M.Sc. In Management En Engineering In Data En Decision Science (MME-DDS)

RWTH Business School / RWTH Aachen University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

AACSB Accredited

M.Sc. In Management En Engineering In Data En Decision Science (MME-DDS)

RWTH Business School / RWTH Aachen University

15% VROEGE VOGELKORTING! ZIJN VAN TOEPASSING VOOR 25 JANUARI, 2018 -

Vooral onze wereld en bedrijven hebben te maken met verstorende veranderingen als gevolg van de exponentiële groei van zowel de hoeveelheid gegevens die kan worden vastgelegd uit een groot aantal gegevensbronnen en de computationele mogelijkheden om de gegevens te verwerken. Toekomstige experts en managers zullen moeten begrijpen hoe Data Science en Decision Science kunnen worden gebruikt om waarde te creëren uit data - dit is wat u in dit Master Program zult leren.

Deze opwindende nieuwe mastercursus is ontworpen op het kruispunt van de velden Data Science en Decision Science (Operations Research) en afgestudeerden zullen leren hoe machine learning en deep learning-technieken kunnen worden gecombineerd met wiskundige optimalisatiebenaderingen, heuristische algoritmen en simulatietechnieken om waarde te creëren in specifieke toepassingsgebieden. De QS-ranglijst weerspiegelt de excellentie van het Operations Research-gebied bij RWTH Aachen, dat in 2017 als beste universiteit van Duitsland wordt beoordeeld voor dit onderwerp.

68192_DDS_Inforgraphic01_2-887a7db6.png

MME-DDS WEBINAR

Doe mee met een van onze volgende webinars

 • Donderdag 11 januari 2018 om 16.30 uur MEZ (Duitse tijd)
 • Donderdag, 18 januari 2018 om 16.30 uur MEZ (Duitse tijd)
 • Donderdag 1 februari 2018 om 15.30 uur MEZ (Duitse tijd)
 • Donderdag 15 februari 2018 om 16.30 uur MEZ (Duitse tijd)

We zullen u kennis laten maken met het programma in het algemeen, de onderzoeksgebieden en het aanvraagproces.

Na de online presentatie, krijgt u de kans om uw vragen in een Q te stellen

Word lid van onze webinar: https://rwth-aachen.adobeconnect.com/mme-dds/

Bekijk in de tussentijd een opname van ons vorige webinar hieronder en stuur ons een e-mail als u vragen over het programma hebt.

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Data wordt de nieuwe 'olie', de grondstof waaruit waarde wordt gecreëerd, terwijl bedrijven voorspellende bedrijven worden en hun waardeketen digitaliseren. Elke industriesector en toepassingsgebied zullen profiteren van het afleiden van optimale zakelijke beslissingen met behulp van gegevensgestuurde technieken. Operationele beslissingen worden ondersteund of zelfs geautomatiseerd met behulp van geavanceerde machineleermodellen in combinatie met optimalisatietechnieken.

Word de technologische expert van morgen door je aan te melden voor ons Master-programma dat de velden Data en Decision Sciences combineert. Leer hoe u state-of-the-art voorspellende modellen kunt ontwikkelen en hoe u beslissingen kunt nemen die de bedrijfsdoelstellingen optimaliseren.

UW PROFESSIONELE ONTWIKKELING EN UITDAGINGEN VOOR CARRIERE

De MME in Data en Decision Science is zorgvuldig ontworpen om ambitieuze professionals uit te rusten met een STEM-achtergrond met een reeks verschillende vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een gedigitaliseerde en geglobaliseerde economie.

Datagedreven beslissingen worden missiekritisch in de ene vertakking na de volgende. Veel beroepen zullen te maken krijgen met verstorende veranderingen, taakomschrijvingen zullen aanzienlijk veranderen, aangezien datagedreven beslissingen de kern vormen van het creëren van waarde voor bedrijven en er nieuwe banen zullen ontstaan. Taken die momenteel handmatig worden uitgevoerd of worden ondersteund door eenvoudige benaderingen, vereisen in de toekomst gespecialiseerde kennis op het gebied van data- en beslissingswetenschap, machine learning en optimalisatietechnieken.

