M.Sc. Data-analyse en besliskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze wereld en bedrijven in het bijzonder worden geconfronteerd met verstorende veranderingen als gevolg van een exponentiële groei van zowel de hoeveelheid gegevens die kan worden vastgelegd uit een breed scala van gegevensbronnen en de computationele mogelijkheden om de gegevens te verwerken. Toekomstige experts en managers zullen moeten begrijpen hoe Data Analytics en Decision Science kunnen worden gebruikt om waarde te creëren uit data - dit is wat u in dit Master-programma zult leren.

Deze opwindende nieuwe mastercursus is ontworpen op het snijvlak van de velden Data Analytics en Decision Science (Operations Research) en afgestudeerden zullen leren hoe ze machine learning en deep learning-technieken kunnen combineren met wiskundige optimalisatiebenaderingen, heuristische algoritmen en simulatietechnieken om waarde te creëren in specifieke toepassingsgebieden. RWTH Aken staat op nummer één op het gebied van statistiek en operationeel onderzoek in Duitsland door de QS World University Ranking 2017.

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Data wordt de nieuwe 'olie', de grondstof waaruit waarde wordt gecreëerd, terwijl bedrijven voorspellende bedrijven worden en hun waardeketen digitaliseren. Elke industriesector en toepassingsgebied zullen profiteren van het afleiden van optimale zakelijke beslissingen met behulp van gegevensgestuurde technieken. Operationele beslissingen worden ondersteund of zelfs geautomatiseerd met behulp van geavanceerde machineleermodellen in combinatie met optimalisatietechnieken.

Word de technologische expert van morgen door u aan te melden voor ons Master-programma, dat de velden Data Analytics en Decision Science combineert. Leer hoe u state-of-the-art voorspellende modellen kunt ontwikkelen en hoe u beslissingen kunt nemen die de bedrijfsdoelstellingen optimaliseren.

UW PROFESSIONELE ONTWIKKELING EN UITDAGINGEN VOOR CARRIERE

De M.Sc. in Data Analytics en Decision Science (DDS) is zorgvuldig ontworpen om ambitieuze professionals uit te rusten met een STEM-achtergrond met een duidelijke reeks vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een gedigitaliseerde en geglobaliseerde economie.

Datagedreven beslissingen worden missiekritisch in de ene vertakking na de volgende. Veel beroepen zullen worden geconfronteerd met verstorende veranderingen, de functieomschrijvingen zullen aanzienlijk veranderen, aangezien beslissingen met betrekking tot gegevens en algoritmen de kern vormen van het creëren van waarde voor bedrijven en er nieuwe banen zullen ontstaan. Taken die momenteel handmatig worden uitgevoerd of worden ondersteund door eenvoudige benaderingen, vereisen in de toekomst gespecialiseerde kennis op het gebied van Data Analytics en Decision Science, machine learning en optimalisatietechnieken.

De M.Sc. diploma verleend door RWTH Aachen University in Duitsland stelt u ook in staat om een academische carrière na te streven en door te studeren naar een doctoraat op gebieden zoals data-analyse, machine learning & kunstmatige intelligentie, operationeel onderzoek en engineering.

Welke manier u ook wilt volgen na het afstuderen: ons toegewijde team van experts in de carrière- en ondernemingscentra zal u begeleiden tijdens die reis en u helpen beslissen hoe u uw ambities het beste kunt realiseren, of het nu gaat om een ​​opwindende nieuwe baan of het starten van een eigen bedrijf. We willen onze afgestudeerden plaatsen in wereldwijde technologie-chips, verborgen technologiekampioenen, toonaangevende technologie-adviesbureaus en snelgroeiende technologische ondernemingen. Het Ondernemerschapscentrum van RWTH Aachen University heeft ook een lange staat van dienst voor het ondersteunen van innovatieve startups door onze afgestudeerden - tussen 70 en 100 elk jaar.

De volgende lijst geeft een idee van de mogelijke banen van data scientist voor de succesvolle student van de Master Program, een combinatie van data-analyse en operationeel onderzoek.

 • Retail & Value Chain Management
 • Industrie en productie
 • Vervoer en mobiliteit
 • Energie en klimaat

Verdere toepassingsgebieden zijn te vinden in:

 • Marketing (bijvoorbeeld advertentieplaatsing, SEO-optimalisatie, optimalisatie van marketingcampagnes, etc.)
 • Gezondheidszorg (bijv. Gepersonaliseerde geneeskunde, geautomatiseerde diagnostiek, enz.)
 • Finance & Insurance (bijv. Voorspellende acceptatie, fraudedetectie, tariefoptimalisatie, etc.)
 • Politiek & publieke sector
 • landbouw
 • Duurzaamheid en slim leven
 • Sport
 • Onderwijs
 • enz.

