M.Sc. in Data Science for Society and Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De 2-jarige M.Sc. programma „Data Science for Society and Business (DSSB)“ is een zeer selectief programma voor studenten sociale wetenschappen en bedrijven die data science-experts willen worden. Het programma kan ook interessant zijn voor studenten uit de natuurwetenschappen of geesteswetenschappen die willen uitbreiden naar big data-analyse, datagestuurde en computationele sociale wetenschappen.

Gebaseerd op hun sterke kwantitatieve achtergrond. Gedurende twee opwindende jaren verwerven afgestudeerden geavanceerde competenties, tools en methoden om de dringende uitdagingen van digitale samenlevingen, moderne organisaties en concurrerende bedrijven te bespreken, modelleren, voorspellen en oplossen.

Het echt multidisciplinaire programma combineert een breed cursusaanbod uit meerdere sociale en datawetenschappelijke disciplines met 4 keuzetrajecten om individuele diversiteit en verdere specialisatie mogelijk te maken. Met een focus op hoge inzetbaarheid, zijn DSSB-afgestudeerden het beste voorbereid op snelgroeiende, wereldwijde professionele en academische carrièremogelijkheden als gevolg van digitalisering.

"Datawetenschap is zo opwindend omdat het nieuwe gemeenschappen creëert en ons bevrijdt van disciplinaire grenzen."

"Ons DSSB-programma nodigt studenten uit op onze internationale campus om het dynamische veld van digitale data en digitalisering te benaderen vanuit sociale, zakelijke, technische en natuurwetenschappelijke perspectieven.

Het leidmotief van het programma is onze inzet voor baanbrekend onderzoek, probleemoriëntatie en innovatieve projecten.

DSSB is een deuropener voor veelbelovende carrières in alle industriesectoren, evenals in PR, journalistiek, politieke denktanks, overheid, internationale en niet-gouvernementele organisaties. "

Prof. Dr. Hilke Brockmann

5 redenen waarom je Data Science for Society and Business (DSSB) zou moeten studeren aan Jacobs University

 • Uniek interdisciplinair modulair programma met keuzetrajecten voor individuele diversiteit en specialisatie die gepersonaliseerde carrièredoelen bevorderen.
 • Een baanbrekend veeleisend academisch programma met toegang tot innovatief onderzoek, een hechte gemeenschap tussen docenten en studenten, gedeelde leerervaringen en innovatieve leeromgevingen.
 • Maximale focus op inzetbaarheid en voorbereiding op de eisen van wereldwijde carrièreperspectieven op alle gebieden van datagestuurde professionele en academische velden.
 • Zeer hoge voltooiingspercentages.
 • Profiteer van de directe toegang van Jacobs University tot de toonaangevende digitale en technische bedrijven, adviesbureaus, ngo's en toponderzoeksinstituten, evenals een groot wereldwijd alumninetwerk.

technology, developer, touch

Programmakenmerken

De M.Sc. Data Science for Society and Business studieprogramma leert internationale studenten met een sterke achtergrond in sociale wetenschappen (bijv. Bedrijfskunde, economie, demografie, mediastudies, politieke wetenschappen, psychologie, sociologie,) hoe ze gebruik kunnen maken van snelgroeiende digitale gegevensbronnen en nieuwe computationele tools en methoden om de uitdagende interdisciplinaire problemen in hun professionele of academische gebied mogelijk op te lossen.

Het programma kan ook interessant zijn voor studenten met een achtergrond in geesteswetenschappen, natuurwetenschappen of technische wetenschappen die zich willen concentreren op innovatieve sociale data-analyse en prangende sociale en zakelijke vragen die voortkomen uit digitalisering .

Studenten van het DSSB-programma profiteren daardoor van een breed cursusaanbod in verschillende sociale, data- en bedrijfswetenschappen en de nauwe samenwerking met computerwetenschappen, milieu- en levenswetenschappen.

Daarnaast bevordert het programma ook individuele diversiteit en specialisatie. DSSB-studenten kunnen cursusaanbod kiezen uit de 4 keuzetrajecten op basis van hun individuele interesses en loopbaanplannen .

 1. De Society Track voegt computationele sociale-wetenschappelijke benaderingen toe en prangende vragen over cybercriminologie of slimme stads- en vervoersconcepten.
 2. De Business Track behandelt principes van advies, duurzame economie, financiering van de toeleveringsketen en disruptieve productie- en logistieke modellen.
 3. De Health & Environmental Track verbindt maatschappelijk relevante data science vragen met inzichten en technieken uit de natuurwetenschappen (gezondheids-, medische, milieuwetenschappen).
 4. Met de Data Science Track kunnen studenten met een sterke wiskundige of computerachtergrond diep in datamining, data-analyse en machine learning duiken.

Aan het einde van het 2-jarige programma zullen DSSB-afgestudeerden expertise hebben in digitale inhoud en datawetenschapsvaardigheden om op verantwoorde en bekwame wijze kernproblemen in toekomstige organisaties en digitale samenlevingen op te lossen .