De M.Sc. Diploma van de RWTH Universiteit van Aken in Duitsland stelt u ook in staat om een ​​academische carrière na te streven en te blijven studeren voor een PhD op gebieden zoals Data Science, Machine Learning

Welke manier je ook wilt volgen na je afstuderen: ons toegewijde team van experts in de carrière- en ondernemingscentra zal je begeleiden tijdens die reis en je helpen bepalen hoe je je ambities het beste kunt realiseren, of het nu gaat om een ​​opwindende nieuwe baan of het starten van een eigen bedrijf. We willen onze afgestudeerden plaatsen in wereldwijde technologie-chips, verborgen technologiekampioenen, toonaangevende technologie-adviesbureaus en snelgroeiende technologische ondernemingen. Het Ondernemerschapscentrum van RWTH Aachen University heeft ook een lange staat van dienst voor het ondersteunen van innovatieve startups door onze afgestudeerden - tussen 70 en 100 elk jaar.

De volgende lijst geeft een idee van de mogelijke banen van data scientist voor de succesvolle student van de Master Program, een combinatie van Data Science en Operations Research.

 • Kleinhandel
 • Industrie
 • vervoer
 • Energie

Verdere toepassingsgebieden zijn te vinden in:

 • Marketing (bijvoorbeeld advertentieplaatsing, SEO-optimalisatie, optimalisatie van marketingcampagnes, etc.)
 • Gezondheidszorg (bijv. Gepersonaliseerde geneeskunde, geautomatiseerde diagnostiek, enz.)
 • Financiën
 • Politiek
 • landbouw
 • duurzaamheid
 • Sport
 • Onderwijs
 • enz.

In feite is het moeilijk om een ​​industrie of service te bedenken die niet direct of indirect wordt beïnvloed door door gegevens en algoritmen gestuurde besluitvorming. Naarmate de behoefte aan beslissingen verandert (flexibeler, real-time, in onzekere en steeds veranderende omgevingen), is een besluitvormingsproces dat is gebaseerd op wiskundige optimalisatie onvermijdelijk. Alleen voorspellende analyses (bijv. Machine learning) kunnen het potentieel van historische en huidige gegevens benutten; alleen prescriptieve analyses (wiskundige optimalisatie en operationeel onderzoek) kunnen het volledige scala aan opties bevatten waarmee de beslisser geconfronteerd wordt.

UW ASPIRATIES

Dit programma is ideaal voor jou als je je als professional wilt ontwikkelen en je carrière wilt veranderen.

Meld je nu aan als:

 • Je hebt een STEM-achtergrond (Science, Technology, Engineering and Mathematics), ten minste één jaar fulltime werkervaring en je wilt je kennis verdiepen in machine learning, kunstmatige intelligentie, operations research-technieken (wiskundige optimalisatie, heuristische algoritmen en simulatie) en gegevensgestuurde besluitvorming.
 • Je bent gepassioneerd door techniek en technologie en wil je vaardigheden verbeteren om de uitdagingen van morgen aan te gaan en waarde te creëren uit gegevens met behulp van algoritmen.
 • U wilt leren hoe u machinaal leren, kunstmatige intelligentie, operationeel onderzoek en datagedreven beslissingen kunt gebruiken in winstgevende en duurzame bedrijfsmodellen waarmee u de technologische transformatie in uw branche kunt leiden in plaats van deze alleen maar te volgen.
 • Je hebt een goede kennis en werkervaring met ten minste één programmeertaal op hoog niveau (bijv. Python, Java, C / C), evenals enige ervaring met het ontwikkelen van software of het bijdragen aan een softwareproject.

CURRICULUM BESCHRIJVING

Toekomstige data- en beslissingsdeskundigen moeten expertise uit een breed scala van gebieden samenbrengen:

 • Machinaal leren, diep leren en kunstmatige intelligentie
 • Mathematische optimalisatie, heuristische algoritmen en simulatietechnieken
 • Inzicht, verwerking en verrijking van gegevens
 • Bedrijfsspecifieke kennis (bijv. Productie

De MME in Data en Decision Science biedt een uitgebreid programma van kerncursussen op het gebied van machine learning, wiskundige en heuristische optimalisatie en datagedreven besluitvorming. Deze cursussen worden vergezeld door een breed scala aan keuzevakken die diepduiken aanbieden in specifieke toepassingsgebieden. Onze cursussen combineren veeleisend en baanbrekend onderzoek met praktische projecten en uitdagingen. We evalueren en breiden de reeks keuzemogelijkheden continu uit om de nieuwste trends te dekken en op de hoogte te blijven van technologische veranderingen.

