M.Sc. in Architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Als je je inschrijft voor de masteropleiding Architectuur aan de Faculteit Architectuur en Design van de Slowaakse Technische Universiteit (FAD STU of gewoon FAD), ontplooi je je creativiteit en verwerf je vaardigheden om complexe architecturale ideeën en ontwerpen van nieuwe gebouwen te ontwikkelen, evenals de reconstructie van historische gebouwen, inclusief hun interieur en exterieur. U komt in aanmerking om technische documentatie op te stellen van alle projectfasen, van architectonisch ontwerp via bouwvergunningsprojecten tot bouwplannen. Werkend op de schaal van een stad, kom je in aanmerking om stedenbouwkundige ontwerpen en masterplannen te ontwikkelen. Bij dit alles maak je gebruik van het begrip van culturele, intellectuele, historische, sociaaleconomische en ecologische relaties van de architectuur en de omgeving, en vertrouw je op ervaringen, presentatie en andere vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je masterstudies aan de faculteit. van architectuur en design.

Na je bacheloropleiding kun je je aanmelden voor de opleiding Architectuur. De belangrijkste voorwaarde om dit te doen is echter slagen in de architectuur, stedenbouw of in een gerelateerd studieprogramma van een van de erkende studiegebieden.

Het studieprogramma Architectuur dat de studenten de graad “Ing. boog." (Ingenieur-architect) combineert traditionele studievormen met geavanceerde technologie, recente wetenschappelijke prestaties en actuele vraagstukken van onze tijd, zoals de strategie van duurzaamheid, barrièrevrije concepten (universeel ontwerp) en dergelijke.

De modules van Design Studios die worden georganiseerd in 24 zogenaamde verticale studio's vormen de kern van het studieprogramma. Elke verticale studio bestaat uit maximaal 16 studenten met verschillende vaardigheden en ervaring op basis van hun studieniveau - ze komen uit een bachelor- of masteropleiding. De studenten kunnen een specifieke verticale studio kiezen op basis van hun interesse in een bepaald onderwerp of hun voorkeur voor een pedagoog - of hoogstwaarschijnlijk een team van pedagogen. Verticale studio's worden begeleid door toonaangevende, in de praktijk actieve Slowaakse architecten. 133900_13.jpg

In het eerste semester werken studenten van het programma Architectuur aan stedenbouwkundige projecten, terwijl studenten van het programma Stedenbouw een architectonisch project ontwerpen. Dit is verplicht voor alle studenten. Deze eenmalige 'aanraking' van het andere studieprogramma zorgt voor de nodige vaardigheden en ervaring met architectuur als een complexe entiteit. Je hebt de mogelijkheid om het gegeven gebied te verkennen vanuit zowel stedenbouwkundige als architectonische aspecten. Om uw professionele kennis te verbreden, worden cursussen verticale studio's aangevuld met een reeks verplichte vakken. Elke term kunt u kiezen uit een reeks keuzevakken die extra kennis en informatie bieden die nuttig zijn voor complexe probleemoplossing bij de opdrachten van verticale studio's.

De afstudeerscriptie is gestructureerd in twee parallelle delen: een diplomaseminar en een diplomaontwerpproject. In de afstudeerscriptie zullen de studenten van het Architecture-programma aantonen dat ze in staat zijn om een uitgebreid architectonisch ontwerp van een gebouw, interieur en exterieur voor te bereiden, en dat ze taken kunnen oplossen, variërend van een stedenbouwkundig plan via de architectuur van gebouwen tot artistieke en technische details op een creatieve en originele manier en om het esthetische, technische, structurele ontwerp te coördineren met de financiële, ecologische en sociale eisen van de constructie. Aan de andere kant zullen de studenten van het Urban Design-programma het vermogen aantonen om uitgebreide stedelijke en architectonische ontwerpoplossingen te produceren op regionale, gemeentelijke en zoneschaal, inclusief de productie van masterplannen met uitgebreide stedelijke en architectonische details in hun laatste scriptie. 133899_7.jpg

Vacatures

De structuur van het curriculum, zowel qua vorm als qua inhoud, is opgesteld in overeenstemming met de EU-richtlijn inzake de erkenning van beroepskwalificaties. De graad Ing. arch., dat wordt uitgereikt aan afgestudeerden van het vakgebied Architectuur en Stedenbouw, staat vermeld onder erkende opleidingen en universitaire graden.

