M.Sc. geo-informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Missie - masteropleiding MSc. Geo-informatica


Ons doel is om studenten op te leiden in de meest geavanceerde technieken in de verwerking van geografische informatie. Voortbouwend op een B.Sc. in GI of een verwante discipline, zal de Masters Program verdere ontwikkeling van de leerlingen probleemoplossende vaardigheden, analytische vaardigheden en leren progressieve reactieve wetenschappelijke methoden van onderzoek. Als het Instituut voor GI is een van de leidende plaatsen verkennen van nieuwe grenzen gronden in geospatiale informatica, Master studenten ave de kans om persoonlijk betrokken raken bij onderzoeksprojecten.

Dit opent pportunities tot Master theses te voeren op nieuwe en opkomende technologieën. Het verkrijgen van een Master's degree van het Instituut voor GI zal voor te bereiden op leidende posities in de industrie en academici.

Je moet studeren GI in Münster, want ...

 • Je studie zijn geconcentreerd op het onderwijs in GI en geografische informatie over wetenschap in plaats van zich te concentreren op geografische informatiesystemen.
 • U ontvangt uw onderwijs aan een van de toonaangevende GI instituten binnen Europa.
 • Je leert scientifif C-methoden op een praktijkgerichte manier, als gevolg van de nauwe band van het onderwijs-en onderzoeksprojecten.
 • De masteropleiding is in het Engels, het creëren van een internationale leeromgeving van internationale studenten en docenten.
 • Münster is een van de meest leefbare steden ter wereld. (LivCom award 2004)
 • De Universiteit van Münster met zijn 40.000 studenten in een breed scala van ongeveer 120 disciplines biedt een levendige en kleurrijke omgeving. Voorbeelden hiervan zijn de universitair sportcentrum en de internationale meeting point "Die Brücke".
 • Het aantal studenten per semester is beperkt. Dit resulteert in kleine opleidingen en een sterke interactie met docenten en onderzoekers van het instituut.

Unique selling points van de masteropleiding worden

 • Prestaties in het Engels
 • Baseren op een bacheloropleiding in het GI
 • Concentratie op onderwijs in GI en geospatiale informatie wetenschap in plaats van aandacht voor geografische informatiesystemen.

Daarom zal de afgestudeerden van de nieuwe opleidingen blijven in het hebben van een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.

Aanvraagprocedure - Master Program in GI


Toepassingen in het Engels moeten worden ingediend

 • digitaal en als
 • papieren versie met een ondertekende begeleidende brief

Alle officiële documenten moeten worden opgenomen gewaarmerkte afschriften in het Engels of het Duits, en in de originele taal. Deadlines:

 • vanaf begin december tot en met 15 januari voor de volgende zomer semester
 • van begin juni tot en met 15 juli voor de volgende winter semester

Formele criteria voor toelating


Alle aanvragers van toepassing zijn op de Masters Program in GI worden getoetst aan de volgende formele toelatingscriteria:


- Een maximum van 32 studenten worden toegelaten per jaar (winter seme Ster en in de zomer semester samen). De algemene toelatingseisen worden gedefinieerd door de respectieve nationale en staatswetten voor het hoger onderwijs in Duitsland.


- Alle kandidaten moeten beschikken over een adequate Bachelor diploma op basis van zes semesters full time studie (= 180 ECTS studiepunten) of meer, erkend in Duitsland voor toelating tot de studies afstuderen. De Examencommissie beslist over de gelijkwaardigheid van de andere graden.


- Alle kandidaten die niet van Engels als moedertaal hebben om een ​​TOEFL-certificaat aanwezig zijn met een minimum van 550 punten (paper-based), of een gelijkwaardige kwalificatie voor het Engels.

Aanvragers zullen moeten voldoen aan de toelatingsprocedure:


- Complete en juiste persoonlijke gegevens


- Complete en gecertificeerde ondersteunende documenten:

 • Bachelordiploma waaronder een graad transcript of records in het Engels of het Duits te kopiëren
 • indien van toepassing: Documentatie van de tijd doorgebracht in het buitenland, werken of andere ervaring, gecertificeerd (vertaald naar het Engels of Duits) te kopiëren
 • Motivatiebrief voor th e Masters opleiding
 • Europees formaat CV
 • Referentie letters (minimaal 2)
 • Een bewijs van nationaliteit (eensluidend verklaard afschrift van paspoort)
 • Pasfoto
 • Lijst met referentie namen
 • Andere (indien van toepassing)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

De Universiteit van Münster (Duitsland Westfälische Wilhelms-Universität Münster, WWU) is een openbare universiteit gevestigd in de stad Münster, Noord-Rijnland-Westfalen in Duitsland. De WWU is onder ... Lees meer

De Universiteit van Münster (Duitsland Westfälische Wilhelms-Universität Münster, WWU) is een openbare universiteit gevestigd in de stad Münster, Noord-Rijnland-Westfalen in Duitsland. De WWU is onderdeel van de Deutsche Forschungsgemeinschaft, een maatschappij van de vooraanstaande onderzoekers Duitse universiteiten. De WWU is ook succesvol geweest in het Duitse "Excellence Initiative". De WWU is de grootste universiteit in Duitsland in termen van CEO alumni in Top500 bedrijven Universiteit van Münster, Instituut voor GI Geo-informatica is de wetenschap van het modelleren van spatio-temporele processen computationeel. Het Instituut van geoinformatics Münster biedt bachelor-, master-en PhD-graden in geo-informatica. Ons onderzoek gebieden zijn spatio-temporele dynamische processen, semantische interoperabiliteit, ruimtelijke hulpsystemen, cognitieve engineering en sensornetwerken. Vision Het Instituut voor GI (ifgi) zal haar positie bij 's werelds toonaangevende instellingen in geo-informatica onderzoek en onderwijs. Een gestaag groeiend aantal van hoge kwaliteit afgestudeerden en publicaties zullen bijdragen tot het gebied, alsmede tot een beter begrip van de menselijke omgeving en betere beslissingen te nemen over. Missie Wij bouwen op onze sterke punten in het onderzoek de kwaliteit en de productiviteit, motivatie van studenten, toekomstgerichte onderwijs, en internationale netwerken om leiders te voeden en het genereren van kennis in geo-informatica. Door de integratie van benaderingen uit de computationele, fysieke en life sciences, engineering, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, breiden we de rol van geo-informatie in wetenschap en samenleving. Aan de Universiteit van Münster en elders, komen we voorbij de geowetenschappen, het aanbieden van onze expertise in spatio-temporele analyse en geo-informatica technologie om geschiedenis, sociologie, biologie, epidemiologie, economie en empirische wetenschappen. Te komen van deze velden, bieden wij een brede toepassing van geo-informatica opleidingen, van toepassing voor de gezamenlijke financiering van interdisciplinair onderzoek en aanvullende werkgroepen op ifgi vast te stellen. Lees Minder