M.Sc. in Data Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Big Data en Data Engineering

Big data blijkt een enorm potentieel te hebben, maar stelt tegelijkertijd ook grote uitdagingen. Enerzijds is big data de motor van de volgende fase van technologische innovatie en wetenschappelijke ontdekkingen. Daarom wordt big data het "goud" van de digitale revolutie en het informatietijdperk genoemd. Aan de andere kant groeit het wereldwijde datavolume in een tempo dat moeilijk te controleren lijkt. In dit licht is opgemerkt dat we "verdrinken in een zee van gegevens". Geconfronteerd met deze vooruitzichten en risico's, heeft de wereld een nieuwe generatie dataspecialisten nodig. Data engineering is een opkomend beroep dat zich bezighoudt met big data-benaderingen van data-acquisitie, datamanagement en data-analyse. Data engineering biedt u up-to-date kennis en geavanceerde computertools en heeft alles in huis om het tijdperk van big data onder de knie te krijgen.

Programmakenmerken

Het Data Engineering-programma bevindt zich aan de Jacobs University , een particuliere en internationale Engelstalige academische instelling in Bremen, Duitsland. Het tweejarige programma biedt een fascinerend en diepgaand inzicht in de grondslagen, methoden en technologieën van big data. Studenten volgen een op maat gemaakt curriculum dat bestaat uit lezingen, tutorials, laboratoriumtraining en praktijkgerichte projecten. Ingebed in een levendige academische context, wordt het programma gegeven door gerenommeerde experts. In een unieke setting werken studenten ook samen met professionals uit de industrie in geselecteerde cursussen. Kerncomponenten van het programma en specialisatiegebieden zijn onder meer:

 • De Big Data-uitdaging
 • Gegevensanalyse
 • Big data bases en cloudservices
 • Principes van statistische modellering
 • Technologieën voor gegevensverwerving
 • Big Data Management
 • Machine Learning
 • internet van dingen
 • Datavisualisatie en beeldverwerking
 • Documentanalyse
 • Internetbeveiliging en privacy
 • Juridische aspecten van data-engineering en data-ethiek

Gebruik het contactformulier om meer informatie over het Data Engineering-curriculum aan te vragen.

Carrièremogelijkheden

De vraag naar data-ingenieurs is enorm - in de industrie, de handel en de publieke sector. Van IT tot financiën, van automotive tot olie en gas, van gezondheidszorg tot detailhandel: bedrijven en instellingen in bijna elk domein hebben experts nodig voor data-acquisitie, datamanagement en data-analyse. Met een M.Sc. afgestudeerd in Data Engineering, blink je uit in dit meest opwindende en lonende vakgebied met zeer aantrekkelijke salarissen. Evenzo is een M.Sc. graad in Data Engineering stelt je in staat om door te stromen naar een Ph.D. en aan een carrière in wetenschap en onderzoek.

Toepassing en toelating

De opleiding Data Engineering start elk jaar in de eerste week van september. Gebruik het contactformulier om details aan te vragen over hoe u zich kunt aanmelden. We verheugen ons op uw aanvraag.

Beurzen en financieringsopties

Alle aanvragers komen automatisch in aanmerking voor op verdiensten gebaseerde beurzen tot € 12.000 per jaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid worden extra beurzen, gesponsord door externe partners, aangeboden aan hoogbegaafde studenten. Bovendien kan elke toegelaten kandidaat een individueel financieel pakketaanbod aanvragen met aantrekkelijke financieringsmogelijkheden.

Campusleven en accommodatie

Jacobs University groene campus van de Jacobs University biedt veel meer dan alleen gebouwen voor onderwijs en onderzoek. Het is de thuisbasis van een interculturele gemeenschap die ongekend is in Europa. Een Studenten Activiteiten Centrum, diverse sportfaciliteiten, een muziekstudio, een door studenten gerunde café / bar, concertzalen en ons Interfaith House zorgen ervoor dat je altijd iets interessants te doen hebt. Daarnaast biedt Jacobs University accommodatie voor afgestudeerde studenten op of buiten de campus.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Lees meer

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Lees Minder