De beroepskwalificatie stelt de afgestudeerden van de Faculteit Architectuur en Design in staat het beroep van architect uit te oefenen, en na het behalen van het toelatingsexamen krijgen ze toegang tot het beroep van architect in alle zevenentwintig staten van de Europese Unie.

Als afgestudeerde ben je in staat de culturele, intellectuele, historische en sociaaleconomische relaties van de architectuur en het milieu te begrijpen. U komt in aanmerking om complete architectonische ideeën en ontwerpen van gebouwen te ontwikkelen, inclusief hun interieur en exterieur, stedenbouwkundige ontwerpen en masterplannen met als doel de stadsontwikkeling te begeleiden. Je staat klaar om de coördinatie van esthetische, technische, bouwkundige, financiële, ecologische en sociale vereisten op zich te nemen. Je beheerst de expertise om alle fasen van een ontwerpproces voor te bereiden en bent gekwalificeerd om bouwwerkzaamheden op een bouwplaats en van complexe stedelijke constructies te begeleiden. Ook ben je bereid om de leidinggevende en coördinerende werkzaamheden van een architect en stedenbouwkundige uit te voeren. Na je afstuderen kun je ook een PhD aanvragen. studeer en volg een meer wetenschappelijk pad, als je dat wilt.

Op basis van je resultaten, interesses en bewezen inspanningen kun je je betrokkenheid versterken door nauwe samenwerking met praktiserende architecten bij termijnopdrachten en / of je stage in een architectenbureau.

De Faculteit Architectuur en Design van de Slowaakse Technische Universiteit ondersteunt ook een interdisciplinaire start-up van een incubator, waar studenten hun ideeën verder kunnen ontwikkelen, ontwerpen en werken onder nauw toezicht van mentoren uit de academische wereld en uit de praktijk. Op deze manier worden ze aangemoedigd om hun bedrijf te starten in een vertrouwde omgeving en een succesvolle carrière te beginnen.

Deadlines voor aanmelding

31 mei 2021

Collegegeld

Studenten die in de Engelse taal studeren: € 3.500 per jaar

Over de school

Waarom de Faculteit Architectuur en Design van STU in Bratislava?

De Faculteit Architectuur en Design is een van de zeven faculteiten van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (hierna afgekort als STU, van het Slowaakse "Slovenská technická univerzita"). Het is de grootste en oudste school voor architectuur in Slowakije; het begin van het architectuuronderwijs dateert uit het academiejaar 1946/1947 en wordt geassocieerd met het studiegebied Civiele Techniek.

De Faculteit Architectuur en Design is vandaag een creatieve en competitieve instelling met ruimdenkende medewerkers en maakt met succes gebruik van internationale samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van onderzoek en onderwijs. Vooral via het Erasmus Plus mobiliteitsprogramma biedt de faculteit uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 50 partnerinstellingen in heel Europa. Jaarlijks studeren tientallen studenten van de faculteit Bouwkunde en Design in het buitenland, maar ook internationale studenten komen hier studeren. Vorig studiejaar hadden we 29 internationale studenten die bij ons kwamen studeren.

Docenten aan de faculteit Bouwkunde en Design zijn uitstekende persoonlijkheden die niet alleen docenten en onderzoekers zijn; de meesten van hen zijn actief praktiserende architecten, stedenbouwkundigen of industrieel / product- en grafisch / merkontwerpers. De verkregen prijzen en onderscheidingen, evenals erkenning en contacten over de grenzen van Slowakije heen, zijn het beste bewijs van hun kwaliteiten.

