M.Sc. Exploratie en exploitatie van koolwaterstoffen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze cursus is een tweejarig, voltijds multidisciplinair programma met een breed scala aan onderwerpen op het gebied van aardwetenschappen, engineering en economie die worden toegepast op de exploratie en productie van koolwaterstoffen. Leidt tot een Master diploma in Hydrocarbon Exploration and Exploitation .

Het programma heeft nauwe banden met de Hellenic Petroleum Industry, die gegevens verstrekt voor gebruik in de cursussen, presentaties om studiemateriaal aan te vullen en de studenten helpt bij het uitvoeren van hun stages en hun individuele onderzoeksprojecten met een gastheer uit de industrie.


Vier Griekse universiteiten zijn hierbij betrokken:

 1. School of Geology, Aristotle University of Thessaloniki (Coördinatie),
 2. School of Mining and Metallurgical Engineering, National Technical University of Athens,
 3. Faculteit Geologie en Geo-Milieu, Nationaal
 4. School of Economics, Democritus University of Thrace.


Bovendien is Schlumberger, de toonaangevende leverancier van software voor de internationale E


Bovendien is CMG-software voor reservoirsimulatie beschikbaar voor zowel onderwijs- als onderzoeksinteresses.


Doelstellingen - Doelstellingen

De doelstellingen van de M.Sc. in "Hydrocarbon Exploration and Exploitation" zijn de volgende:

 • Ontwikkeling van geavanceerde vaardigheden en vaardigheden toegepast op de olie- en gasindustrie (bijv. Bekkenanalyse, sedimentologie en sequentiestratigrafie, structurele geologie, reservoirkarakterisering, acquisitie en verwerking van seismische gegevens, seismische interpretatie, geostatistiek, petrofysica en reservoirgeomechanica, productie-engineering, boren engineering, reservoir engineering etc.)
 • Toepassing van deze vaardigheden in het volledige spectrum van prospectie en exploratie van koolwaterstoffen, alsook in ontwikkelings- en productieactiviteiten, door middel van lezingen, veldwerk, projecten en bedrijfsbezoeken.
 • Demonstratie van moderne methoden en aanvullende software voor seismische interpretatie, bekkenmodellering, reservoirmodellering en prospectie (Petrel Suite), evenals putregistratie, reservoirsimulatie (CMG-software), boringen, reservoirvloeistoffenstudies, monitoring van producerende putten in relatie tot de economie en milieuparameters.
 • Het bevorderen van een cultuur van interdisciplinaire samenwerking en synergie tussen groepen geowetenschappers en ingenieurs, die de werkelijke arbeidsomstandigheden in olie- en gasbedrijven simuleren.
 • Improvisatie van communicatieve vaardigheden, besluitvorming, economische en risico-analyse, evenals projectmanagement. Onze studenten bouwen sterke teamwerkvaardigheden, maar ook onafhankelijk onderzoek, planning en organisatievaardigheden.

Over het algemeen is het doel van deze postdoctorale opleiding de hoogwaardige opleiding van geowetenschappers en ingenieurswetenschappen die worden toegepast op de huidige behoeften van de olie- en gasindustrie.


Syllabus

Kernmodules

 • Petroleum Geology and Petroleum Systems
 • Sedimentologie en sequentiestratigrafie
 • Basin-analyse
 • Petrofysica
 • Organische geochemie
 • Seismische methoden (verwerking en interpretatie)
 • Boortechniek
 • Productietechniek
 • Reservoir Engineering

De M.Sc. hoorcolleges en practica bevinden zich aan de School of Geology, Aristotle University of Thessaloniki, Griekenland. Er zijn drie laboratoria voor educatieve en onderzoeksinteresses van de postdoctorale studenten. De eerste is een volledig uitgerust Petrel Lab voor seismische interpretatie, reservoirmodellering en bekkenmodellering. Bovendien een CMG-lab voor reservoirsimulatie. Ten slotte is er een Drilling Fluids Testing Lab, uitgerust met Fann-instrumenten.


