M.Sc. in de chemie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

School of Sciences and Humanities

Het wetenschappelijk personeel van de School of Sciences and Humanities van de Nazarbayev University bestaat uit wetenschappers met een doctoraat van vooraanstaande universiteiten over de hele wereld. We hebben ook onderzoekers betrokken bij verschillende onderzoeken en onze wetenschappers in de natuurwetenschappen doen onderzoek in ongeveer 90 laboratoria. Sommige van onze faculteitsleden zijn zelfs gespecialiseerd in Euraziatische studies. Toegelaten studenten van NU SSH kunnen er zeker van zijn dat ze gebruik maken van de schat aan kennis en ervaring van onze faculteit, zowel binnen als buiten de klas.

We houden onze lessen klein, zodat studenten gemakkelijk een-op-een aandacht van hun instructeurs kunnen krijgen. Bovendien kunnen instructeurs de lessen afstemmen op de behoefte van elke student voor de beste leerervaring dankzij ons studentgericht leren. Onze professoren kunnen werken met de zwakke punten van elke student en hun sterke punten verbeteren. Laboratoriumervaring en onderzoeksbetrokkenheid blijven niet gespaard van deze aanpak: onze studenten doen praktische laboratoriumervaring op en werken samen met hun collega's of hun professoren in onderzoek.

133902_133724_IMG_47202.jpgNazarbayev University"}" />

© Nazarbayev University

Over het programma

Chemie wordt vaak een "centrale wetenschap" genoemd vanwege haar sleutelrol bij het bevorderen van technologische vooruitgang door het ontwerp en de synthese van nieuwe functionele materialen voor energie-, milieu- en biomedische toepassingen.

Ons tweejarige programma breidt je kennis en diepgang uit in alle domeinen van de moderne chemische wetenschap, en helpt je om een uitstekende industriële of academische chemicus te worden.

Door u in te schrijven voor het programma profiteert u van een snel ontwikkelende onderzoeksinfrastructuur en uitgebalanceerde studieprogramma's die worden aangeboden door onze hooggekwalificeerde internationale academische staf. Je zult ook in staat zijn om essentiële vaardigheden te ontwikkelen, zoals projectmanagement, teamwerk, probleemoplossing, het voorbereiden en geven van mondelinge en posterpresentaties, evenals een kritische beoordeling van relevante wetenschappelijke literatuur.

Algemene informatie

 • Campus: Nur-Sultan, Kazachstan
 • Taal Engels
 • Bezorgmodus: Fulltime, op de campus
 • Duur: 2 jaar
 • Totaal ECTS-punten: 120

Programmaoverzicht

Het tweejarige 120 ECTS credit MSc-programma in de chemie is een onderzoeksintensief tweede cyclusprogramma dat is ontworpen volgens de Bologna-vereisten.

Het curriculum van het programma bestaat uit drie verschillende soorten cursussen:

 • Core cursussen (24 ECTS),
 • Keuzevakken (30 ECTS), en
 • Onderwijs- en onderzoekscursussen (36 sp.) En scriptie (30 sp.)

Verplichte type cursussen zijn ontworpen om een solide en brede basis van geavanceerde kennis te geven op de verschillende gebieden van de chemie (fysische chemie, analytische chemie, anorganische chemie en organische chemie). Deze cursussen zijn dan ook gepland voor het eerste jaar.

Door middel van de selectie van de optionele cursussen krijgt de student de gelegenheid om zijn / haar persoonlijke specialisatie te definiëren voor onderzoek en werkdoeleinden. Deze cursussen zijn gepland voor het eerste jaar (tweede semester) en het tweede jaar (eerste semester).

Van de afgestudeerden wordt verwacht dat ze geavanceerde chemische, fysische, wiskundige, computationele (berekening en simulatie) en laboratoriumexperimentele vaardigheden verwerven die relevant zijn voor de onderwerpen van hun masterprojecten. Van hen wordt verder verwacht dat ze worden blootgesteld aan de internationale onderzoeksomgeving en sterke wetenschappelijke communicatieve vaardigheden verwerven.

134125_GU7A4453.JPG

© Nazarbayev University

Toegangsvereisten

 • Een bachelordiploma (bachelordiploma of gelijkwaardig).
  Tijdens de aanvraagperiode kunnen laatstejaarsstudenten een officieel actueel transcript indienen ter overweging.
 • Een minimale CGPA van 2,75 uit 4,0 (of gelijkwaardig).
 • Engelse taalvereisten.
  IELTS - niet minder dan 6,5 in totaal (met ten minste 6,0 in elke subscore) of de equivalente TOEFL-score zoals gepost op de ETS-website.
 • Hoge motivatie en een sterke interesse in het programma zoals beschreven in een doelverklaring.
 • CV (hervatten).
 • Twee aanbevelingsbrieven.

Werk na het afstuderen

Mogelijke carrièrebestemmingen:

 • Van de afgestudeerden wordt verwacht dat ze geavanceerde chemische, fysische, wiskundige, computationele (berekening en simulatie) en laboratoriumexperimentele vaardigheden verwerven die relevant zijn voor de onderwerpen van hun masterprojecten. Van hen wordt verder verwacht dat ze worden blootgesteld aan de internationale onderzoeksomgeving en sterke wetenschappelijke communicatieve vaardigheden verwerven.
 • In de toekomst krijg je de kans om je carrière in de petroleum / olie-industrie, geologie-industrie, farmaceutische industrie of werk in de overheidssector te doen bloeien.

Strategische partner

University of Wisconsin-Madison (VS)

Andere strategische partners van de Nazarbayev University

 • Duke University, Fuqua School of Business (VS)
 • De National University of Singapore, Lee Kuan Yew School of Public Policy (Singapore)
 • De universiteit van Pennsylvania (VS)
 • De universiteit van Cambridge (VK)
 • Colorado School of Mines (VS)
 • Het University of Pittsburgh Medical Center (VS)
 • Het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS)
 • The Oak Ridge Associated Universities (VS)
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st- ... Lees meer

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st-century campus. NU scholars conduct research in a variety of fields and bring the most ambitious projects to life. Research is supported by internal and external funds each year and carried out in modern laboratories. English as the language of instruction and research at Nazarbayev University, admission and progression systems are entirely merit-based. Lees Minder