Naast nationale experts nodigt FAD STU ook gastdocenten uit het buitenland uit: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B.Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) zijn slechts enkele van de vele belangrijke buitenlandse experts en persoonlijkheden van de hedendaagse architectuur die de faculteit tot dusver hebben bezocht. De internationale betrokkenheid van de faculteit komt tot uiting in lidmaatschap van internationale organisaties en deelname aan multinationale projecten in Slowakije en in het buitenland. 133914_olah.jpg

Als een van de kleinste metropolen in Midden- en West-Europa, vertegenwoordigt de bruisende stad Bratislava een inspirerende en tegelijkertijd betaalbare plek voor internationale studenten en reizigers. Dankzij de geografische ligging in Midden-Europa is het de poort naar Europa. U zult genieten van de nabijheid van Wenen, Boedapest en Praag met perfecte verkeersverbindingen. De gedeelde geschiedenis en korte afstanden zijn gemeenschappelijk voor deze hoofdsteden en bieden veel mogelijkheden voor culturele, sociale en reiservaringen. Goede bus- en treinverbindingen vanuit Bratislava en gemakkelijke toegang tot Bratislava en de luchthaven van Wenen bieden goedkope verbindingen naar de belangrijkste Europese bestemmingen.

Wat doen we en hoe?

Als u op zoek bent naar de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije, met de Faculteit Architectuur en Design als een integraal onderdeel van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava, dan bent u aan het juiste adres.

Je kunt hier architectuur en stedenbouw, industrieel en productontwerp studeren. Het karakter van deze studies heeft de onderliggende onderwijsstrategie van de faculteit bepaald, met name de focus op de ontwikkeling van de creativiteit en het kritisch denken van de studenten en hun vermogen om te reageren op de onvoorspelbare uitdagingen van de toekomst die elke afgestudeerde nog moet tegenkomen. Projectmatig leren onder leiding van experts met zowel academische als professionele achtergrond en projecten die in nauwe samenwerking met de praktijk worden gecoördineerd, bieden een getrouwe simulatie van "echte" ervaringen.

De Faculteit Architectuur en Design biedt ook de mogelijkheid om gericht te werken in haar gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentrum in het hart van de UNESCO-werelderfgoedstad Banská Štiavnica. In het authentieke historische huis (feitelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit het hele jaar door plaats aan maximaal 30 studenten en 10 personeelsleden tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen.

Wanneer ze dichter bij de praktijk komen, worden de studenten aangemoedigd om deel te nemen aan een breed scala aan lokale en internationale wedstrijden. De kwaliteit van de school wordt vooral bevestigd door de prestaties van de leerlingen. De Faculteit Architectuur en Design kan trots bogen op de successen van de studenten in verschillende lokale en internationale architectuur-, stedenbouwkundige en ontwerpwedstrijden (bijv.Inspireli Awards, Xella, Isover, Nationale Prijs voor het Ontwerp, ABF Slowakije voor het beste bachelorwerk, Prof. Lacko-prijs voor het beste diplomawerk) en vele anderen. 133901_70800894_10158950992201562_3476008549815943168_o.jpg

Met een dergelijke mindset streven we naar een complexe voorbereiding van onze studenten op het gebied van zowel hard skills als soft skills in het kader van aankomende Industry 4.0.

Een goede opleiding is echter niet voldoende. We streven er in de eerste plaats naar om een community te creëren. Faculteit Bouwkunde biedt een rijk sociaal, onderzoeks-, academisch en sportleven. We hebben een lange traditie in het organiseren van ons grootste openbare evenement - Nacht van Architectuur en Design. Veel van de evenementen worden voor studenten voorbereid door studenten - bijvoorbeeld Manifest (onze eerstejaars worden hartelijk ontvangen door hun nieuwe collega's). Gevolgd door open dagen, tentoonstellingen van zowel studenten als professionals die hun werk presenteren, tafeltennisweekend, etc. en eindigend met veel lokale architectuur, design, kunstfestivals en markten (zoals Urban Market), Faculteit Architectuur en Design geniet van hun aanwezigheid dankzij de strategische ligging dicht bij het stadscentrum van Bratislava. 133896_20160921_163434.jpg

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field o ... Lees meer

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Lees Minder