M.Sc. in Nanoscience

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nanoscience:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

 • Cursus van 18 credit-uren, inclusief twee kerncursussen van 6 credit-uren (3 credit-uren elk), drie keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus project-Based Learning van 3 credit-uren.
 • Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten 6 vakken succesvol met drie credit-uren passeren voordat ze de scriptie aanvragen.

cursussen

Kern vakken:

 • NAN 501: Fundamentals of nanoscience
 • NAN 502: Synthese en karakterisering van nanomaterialen

Keuzevakken:

Studenten moeten kiezen uit 3 cursussen van 9 credit-uren (3 credit-uren per stuk). Studenten kunnen, met behulp van hun academische adviseurs, keuzevakken selecteren uit andere wetenschappelijke of technische disciplines.

 • NAN 503: nanocomposietmaterialen
 • NAN 504: colloïden en nanodeeltjes
 • NAN 505: zelf-geassembleerde nanostructuren
 • NAN 506: sensoren en actuatoren
 • NAN 507: Nanomaterialen voor milieutoepassingen
 • NAN 508: Groene synthese van nanomaterialen
 • NAN 509: Oppervlakken en dunne films
 • NAN 510: membraankunde voor filtratie- en scheidingstoepassingen

Project-gebaseerde leercursussen:

M.Sc. studenten moeten deelnemen aan het volgende teamwerkproject, dat gebaseerd is op zelfstudie. Studenten moeten innovatieve concepten en concurrerende oplossingen presenteren.

 • NAN 701: projectgebaseerd leren in nanowetenschap

M.Sc. Scriptie:

De M.Sc. De kandidaat moet een proefschrift voorbereiden en verdedigen op basis van hoogwaardig onderzoek in één onderzoeksonderwerp op het gebied van nanowetenschappen.

 • NAN 801: M.Sc. Scriptie

Over de afdeling

Chemie is de sleutel tot sociale en industriële ontwikkeling. Het begrijpen van de natuur en de synthese van nieuwe materialen is essentieel om de kwaliteit van leven te verbeteren. Onlangs heeft Nanoscience als een discipline in de chemie en zijn verwante gebieden, te maken met de manipulatie van het materiaal op atomaire en moleculaire schaal (nanometers: dat wil zeggen, een miljardste van een meter). Nieuwe belangrijke elektrische, optische en mechanische eigenschappen worden bepaald door het samenvoegen van moleculen en atomen tot grotere structuren op de nanoschaal.

BAS Institute biedt de M.Sc. en Ph.D. graden met het curriculum in Nanoscience dat theoretische en experimentele vaardigheden biedt. Onze afgestudeerde graden zijn uniek ontworpen om studenten te voorzien van interdisciplinaire curricula die verder gaan dan de traditionele disciplines. De onderzoeksonderwerpen worden aangevuld met verschillende cursussen uit verschillende wetenschappelijke en technische disciplines. Het is bedoeld om onderzoekers en marktklare en goed opgeleide professionele afgestudeerden voor te bereiden op verschillende aspecten van Nanoscience en de toepassingen ervan binnen de industrie, energie, gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Realizing the need to offer an alternative to those who wish to have advanced and unique degrees in International Business and Humanities, the F.I.B.H. was established, based on new educational concep ... Lees meer

Realizing the need to offer an alternative to those who wish to have advanced and unique degrees in International Business and Humanities, the F.I.B.H. was established, based on new educational concepts in the heart of E-JUST vision, to be a center of cutting-edge education and research, human development and collaboration among academia and industry. Students will be educated and trained by highly qualified and well-experienced staff from Egypt and Japan. Lees Minder