Het tweejarige full-time programma bestaat uit zeven belangrijke bouwstenen, waarvan sommige kunnen worden aangepast aan uw individuele behoeften en interesses. Je kunt je ook zonder extra kosten aanmelden voor een cursus Duits.

DDS Essentials (10 CP wordt voltooid in semester 1): De "DDS Essentials" bestaat uit twee cursussen die relevant materiaal in wiskunde, statistieken, algoritmen en gegevensstructuren omvatten en vernieuwen. Deze modules leggen de basis om met succes deel te nemen aan de kerncursussen. in Data en Decision Science, evenals in een aantal toepassingsgebieden en specialisaties. Als u kunt aantonen dat u bekwaam bent in de onderwerpen die in deze cursussen worden behandeld, kunt u een aanvraag indienen om deze modules uit te wisselen met twee van de volgende vier modules: Technologie- en innovatiemanagement, Strategisch management, Marketingbeheer of Ondernemend management. Bewijs van bekwaamheid kan bijvoorbeeld een gedetailleerde syllabus en examenresultaten bevatten van de vakken die u in uw vorige studies hebt behandeld. In sommige gevallen kan een nieuw examen worden gepland om uw kennis op dit gebied aan te tonen.

Data Science (15 CP te voltooien in semester 1 en 2): Het blok "Data Science" bestaat uit drie modules. De module "Voorspellende modellering" behandelt de fundamenten in gegevensverwerking en datakwaliteitskwesties, voorspellende modellering en validatie van bedrijfs- en use-cases, evenals evaluatie van voorspellingen. De cursus "Machinaal leren en kunstmatige intelligentie" zal zich richten op de grondbeginselen en de nieuwste ontwikkelingen in een machine en diepgaand leren. De derde module is een praktische oefening die de twee colleges aanvult.

Decision Science and Optimization Technologies (20 CP te voltooien in semester 1 tot 3): dit blok bestaat uit vier modules: de module "Exacte optimalisatie: modellering" introduceert de concepten achter het bouwen van state-of-the-art beslissingsmodellen die in staat zijn om de combinatorische explosie van opties vast te leggen, inclusief netwerken en lineaire en geheeltallige programma's. De module "Exacte optimalisatie: algoritmen" richt zich op moderne methoden om deze optimalisatiemodellen op te lossen. De cursus behandelt algoritmen niet alleen voor deterministische problemen, maar ook technieken uit robuuste optimalisatie en algoritmische speltheorie, die onzekerheid over de hantering in het besluitvormingsproces mogelijk maken. De module "Heuristische optimalisatie" behandelt de fundamenten van metaheuristieken en de uitdagingen die men tegenkomt bij het ontwerpen van krachtige heuristieken voor complexe planningstaken in verschillende domeinen. De vierde module is een praktische oefening die de drie lezingen aanvult.

Stage of studie in het buitenland (20 CP wordt afgerond in semester 2): Pas je vaardigheden toe op een stage bij bedrijven in de hele wereld, zoals Deutsche Post DHL, PTV Group en anderen, of verdiep je kennis door te studeren aan een internationale universiteit of deel te nemen in zomerscholen of online cursussen.

Toepassingsgebied keuzevakken (15 CP te voltooien in semester 3): Kies drie van de volgende keuzevakken om gedetailleerd inzicht te krijgen in specifieke domeinen:

 • Optimalisatie van logistieke systemen
 • Geavanceerde planningsystemen in productie- en toeleveringsketens
 • Datagestuurde bedrijfsmodellen
 • Energie en klimaat

Engineering keuzevakken (10 CP te voltooien in semester 3): Kies twee van de volgende keuzevakken om een ​​goed begrip van specifieke technologievelden te krijgen:

 • Geavanceerde software engineering
 • Simulatie van discrete gebeurtenissystemen
 • Industriële techniek en ergonomie
 • Principes van Robotic Systems Engineering

Master Thesis (30 CP te voltooien in semester 4): Door aan het eind van het programma een masterproef te schrijven, laat je zien dat je in staat bent om een ​​methodologische of analytische uitdaging op te lossen met behulp van de tijdens het programma verworven kennis en de methoden van wetenschappelijk onderzoek.