In feite is het moeilijk om een ​​industrie of service te bedenken die niet direct of indirect wordt beïnvloed door door gegevens en algoritmen gestuurde besluitvorming. Naarmate de behoefte aan beslissingen verandert (flexibeler, real-time, in onzekere en steeds veranderende omgevingen), is een besluitvormingsproces dat is gebaseerd op wiskundige optimalisatie onvermijdelijk. Alleen voorspellende analyses (bijv. Machine learning) kunnen het potentieel van historische en huidige gegevens benutten; alleen prescriptieve analyses (wiskundige optimalisatie en operationeel onderzoek) kunnen het volledige scala aan opties bevatten waarmee de beslisser geconfronteerd wordt.

UW ASPIRATIES & VOORWAARDEN

Dit programma is ideaal voor jou als je je als professional wilt ontwikkelen en je carrière wilt veranderen.

Meld je nu aan als:

 • Je hebt een STEM-achtergrond (Science, Technology, Engineering and Mathematics), ten minste één jaar fulltime werkervaring en je wilt je kennis verdiepen in machine learning, kunstmatige intelligentie, operations research-technieken (wiskundige optimalisatie, heuristische algoritmen en simulatie) en gegevensgestuurde besluitvorming.
 • Je bent gepassioneerd door techniek en technologie en wil je vaardigheden verbeteren om de uitdagingen van morgen aan te gaan en waarde te creëren uit gegevens met behulp van algoritmen.
 • U wilt leren hoe u machinaal leren, kunstmatige intelligentie, operationeel onderzoek en datagedreven beslissingen kunt gebruiken in winstgevende en duurzame bedrijfsmodellen waarmee u de technologische transformatie in uw branche kunt leiden in plaats van deze alleen maar te volgen.
 • Je hebt een goede kennis en werkervaring met ten minste één programmeertaal op hoog niveau (bijv. Python, Java, C / C), evenals enige ervaring met het ontwikkelen van software of het bijdragen aan een softwareproject.

CURRICULUM BESCHRIJVING

Toekomstige data-analyse en beslissingsdeskundigen zullen expertise uit een breed scala van gebieden bijeen moeten brengen:

 • Machinaal leren, diep leren en kunstmatige intelligentie
 • Mathematische optimalisatie, heuristische algoritmen en simulatietechnieken
 • Inzicht, verwerking en verrijking van gegevens
 • Branchespecifieke kennis (bijv. Productie en productie, logistiek en supply chain management, detailhandel, engineering, energie en klimaat en andere)

De M.Sc. Data Analytics en Decision Science (DDS) biedt een uitgebreid programma met kerncursussen op het gebied van machine learning, wiskundige en heuristische optimalisatie en datagedreven besluitvorming. Deze cursussen worden vergezeld door een breed scala aan keuzevakken die diepduiken aanbieden in specifieke toepassingsgebieden. Onze cursussen combineren veeleisend en baanbrekend onderzoek met praktische projecten en uitdagingen. We evalueren en breiden de reeks keuzemogelijkheden continu uit om de nieuwste trends te dekken en op de hoogte te blijven van technologische veranderingen.

Het tweejarige full-time programma bestaat uit zeven belangrijke bouwstenen, waarvan sommige kunnen worden aangepast aan uw individuele behoeften en interesses. Je kunt je ook zonder extra kosten aanmelden voor een cursus Duits.

DDS Essentials (10 CP wordt voltooid in semester 1) De "DDS Essentials" bestaat uit twee cursussen die relevant materiaal in wiskunde, statistieken, algoritmen en gegevensstructuren omvatten en vernieuwen. Deze modules leggen de basis om met succes deel te nemen aan de kerncursussen in Data Analytics en Decision Science, evenals in een aantal toepassingsgebieden en specialisaties.

Gegevensanalyse (10 CP wordt voltooid in semester 1 en 2) Het blok "Gegevensanalyse" bestaat uit drie modules. De module "Voorspellende modellering" behandelt de fundamenten in gegevensverwerking en datakwaliteitskwesties, voorspellende modellering en validatie van bedrijfs- en use-cases, evenals evaluatie van voorspellingen. De cursus "Machine Learning" zal zich richten op de basisprincipes en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine en deep learning. De derde module is een praktische oefening die de twee colleges aanvult.

Decision Science (15 CP wordt afgerond in semester 1 en 2) Dit blok bestaat uit drie modules: de module "Optimalisatiemodellen" introduceert de concepten achter het bouwen van state-of-the-art beslissingsmodellen die in staat zijn om de combinatorische explosie van opties vast te leggen , inclusief netwerken en lineaire en integer programma's. De module "Ontwerp en analyse van algoritmen" richt zich op moderne methoden om deze optimalisatiemodellen op te lossen. De cursus behandelt algoritmen niet alleen voor deterministische problemen, maar ook technieken van robuuste optimalisatie en algoritmische speltheorie, die het mogelijk maken om met onzekerheid in het besluitvormingsproces om te gaan. De module "Heuristische optimalisatie" behandelt de fundamenten van metaheuristieken en de uitdagingen die zich voordoen bij het ontwerpen van krachtige heuristieken voor complexe planningstaken in verschillende domeinen.

