M.Sc. in Supply Chain Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voorraadketenbeheer

Het programma is bedoeld om leiders van morgen op te leiden en op te leiden om met complexe problemen om te gaan met behulp van management- en technische vaardigheden. Het staat open voor alle studenten met een sterke interesse in het onderwerp die bereid zijn om te leren en hard te werken. Kennis op aanverwante gebieden is nuttig, maar geen vereiste. Vaak worden studenten uit andere disciplines dan engineering of bedrijfskunde toegelaten en ontvangen ze een zeer goede GPA. Waar de bacheloropleiding Industrial Engineering and Management aan de Jacobs University vooral richt op productieprocessen, richt de masteropleiding Supply Chain Management zich daarnaast op het beschrijven, analyseren en ontwerpen van logistieke systemen en daarmee supply chains. Het overkoepelende doel is om de studenten tools en inzichten te bieden over hoe de prestaties en robuustheid van wereldwijde logistieke systemen en supply chains kunnen worden bereikt en duurzaam kunnen worden onderhouden. Dit programma is ontworpen en geïmplementeerd in nauwe samenwerking met de industrie en internationale partneruniversiteiten. Zo zullen studenten profiteren van een brede blootstelling aan "echte wereld" uitdagingen en academische excellentie.

Structuur

Een uniek kenmerk van dit afgestudeerde studieprogramma is de uitstekende combinatie van het technische perspectief en het managementperspectief op gelijke voet. Technische aspecten worden gecombineerd en verweven met managementvaardigheden om de studenten een duurzaam en holistisch portfolio van competenties te bieden. Dit verwijst naar het feit dat een product kennelijk moet worden ontwikkeld en geproduceerd voordat het kan worden verkocht en uiteindelijk kan worden geleverd.

Het andere unieke kenmerk van deze opleiding is de blended learning-aanpak. Verschillende vormen en soorten leertechnologieën worden gecombineerd. Hoorcolleges geven de studenten basiskennis en zorgen voor motivatie. Case-studies verdiepen het begrip en de knowhow onafhankelijk en in overeenstemming met individuele behoeften en interesses. Seminars leiden studenten ertoe om zelfstandig aan onderwerpen te werken met behulp van literatuur en trainen presentatievaardigheden. Projectworkshops leiden studenten op om taken in teams op te lossen en om zich voor te bereiden op het werken aan het project van de masterproef.

De cursussen die binnen dit programma worden aangeboden, omvatten onder meer strategisch en innovatiemanagement voor logistiek , supply chain management , ontwerp van productiesystemen , management van logistieke dienstverleners , bedrijfscontinuïteitsbeheer , projectmanagement , ethiek en duurzaam ondernemen . Andere cursussen richten zich op modellering en simulatie , op juridische aspecten, op communicatie- en presentatievaardigheden , leidende teams en groepen, of interculturele competentie en management voor leiders in het bedrijfsleven . Een sterke focus ligt op de integratie van praktische praktijkervaringen in cursussen ( Guided Industrial Project) en daarna (een aanbevolen stage tijdens de zomervakantie).

Carrièremogelijkheden

Het programma bereidt studenten voor op een uitvoerende carrière in de logistieke industrie en daarbuiten of voor een wetenschappelijke carrière aan een universiteit of een onderzoeksinstituut. Het is het belangrijkste doel om studenten in staat te stellen hun wetenschappelijke diepgaande kennis met succes over te dragen naar een professionele werkomgeving. Wat het wetenschappelijke perspectief betreft, biedt het programma opleidingen in een breed scala van aspecten van logistieke gebieden.

Studenten met een M.Sc. in Supply Chain Management vindt u een breed scala aan aantrekkelijke carrièremogelijkheden, in het dynamische en interessante veld van logistiek en daarbuiten. Tot dusver is de arbeidsparticipatie van de voorganger van het programma in de eerste 12 maanden na afstuderen bijna 100%. Vaak krijgen studenten al een baan aangeboden tijdens hun laatste jaar aan de Jacobs University . Tot dusverre kwamen afgestudeerden onder meer terecht in sectoren als logistieke afdelingen van autofabrikanten, de voedingsindustrie of de lucht- en ruimtevaartindustrie. Ze werken voor internationaal opererende spoorwegvervoerders of zakelijke adviesbureaus.

Op dezelfde manier zijn afgestudeerden van het nieuwe programma Supply Chain Management gekwalificeerd om te kiezen voor een carrière in de academische wereld, bij overheidsinstellingen, internationale organisaties, bedrijfsverenigingen, de media en non-profitorganisaties. Door hun ervaring met werken en leven met studenten uit ongeveer 100 landen op de internationale campus van Jacobs University , zijn afgestudeerden goed voorbereid om verantwoordelijkheid te nemen in multiculturele werkomgevingen.

Ze hebben een specifiek voordeel door te strijden om banen die niet alleen basisvaardigheden en kwalificaties op het gebied van logistiek vereisen, maar ook interculturele vaardigheden, evenals praktische probleemoplossende vaardigheden en methoden die bedoeld zijn om de uitdagingen in een geglobaliseerde wereld het hoofd te bieden. Dergelijke banen worden in toenemende mate aangeboden in alle bovengenoemde instellingen, maar specifiek in internationale organisaties, multinationale ondernemingen en overheidsinstellingen.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Lees meer

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Lees Minder