M.Sc. in Architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door je in te schrijven voor de masteropleiding Architectuur aan de Faculteit Architectuur van de Slowaakse Technische Universiteit, zul je je creativiteit ontvouwen en vaardigheden verwerven om complexe architectonische ideeën en ontwerpen van nieuwe gebouwen te ontwikkelen, evenals reconstructie van historische gebouwen, inclusief hun interieurs en exterieurs. U komt in aanmerking om technische documentatie op te stellen van alle projectfasen, van architectonisch ontwerp via bouwvergunningprojecten tot bouwplannen. Als je op schaal van een stad werkt, kom je in aanmerking voor het ontwikkelen van stedenbouwkundige ontwerpen en masterplannen. Bij dit alles maakt u gebruik van het begrip van culturele, intellectuele, historische, sociaal-economische en ecologische relaties van de architectuur en de omgeving, en u vertrouwt op ervaringen, presentatie en andere vaardigheden die zijn opgedaan tijdens uw masterstudies aan de faculteit van architectuur.

Na je bacheloropleiding kun je je aanmelden voor de opleiding Architectuur. De belangrijkste voorwaarde om dit te doen is echter slagen in de architectuur, stedenbouw of in een gerelateerd studieprogramma van een van de erkende studiegebieden.

Het studieprogramma Architectuur dat de studenten de graad “Ing. boog." (Ingenieur-architect) combineert traditionele vormen van studies met geavanceerde technologie, recente wetenschappelijke prestaties en actuele kwesties van onze tijd, zoals de strategie van duurzaamheid, drempelvrije concepten (universeel ontwerp) en dergelijke.

De modules van Design Studios die worden georganiseerd in 24 zogenaamde verticale studio's vormen de kern van het studieprogramma. Elke verticale studio bestaat uit maximaal 16 studenten met verschillende vaardigheden en ervaring op basis van hun studieniveau - ze komen uit een bachelor- of masteropleiding. De studenten kunnen een specifieke verticale studio kiezen op basis van hun interesse in een bepaald onderwerp of hun voorkeur voor een pedagoog - of hoogstwaarschijnlijk een team van pedagogen. Verticale studio's worden begeleid door toonaangevende, in de praktijk actieve Slowaakse architecten.

In het eerste semester werken studenten van het programma Architectuur aan stedenbouwkundige projecten, terwijl studenten van het programma Stedenbouw een architectonisch project ontwerpen. Dit is verplicht voor alle studenten. Deze eenmalige 'aanraking' van het andere studieprogramma zorgt voor de nodige vaardigheden en ervaring met architectuur als een complexe entiteit. Je hebt de mogelijkheid om het gegeven gebied te verkennen vanuit zowel stedenbouwkundige als architectonische aspecten. Om uw professionele kennis te verbreden, worden cursussen verticale studio's aangevuld met een reeks verplichte vakken. Elke term kunt u kiezen uit een reeks keuzevakken die extra kennis en informatie bieden die nuttig zijn voor complexe probleemoplossing bij de opdrachten van verticale studio's.

De afstudeerscriptie is gestructureerd in twee parallelle delen: een diplomaseminar en een diplomaontwerpproject. In de afstudeerscriptie zullen de studenten van het Architecture-programma aantonen dat ze in staat zijn om een uitgebreid architectonisch ontwerp van een gebouw, interieur en exterieur voor te bereiden, en dat ze taken kunnen oplossen, variërend van een stedenbouwkundig plan via de architectuur van gebouwen tot artistieke en technische details op een creatieve en originele manier en om het esthetische, technische, structurele ontwerp te coördineren met de financiële, ecologische en sociale eisen van de constructie. Aan de andere kant zullen de studenten van het Urban Design-programma het vermogen aantonen om uitgebreide stedelijke en architectonische ontwerpoplossingen te produceren op regionale, gemeentelijke en zoneschaal, inclusief de productie van masterplannen met uitgebreide stedelijke en architectonische details in hun laatste scriptie.

architecture, house, 3d

foto door Giovanni_cg / pixabay

Vacatures

De structuur van het curriculum, zowel qua vorm als qua inhoud, is opgesteld in overeenstemming met de EU-richtlijn inzake de erkenning van beroepskwalificaties. De graad Ing. arch., dat wordt uitgereikt aan afgestudeerden van het vakgebied Architectuur en Stedenbouw, staat vermeld onder erkende opleidingen en universitaire graden.