Excursies

 • Veldwerk in onshore en offshore faciliteiten, Noord-Egeïsche Zee, Griekenland,

 • "Revithousa" bezoek van de LNG-terminal en het bedrijf aan de "Hellenic Gas Transmission System Operator SA" (liquefactie en opslag van aardgasfaciliteiten),

 • Veldwerk in de Golf van Patras voor gassessies en gebruik van de side scan en bottom scan voor zeebodem- en zeebodembeelden,

 • Veldwerk in West-Griekenland (bron- en reservoirrotsen, tektoniek, koolwaterstofmigratie en vangmechanismen),

 • Bezoek aan twee toegangspunten voor aardgas in Griekenland, 'Sidirokastro' en 'Kipoi', geëxploiteerd door de Public Gas Corporation Company in Griekenland (DEPA SA).


Zomerstages

Elk jaar wordt er een inspanning gedaan om de meeste van onze studenten te plaatsen voor zomerstages in olie- en gasbedrijven.


Onafhankelijk project

Vindt plaats tussen februari en juni van het vierde semester. Veel van de projecten worden aangeboden door Griekse olie- en gasbedrijven, die gegevens verstrekken voor gebruik in de cursussen, presentaties geven ter aanvulling van cursusmateriaal en de studenten helpen bij het leiden van hun stages en hun individuele onderzoeksprojecten bij een gastheer in de industrie.


Klik hier voor meer informatie over de cursusinhoud .


Toelatingseisen

Minimale academische vereiste

Een graad van eer in elk gerelateerd onderwerp aan aardwetenschappen en engineering, bij voorkeur op een hoger niveau van de tweede klas of hoger. Kandidaten die in het bezit zijn van een equivalent van een tweedegraads lagere graad, worden ook in aanmerking genomen. Professionals met verschillende kwalificaties maar relevante industriële ervaring - minstens drie jaar werkervaring in de olie- en gasindustrie - zijn ook welkom om toe te passen. Zie voor begeleiding van de geaccepteerde internationale kwalificaties onze diplomavereisten per land.

Als je vragen hebt over opnames en de norm die vereist is voor de kwalificatie die je hebt of momenteel volgt, neem dan contact op met het toelatingsteam.


Engelse taalvereisten

Voor toelating tot deze cursus moeten studenten in staat zijn om voldoende bewijs te leveren van een niveau van bereiken in de Engelse taal.

Dit is een minimale IELTS-score van 6,0 gemiddeld, met geen score minder dan 5,5 in een onderdeel.

U hoeft de Engelse kwalificatie niet in te dienen als de moedertaal van de aanvrager Engels is of als hij een Engelstalige opleiding heeft gevolgd.


Careers

De meerderheid van onze afgestudeerden werkt bij olie- en gasbedrijven als ingenieurs of geologen. Ze werken ook als adviseurs in energiegerelateerde adviesbedrijven. Een belangrijk deel van onze pas afgestudeerden gaat door met doctorale studies aan prestigieuze universiteiten over de hele wereld.


vergoedingen

Voor dit masterprogramma worden totale collegegelden van 5.200 euro toegepast. € 2600 moet worden betaald vóór het begin van de 1e en € 2600 vóór het 3e semester.

href = "http://dps.auth.gr/en

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School ensures that students are given full and comprehensive training on a wide range of topics in geosciences, such as Industrial Minerals and Rocks, Geographic Information Systems, Geothermics, ... Lees meer

The School ensures that students are given full and comprehensive training on a wide range of topics in geosciences, such as Industrial Minerals and Rocks, Geographic Information Systems, Geothermics, Geophysics, Geochemistry, Applied Geology, Sedimentology, Climatology and Meteorology, Ore Deposit Geology, Economic Geology, Fossil Fuels, Mineralogy, Paleomagnetism, Paleontology, Environmental Geology, Environmental Geochemistry, Petrology, Seismology, Stratigraphy, Structural Geology, Technical Geology, Hydrogeology, Physical Geography, Oceanography. Lees Minder