 • Ze kunnen de sociale oorzaken en gevolgen van de digitale transformatie van samenlevingen in al zijn juridische en ethische implicaties en aspecten identificeren, analyseren, interpreteren en kritisch benaderen.
 • Ze zijn in staat geavanceerde analytische en kwantitatieve vaardigheden toe te passen om wetenschappelijke resultaten correct te modelleren en interpreteren, om valide voorspellingen te doen en om doordachte conclusies en interventies af te leiden voor urgente sociale en zakelijke problemen.
 • Studenten hebben geleerd big data te beheren, statistische modellen te ontwikkelen en deze op overtuigende wijze te presenteren aan een wetenschappelijk en niet-wetenschappelijk publiek door overtuigende schrijf-, communicatie- en presentatietechnieken en visualisatietools toe te passen.
 • Ze zullen goed kunnen programmeren in minstens één computertaal en kennis hebben van de modernste computationele en softwaretools.

Carrièremogelijkheden

Beste carrièremogelijkheden: M.Sc. DSSB-afgestudeerden zullen kunnen kiezen uit een groot aantal internationale carrièremogelijkheden en worden geconfronteerd met een enorme en groeiende vraag naar hun expertise.

Hoge inzetbaarheid: De masteropleiding bereidt studenten voor op onmiddellijke inzetbaarheid in uitdagende professionele en academische functies. Al vanaf het begin van het programma ondersteunt Jacobs University de inzetbaarheid van afgestudeerden van DSSB door contacten te leggen met het bedrijfsleven, openbare instellingen, ngo's en onderzoeksinstituten.

Toegang tot de beste werkgevers en organisaties: DSSB-afgestudeerden profiteren daarbij van een groot Jacobs University Alumni-netwerk en de nauwe toegang van de universiteit tot de grote technologie- en adviesbureaus, toponderzoeksinstituten en wereldwijde ngo's. Afgestudeerden kunnen ook hun academische pad voortzetten door een van onze Ph.D. programma's.

Een enorme variëteit aan carrièremogelijkheden: afgestudeerden van het DSSB-programma kunnen werken als datawetenschappers, AI-onderzoekswetenschappers, business intelligence-analisten, computationele sociale wetenschappers, consultants, data-analisten, datamanagementexperts, databeschermingsspecialisten, financiële analisten, marktonderzoekers, marketing managers, medische gegevensanalisten en meer. Als dataspecialisten in public relations, journalistiek, politieke denktanks, regeringen of internationale organisaties dragen zij hun competentie in op het gebied van digitale gegevensverzameling, -beheer, -analyse, interpretatie, visualisatie en presentatie.

Het best voorbereid op internationale carrières: All Jacobs University M.Sc. studieprogramma's bereiden studenten voor op de eisen van geavanceerde wereldwijde professionele of academische loopbaantrajecten. Als afgestudeerden van onze internationale campusuniversiteit zullen ze goed functioneren in een internationale en diverse werkomgeving als verantwoordelijke, slimme en veerkrachtige onderzoekers en leiders die een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving en het bedrijfsleven.

Toepassing en toelating

Het programma Data Science for Society and Business start elk jaar in de eerste week van september. Gebruik het contactformulier om details aan te vragen over hoe u zich kunt aanmelden. We verheugen ons op uw aanvraag.

Beurzen en financieringsopties

Alle aanvragers komen automatisch in aanmerking voor op verdiensten gebaseerde beurzen tot € 12.000 per jaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid worden extra beurzen, gesponsord door externe partners, aangeboden aan hoogbegaafde studenten. Bovendien kan elke toegelaten kandidaat een individueel financieel pakketaanbod aanvragen met aantrekkelijke financieringsmogelijkheden.

Campusleven en accommodatie

Jacobs University groene campus van de Jacobs University biedt veel meer dan alleen gebouwen voor onderwijs en onderzoek. Het is de thuisbasis van een interculturele gemeenschap die ongekend is in Europa. Een Studenten Activiteiten Centrum, diverse sportfaciliteiten, een muziekstudio, een door studenten gerunde café / bar, concertzalen en ons Interfaith House zorgen ervoor dat je altijd iets interessants te doen hebt. Daarnaast biedt Jacobs University accommodatie voor afgestudeerde studenten op of buiten de campus.

Toepassingsvereisten

 • Motivatiebrief
  Beperk uw motivatiebrief tot 1 pagina en volg de richtlijnen van een formele brief.
 • CV (Curriculum Vitae)
 • Twee aanbevelingsbrieven
 • Bachelor transcript of records in het Engels of Duits
 • Bachelordiploma in het Engels of Duits
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
  Een Engelse taalvaardigheidstest met een minimumscore van 90 (TOEFL), 6.5 (IELTS) of 110 (Duolingo). Moedertaalsprekers en aanvragers die hun niet-gegradueerde studie in het Engels hebben afgerond, kunnen van deze vereiste worden vrijgesteld.
  Houd er rekening mee dat de meeste Engelse taalvaardigheidstests slechts twee jaar geldig zijn. Zorg ervoor dat de test nog niet is verlopen.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Lees meer

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Lees Minder