De beroepskwalificatie stelt de afgestudeerden van de Faculteit Bouwkunde in staat om het beroep van architect uit te oefenen en na het behalen van het autorisatie-examen krijgen ze toegang tot het beroep van architect in alle zevenentwintig staten van de Europese Unie.

Als afgestudeerde ben je in staat om de culturele, intellectuele, historische en sociaal-economische relaties van de architectuur en de omgeving te begrijpen. U komt in aanmerking om complete architectonische ideeën en ontwerpen van gebouwen te ontwikkelen, inclusief hun interieurs en exterieurs, stedenbouwkundige ontwerpen en masterplannen met als doel de stedelijke ontwikkeling te begeleiden. Je bent klaar om de coördinatie van esthetische, technische, constructie-, financiële, milieu- en sociale vereisten af te handelen. Je beheerst de expertise om alle stadia van een ontwerpproces voor te bereiden en bent gekwalificeerd om toezicht te houden op bouwwerkzaamheden op een bouwplaats en van complexe stedelijke constructies. Ook ben je bereid om de beheer- en coördinatieactiviteiten van een architect en stedenbouwkundige uit te voeren. Na je afstuderen kun je ook een Ph.D. bestudeer en volg een meer wetenschappelijk pad, als je wilt.

Op basis van je resultaten, interesses en bewezen inspanningen kun je je betrokkenheid versterken door nauwe samenwerking met praktiserende architecten bij termijnopdrachten en / of je stage in een architectenbureau.

De Faculteit Architectuur van de Slowaakse Technische Universiteit ondersteunt ook een interdisciplinaire start-up incubator, waar studenten hun ideeën, ontwerp en werk verder kunnen ontwikkelen onder nauw toezicht van mentoren uit het academische veld en uit de praktijk. Op deze manier worden ze aangemoedigd om hun bedrijf te starten in een vertrouwde omgeving en een succesvolle carrière te beginnen.

Deadlines voor aanmelding

31 mei 2020

Collegegeld

Studenten die in de Engelse taal studeren: € 3.500 per jaar

Over de school

Waarom de Faculteit Architectuur van STU in Bratislava?

De Faculteit Bouwkunde is een van de zeven faculteiten van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (hierna afgekort als STU, van de Slowaakse "Slovenská technická univerzita"). Het is de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije; het begin van het architectuuronderwijs gaat terug tot het academiejaar 1946/1947 en wordt geassocieerd met het studiegebied Civiele Techniek.

De Faculteit Bouwkunde is vandaag een creatieve en competitieve instelling met ruimdenkend personeel en maakt succesvol gebruik van de internationale samenwerkingsmogelijkheden in onderzoek en onderwijs. Met name via het Erasmus Plus mobiliteitsprogramma biedt de faculteit uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 50 partnerinstellingen in heel Europa. Jaarlijks studeren tientallen studenten van de Faculteit Bouwkunde in het buitenland en komen er internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde. Tegelijkertijd kwamen 29 internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde.

Docenten aan de Faculteit Bouwkunde zijn uitstekende persoonlijkheden die niet alleen docenten en onderzoekers zijn; de meesten van hen zijn actieve praktiserende architecten, stedenbouwkundigen of industriële / product- en grafische / merkontwerpers. De behaalde prijzen en onderscheidingen, evenals erkenning en contacten over de grenzen van Slowakije, zijn het beste bewijs van hun kwaliteiten.