Duitse taalcursussen (twee cursussen die moeten worden afgerond in semester 1 en 3): het leren van een andere taal is een belangrijk onderdeel van een succesvolle carrière. Bekwaam worden in het Duits is ook een essentiële voorwaarde voor het slagen op de Duitse arbeidsmarkt, zowel voor een stage tijdens je studie als een permanente functie daarna. Als onderdeel van het programma bieden we de mogelijkheid om intensieve cursussen Duits te volgen om je culturele inzicht te vergroten en je carrièremogelijkheden te verbeteren. Mogelijk kunt u zich in semester 2 en 4 op uw gemak aanmelden voor verdere taalcursussen. De studentendecaan helpt je om contact op te nemen met de relevante contactpersonen.

LEERERVARING

Studenten die deelnamen aan dit programma leren fundamentele en toonaangevende vooruitgang op het gebied van machine learning, kunstmatige intelligentie, operations research en decision science. De cursussen worden gegeven door experts van wereldklasse op hun respectieve vakgebieden. Keuzemodules stellen de student in staat zich te specialiseren in verschillende vakgebieden, zoals productie of logistiek, om een ​​goed begrip van specifieke bedrijfstakken te krijgen.

De RWTH Business School bevindt zich op de nieuwe Campus van de RWTH Aachen University. De Business School en zijn moederorganisatie, de School of Business and Economics van de universiteit behoren tot de minder dan 5% van de business schools wereldwijd die AACSB-geaccrediteerd zijn. RWTH De universiteit van Aken is een van de wereldleiders op het gebied van wetenschap en technologie en heeft een uitstekende reputatie in de wetenschappelijke gemeenschap en in de meest geavanceerde bedrijven. De universiteit staat genoteerd op positie 29 van de Times Higher Education ranking voor engineering en technologie en op positie 33 in de QS-ranking. Cruciaal is dat RWTH Aachen wereldwijd gerangschikt staat op positie 27 door "werkgever ranking" en positie 12 in Europa op het gebied van Operations Research and Statistics in de rangorde van de QS-universiteit.

ONZE ONDERWIJSAANPAK

 • Op studenten gericht leren: alle cursussen zijn gebaseerd op een aanpak waarbij de deelnemers centraal staan ​​en die de nadruk leggen op de interactie tussen docenten en deelnemers via casusbesprekingen, groepspresentaties, debatten of labsessies.
 • Interdisciplinaire mindset: de meeste cursussen richten zich op de kruising tussen technologie en besluitvorming, en helpen u bij het aanpakken van real-world uitdagingen vanuit meerdere perspectieven en het bieden van een echt interdisciplinaire manier van denken.
 • Hands-on ervaring: in de meeste cursussen heb je de mogelijkheid om aan echte uitdagingen te werken, zodat je de kennis die je hebt opgedaan in de les kunt toepassen en praktijkervaring opdoet.
 • Interculturele teams: Omdat werken in multiculturele teams een gegeven is in de wereld van vandaag, bevatten de meeste cursussen groepsprojecten waar u management- en technologische uitdagingen in cultureel diverse teams kunt oplossen.

ONZE PARTNERS

De MME in Data en Decision Science wordt geleverd door de RWTH Business School and University en toonaangevende partners in de academische wereld en de industrie over de hele wereld. Kies tussen een uitwisseling met een van de toonaangevende universiteiten of doe praktijkervaring op bij een van onze vooruitstrevende industriële partners.

