M.Sc. in biologische wetenschappen en technologieën

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

School of Sciences and Humanities

Het wetenschappelijk personeel van de School of Sciences and Humanities van de Nazarbayev University bestaat uit wetenschappers met een doctoraat van vooraanstaande universiteiten over de hele wereld. We hebben ook onderzoekers betrokken bij verschillende onderzoeken en onze wetenschappers in de natuurwetenschappen doen onderzoek in ongeveer 90 laboratoria. Sommige van onze faculteitsleden zijn zelfs gespecialiseerd in Euraziatische studies. Toegelaten studenten van NU SSH kunnen er zeker van zijn dat ze gebruik maken van de schat aan kennis en ervaring van onze faculteit, zowel binnen als buiten de klas.

We houden onze lessen klein, zodat studenten gemakkelijk een-op-een aandacht van hun instructeurs kunnen krijgen. Bovendien kunnen instructeurs de lessen afstemmen op de behoefte van elke student voor de beste leerervaring dankzij ons studentgericht leren. Onze professoren kunnen werken met de zwakke punten van elke student en hun sterke punten verbeteren. Laboratoriumervaring en onderzoeksbetrokkenheid blijven niet gespaard van deze aanpak: onze studenten doen praktische laboratoriumervaring op en werken samen met hun collega's of hun professoren in onderzoek.

Nazarbayev University Students

© Nazarbayev University

Over het programma

Biologische wetenschap wordt wereldwijd erkend als een levendig, opkomend studiegebied. De Master of Science-graad (MSc) in biologische wetenschappen en technologieën biedt uitstekende instructie in een gerichte discipline en zal moderne hoogwaardige biotechnologie- en life science-experts opleiden die wereldwijd veel gevraagd zijn.

Onze kleine klassen en studentgerichte benadering betekenen dat al onze studenten de mogelijkheid hebben om hechte relaties op te bouwen met hun instructeurs die hen kunnen begeleiden naar academische paden die uniek bij hen passen. Studenten hebben de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in laboratoria en om zelfstandig of samen met hun professoren deel te nemen aan onderzoeksprojecten.

Algemene informatie

 • Campus: Nur-Sultan, Kazachstan
 • Taal Engels
 • Bezorgmodus: Fulltime, op de campus
 • Duur: 2 jaar
 • Totaal ECTS-punten: 120

Programmaoverzicht

Voor sommige studenten is een Master of Science-graad (M.Sc.) behaald na twee jaar training het gewenste einde van hun graduate training. Voor de rest is het uiteindelijke doel van dit afgestudeerde programma de Ph.D. diploma, dat een verwachte duur heeft van niet minder dan drie extra jaren na de M.Sc., in overeenstemming met de toonaangevende graduate science-programma's ter wereld.

Discipline kerncursussen in geavanceerde prokaryote, eukaryote moleculaire cellulaire en structurele biologie gaan vergezeld van een levenswetenschappelijke statistische cursus die studenten in staat zal stellen gegevens te analyseren. Andere kerncursussen in toegepaste bio-informatica, geavanceerde biotechnologie en cellulaire biofysica bieden studenten de nodige theoretische kennis en methodologische vaardigheden voor specialisatie ondersteund door onderzoekskeuzes in immunologie, neurowetenschappen, kankerbiologie, milieusystemen, ontwerp en ontwikkeling van geneesmiddelen, synthetische biologie of gen therapie. Cursussen in onderwijs, innovatie en ondernemerschap vullen de vakspecifieke cursussen aan. De cursussen van het hele programma zullen bestaan uit lezingen, probleem- en teamgebaseerde leercursussen, seminars, praktische en experimentele benaderingen. De nieuwste onderzoeksresultaten worden volledig geïntegreerd in het onderwijs. De Engelse taal zal gedurende het hele programma worden gebruikt.

133902_133724_IMG_47202.jpgNazarbayev University"}" />

© Nazarbayev University

Toegangsvereisten

 • Een bachelordiploma (bachelordiploma of gelijkwaardig).
  Tijdens de aanvraagperiode kunnen laatstejaarsstudenten een officieel actueel transcript indienen ter overweging.
 • Een minimale CGPA van 2,75 uit 4,0 (of gelijkwaardig).
 • Engelse taalvereisten.
  IELTS - niet minder dan 6,5 in totaal (met ten minste 6,0 in elke subscore) of de equivalente TOEFL-score zoals gepost op de ETS-website.
 • Hoge motivatie en een sterke interesse in het programma zoals beschreven in een doelverklaring.
 • CV (hervatten).
 • Twee aanbevelingsbrieven.

Werk na het afstuderen

Mogelijke carrièrebestemmingen:

Afgestudeerden van dit programma zullen naar verwachting veel middelmatig betaalde banen vinden bij universiteiten, farmaceutische, biotechnologische of landbouwbedrijven, ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen, vakscholen, overheids- en non-profitorganisaties.

Voor de rest is het uiteindelijke doel van dit afgestudeerde programma de Ph.D. diploma, dat een verwachte duur heeft van niet minder dan drie extra jaren na de MSc, in overeenstemming met de toonaangevende graduate science-programma's ter wereld.

Strategische partner

University of Wisconsin-Madison (VS)

Andere strategische partners van de Nazarbayev University

 • Duke University, Fuqua School of Business (VS)
 • De National University of Singapore, Lee Kuan Yew School of Public Policy (Singapore)
 • De universiteit van Pennsylvania (VS)
 • De universiteit van Cambridge (VK)
 • Colorado School of Mines (VS)
 • Het University of Pittsburgh Medical Center (VS)
 • Het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS)
 • The Oak Ridge Associated Universities (VS)
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st- ... Lees meer

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st-century campus. NU scholars conduct research in a variety of fields and bring the most ambitious projects to life. Research is supported by internal and external funds each year and carried out in modern laboratories. English as the language of instruction and research at Nazarbayev University, admission and progression systems are entirely merit-based. Lees Minder