Naast nationale experts nodigt FA STU ook gastdocenten uit het buitenland uit: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) zijn slechts enkele van de talrijke belangrijke buitenlandse experts en persoonlijkheden van de hedendaagse architectuur die tot nu toe de faculteit hebben bezocht. De internationale betrokkenheid van de faculteit komt tot uiting in lidmaatschap van internationale organisaties en deelname aan multinationale projecten in Slowakije en in het buitenland.

Als een van de kleinste metropolen in Midden- en West-Europa, vertegenwoordigt de bruisende stad Bratislava een inspirerende en tegelijkertijd betaalbare plek voor internationale studenten en reizigers. Dankzij de geografische ligging in Midden-Europa is het de poort naar Europa. U zult genieten van de nabijheid van Wenen, Boedapest en Praag met perfecte verkeersverbindingen. De gedeelde geschiedenis en korte afstanden zijn gemeenschappelijk voor deze hoofdsteden en bieden veel mogelijkheden voor culturele, sociale en reiservaringen. Goede bus- en treinverbindingen vanuit Bratislava en gemakkelijke toegang tot Bratislava en de luchthaven van Wenen bieden goedkope verbindingen naar de belangrijkste Europese bestemmingen.

Wat doen we en hoe?

Als je op zoek bent naar de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije, met de Faculteit Bouwkunde als een integraal onderdeel van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava, sta je op het punt om aan te komen.

Je kunt hier architectuur en stedenbouw, industrieel en productontwerp studeren. Het karakter van deze studies heeft de onderliggende onderwijsstrategie van de faculteit bepaald, met name de focus op de ontwikkeling van de creativiteit en het kritisch denken van de studenten en hun vermogen om te reageren op de onvoorspelbare uitdagingen van de toekomst die elke afgestudeerde nog moet tegenkomen. Projectmatig leren onder leiding van experts met zowel academische als professionele achtergrond en projecten die in nauwe samenwerking met de praktijk worden gecoördineerd, bieden een getrouwe simulatie van "echte" ervaringen.

De faculteit Bouwkunde biedt ook de mogelijkheden van gericht werken in haar gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentrum in het hart van de stad Banská Štiavnica, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het authentieke historische huis (daadwerkelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit plaats aan maximaal 30 studenten en 10 medewerkers tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen gedurende het hele jaar.

Wanneer ze dichter bij de praktijk komen, worden de studenten aangemoedigd om deel te nemen aan een breed scala aan lokale en internationale wedstrijden. De kwaliteit van de school wordt vooral bevestigd door de prestaties van de leerlingen. Faculteit Bouwkunde kan trots opscheppen over de successen van de studenten in verschillende lokale en internationale architectuur-stedenbouwkundige en ontwerpwedstrijden (bijv. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nationale prijs voor het ontwerp, ABF Slowakije voor het beste bachelorwerk, prof. Lacko-prijs voor het beste diplomawerk) en vele anderen.

Met een dergelijke mindset streven we naar een complexe voorbereiding van onze studenten op het gebied van zowel hard skills als soft skills in het kader van aankomende Industry 4.0.

Een goede opleiding is echter niet voldoende. We streven er in de eerste plaats naar om een community te creëren. Faculteit Architectuur biedt een rijk sociaal, onderzoeks-, academisch en sportleven. We hebben een lange traditie in het organiseren van ons grootste openbare evenement - Night of Architecture and Design. Veel van de evenementen worden door studenten voorbereid voor studenten - bijvoorbeeld Manifest (onze eerstejaars worden hartelijk verwelkomd door hun nieuwe collega's). Gevolgd door open dagen, tentoonstellingen van zowel studenten als professionals die hun werk, tafeltennisweekend, etc. presenteren en eindigen met veel lokale architecturen, design, kunstfestivals en markten (zoals Urban Market), geniet Faculteit Bouwkunde van hun aanwezigheid vanwege de strategische ligging dicht bij het stadscentrum van Bratislava.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Lees meer

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Lees Minder