68191_mme_dds_curriculum_678x678.png

TOELATINGSEISEN

Technologie FocusRWTH Business School is op zoek naar kandidaten met een achtergrond in een technologisch gebied en op zijn minst een Bachelor of Engineering of Science graad in een STEM-gebied (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde).Aanvragers hebben op zijn minst nodig
 • 125 studiepunten in wiskunde en / of natuurwetenschappen (bijv. Natuurkunde, scheikunde, informatica of vergelijkbaar)
 • 25 studiepunten op het gebied van hogere wiskunde of statistiek, database- en informatiesystemen, programmering, algoritmen en datastructuren, complexiteitstheorie, kwantitatief onderzoek naar methoden / operaties
Verdere details worden vastgelegd in het examenreglement.Professionele werkervaringKandidaten moeten ten minste 12 maanden professionele werkervaring hebben.Bewijs van Engelse taalvaardigheidHet programma wordt volledig in het Engels gedoceerd. Een erkend certificaat van bekwaamheid in het Engels is vereist.

AANMELDINGSPROCEDURE

Aarzel niet om ons een e-mail te sturen op dds@business-school.rwth-aachen.de als u vragen heeft over het sollicitatieproces.
 1. Verzamel alle documenten in pdf-formaat uit onze online checklist.
 2. Maak een online toepassingsaccount met behulp van onze online applicatieportal.
  Het toepassingsportaal wordt geopend in december en blijft elk jaar open tot 1 maart voor aanvragers van buiten Europa en tot 15 juli voor Europese aanvragers.
  Volg onze gedetailleerde stapsgewijze instructies of de onderstaande punten. Er is ook een korte YouTube-video waarin de stappen in detail worden uitgelegd.
  Helaas zijn sommige opties nog niet volledig in het Engels vertaald, volg de onderstaande stappen:
  1. U moet eerst een account maken en activeren voor de toepassingsportal.
  2. De cursus MME-DDS start in de Wintersemester 2018/19
  3. Soort studie: Master-programma
  4. Beoogde graad: Master 1 Fach
  5. De cursus MME-DDS wordt vermeld als "Management- en engineeringgegevens en besliskunde"
  6. Ingangssemester: 1 - handmatige toelating
  7. Vorm van de studies: opeenvolgend masterprogramma
  8. Update uw persoonlijke gegevens. Velden met een gele lijn zijn verplicht (plaats en land van geboorte, eerste nationaliteit). Het systeem ondersteunt momenteel alleen mannen en vrouwen als geslacht. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
  9. Update uw correspondentieadres
  10. Update uw permanent thuisadres (tenzij identiek met het correspondentieadres)
  11.Voeg een academische achtergrond of opleiding toe. Merk op dat u wordt gevraagd om uw eerste hoofdonderwerp in te voeren. Helaas is het grootste deel van de lijst nog in het Duits. Je wordt ook gevraagd om aan te geven wanneer je hebt gestudeerd. Helaas kent het systeem alleen Duitse semester-tijden. Als je universiteit op een ander schema werkt. gebruik de dichtsbijzijnde benadering. Het wintersemester begint meestal in oktober en eindigt in februari, de Sommersemester begint meestal rond maart / april en eindigt in juni / juli. Neem contact met ons op als u vragen hebt.
  12. Volg het online aanvraagproces verder en upload de vereiste documenten. Voltooi de online applicatie via "verzenden".
  13. Bekijk een preview van de applicatie en controleer of alles correct is.
 3. De huidige status van uw toepassing kan worden gecontroleerd via het online toepassingsportaal. Als u wordt toegelaten, sturen wij de toelatingsbevestiging samen met het contract per post.
Controlelijst met vereist documentCurriculum Vitae (CV): geef uw laatste CV in het Engels op met een lijst van uw universitaire opleiding, diploma's, werkervaring en verantwoordelijkheden.Persoonlijke verklaring: geef een korte en overtuigende verklaring die uw doelen, ambities en verwachtingen weerspiegelt om in dit Master-programma te worden behandeldUniversitair diploma en universitair transcript of records: geef een kopie van je diploma en je transcript of records van je bachelordiploma, indien mogelijk met vermelding van het aantal toegekende ECTS-credits. Als uw documenten niet in het Engels of Duits zijn uitgegeven, moet u bovendien een beëdigde vertaling indienen. Houd er rekening mee dat je je kunt aanmelden voordat je je definitieve bulscertificaat hebt ontvangen. U moet het echter wel presenteren als onderdeel van het formele inschrijvingsproces.Twee aanbevelingsbrieven: geef twee aanbevelingsbrieven in het Engels. Ze kunnen worden uitgegeven door een universitaire professor / docent of door uw huidige of vorige werkgever. Er is geen standaardformulier of -formaat voor de aanbevelingsbrief die moet worden gebruikt, maar zorg ervoor dat elke aanbevelingsbrief niet langer is dan twee pagina's en de volgende details bevat:
 • Uw relatie met de auteur,
 • Je academische / professionele geschiedenis,
 • Uw kwaliteiten / prestaties / ambities in uw respectieve vakgebied,
 • Jouw persoonlijke eigenschappen en doelen,
 • De handtekening van de auteur,
 • Het briefhoofd van de instelling / het bedrijf (indien mogelijk), en
 • Een stempel van de uitgevende instelling / het bedrijf (indien mogelijk).
Professionele werkervaring: professionele werkervaring van ten minste een jaar op het moment van inschrijving is vereist. Het bewijs van werkervaring moet de volgende details bevatten (in het Engels):
 • Volledige adres- en contactgegevens van het bedrijf,
 • Datum van toetreding en, indien van toepassing, datum van aftreden,
 • Wekelijkse uren,
 • Functiepositie, en
 • Korte beschrijving van taken en verantwoordelijkheden.
Engelse taalcertificering: wij accepteren de volgende Engelse taalcertificaten:
 • Op internet gebaseerde TOEFL met een minimum van 90 ptn,
 • IELTS (Academische) test met een minimale overall band, 5 pt.,
 • Cambridge Test - Certificate in Advanced English (CAE),
 • Eerste certificaat in het Engels (FCE), aangevuld met een B, en
 • Plaatsingstest van het talencentrum van de RWTH Aachen University (B2).
 • Voor Duitse aanvragers: Ein Zeugnis, das englische Sprachkenntnisse auf dem Niveau B2 des "Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens (GeR)" ausweist. Dieser Nachweis wird zB durch die Vorlage eines deutschen Abiturzeugnisses erbracht, aus dem ersichtlich ist, dass Englisch bis zum Ende der Qualifikationsphase 1 (Jahrgangsstufe 11 bei G8-Abitur, sonst Jahrgangsstufe 12) durchgängig belegt und mit mindestens ausreichenden Leistungen abgeschlossen wurde.
De scorerapporten mogen op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding aanvraagt, niet ouder zijn dan twee jaar. Een kopie van de scorerapporten moet worden geüpload naar het online applicatiesysteem. Uw bewijs van Engelse taalvaardigheid is geen verplicht toepassingsdocument. Het moet echter tijdens de inschrijving worden gepresenteerd. Daarom kunt u zich aanmelden, zelfs als u nog steeds wacht om een ​​taaltest af te leggen of om de resultaten te ontvangen op het moment dat u zich aanmeldt. Stuur alsjeblieft niet de originele TOEFL- of IELTS-scorepagina's naar de universiteit (ook niet via ETS). Voeg een gescande kopie van uw online aanvraag toe en bewaar de originele papieren versie.In geval van toelating moeten de originele scores voor inschrijving worden gepresenteerd. Er zijn geen Engelse taalcertificaten vereist voor onderdanen of eerstegraads houders uit de VS, het VK, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië.APS (alleen voor Chinese aanvragers)

BELANGRIJKSTE FEITEN

 • Titel: Master in Management en Engineering in Data en Decision Science
 • Diploma: Master of Science (M.Sc.)
 • Focus: Machine Learning, Artificial Intelligence, Operations Research, Decision Making
 • Duur: 4 semesters full-time, waarvan 1 semester Masterproef
 • Doelgroep: Young professionals met een STEM-achtergrond (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde)
 • Kredietpunten: 120 ECTS
 • Collegegeld: 30.000 € (sociale premie bij RWTH Aachen ca. 225 € per semester). Overweeg om een ​​beurs aan te vragen.
 • Contact: dds@business-school.rwth-aachen.de / 4915904194179
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op January 11, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
4 semesters
Voltijd
Price
Prijs
30,000 EUR
Locations
Duitsland - Aken, Noordrijn-Westfalen
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Price
sociale premie bij RWTH Aachen ca. 225 € per semester. Overweeg om een ​​beurs aan te vragen.
Videos

MME DDS Overview