Analytics-project (10 studiepunten te voltooien in semester 2)

Het Analytics-project is een praktische oefening die een aanvulling vormt op de lezingen van de blokken Decision Science en Data Analytics. Teams van 3 - 6 studenten werken samen aan een praktisch gemotiveerd analytisch project en doorlopen bijna het gehele analyseproces met behulp van machine learning en optimalisatietechnieken: formalisering van het probleem, modellering, begrip, verzamelen en opschonen van de gegevens, selectie en ontwikkeling van algoritmen , implementatie, computationele oplossing, visualisatie en interpretatie, en documentatie van resultaten. U leert uw resultaten te presenteren aan zowel een praktijkgericht als een wetenschappelijk publiek.

Management en Soft Skills keuzevakken (10 CP te voltooien in semester 2) Kies twee van de volgende keuzevakken om uw managementcompetenties te verdiepen:

 • Engineering, Cultuur & Samenleving
 • Digitaal werk
 • Strategisch technologiebeheer
 • Het innovatieproces beheren
 • B2B Marketing
 • Service en technologie marketing
 • Start-up en groeiontwikkeling
 • Ondernemersmarketing en financiën

Technology Electives (5 studiepunten te behalen in semester 2) Je kiest een van de drie mogelijke keuzevakken:

 • Geavanceerd machinaal leren
 • Principes van datamining
 • Industriële logistiek

Stage of studie in het buitenland (15 CP te voltooien in semester 3) Pas je vaardigheden toe op een stage in internationale bedrijven zoals Deutsche Post DHL, PTV Group en anderen, of verdiep je kennis door te studeren aan een internationale universiteit of deel te nemen aan zomerscholen of online cursussen.

Toepassingsgebieden (15 CP wordt voltooid in semester 3) Krijg gedetailleerde informatie over de volgende domeinen:

 • Digital Operations en Supply Chain Management
 • Optimalisatie van logistieke systemen
 • Economische modellering van energie- en klimaatsystemen

Master Thesis (30 CP wordt afgerond in semester 4) Door aan het einde van het programma een masterproef te schrijven, laat je zien dat je in staat bent om een ​​methodologische of analytische uitdaging op te lossen met behulp van de opgedane kennis tijdens het programma en de methoden van wetenschappelijk onderzoek.

Taalcursus Duits (een cursus die in semester 1 of 2 moet worden gevolgd) Het leren van een andere taal is een belangrijk onderdeel van een succesvolle carrière. Bekwaam worden in het Duits is ook een essentiële voorwaarde voor het slagen op de Duitse arbeidsmarkt, zowel voor een stage tijdens je studie of een permanente functie daarna. Als onderdeel van het programma bieden we de mogelijkheid om een intensieve taalcursus Duits te volgen om je culturele begrip te verruimen en je carrièremogelijkheden te verbeteren. Mogelijk kunt u zich op uw gemak inschrijven voor verdere taalcursussen in semester 3 en 4. De studentendecaan helpt je om contact op te nemen met de relevante contactpersonen.

LEERERVARING

Studenten die deelnamen aan dit programma leren fundamentele en toonaangevende vooruitgang op het gebied van machine learning, kunstmatige intelligentie, operations research en decision science. De cursussen worden gegeven door experts van wereldklasse op hun respectieve vakgebieden. Keuzemodules stellen de student in staat zich te specialiseren in verschillende vakgebieden, zoals productie of logistiek, om een ​​goed begrip van specifieke bedrijfstakken te krijgen.

De RWTH Business School bevindt zich op de nieuwe Campus van de RWTH Aachen University. De Business School en zijn moederorganisatie, de School of Business and Economics van de universiteit behoren tot de minder dan 5% van de business schools wereldwijd die AACSB-geaccrediteerd zijn. RWTH De universiteit van Aken is een van de wereldleiders op het gebied van wetenschap en technologie en heeft een uitstekende reputatie in de wetenschappelijke gemeenschap en in de meest geavanceerde bedrijven. De universiteit staat genoteerd op positie 29 van de Times Higher Education ranking voor engineering en technologie en op positie 33 in de QS-ranking. Cruciaal is dat RWTH Aachen wereldwijd gerangschikt staat op positie 27 door "werkgever ranking" en positie 12 in Europa op het gebied van Operations Research and Statistics in de rangorde van de QS-universiteit.

ONZE ONDERWIJSAANPAK

 • Op studenten gericht leren: alle cursussen zijn gebaseerd op een aanpak waarbij de deelnemers centraal staan ​​en die de nadruk leggen op de interactie tussen docenten en deelnemers via casusbesprekingen, groepspresentaties, debatten of labsessies.
 • Interdisciplinaire mindset: de meeste cursussen richten zich op de kruising tussen technologie en besluitvorming, en helpen u bij het aanpakken van real-world uitdagingen vanuit meerdere perspectieven en het bieden van een echt interdisciplinaire manier van denken.
 • Hands-on ervaring: in de meeste cursussen heb je de mogelijkheid om aan echte uitdagingen te werken, zodat je de kennis die je hebt opgedaan in de les kunt toepassen en praktijkervaring opdoet.
 • Interculturele teams: Omdat werken in multiculturele teams een gegeven is in de wereld van vandaag, bevatten de meeste cursussen groepsprojecten waar u management- en technologische uitdagingen in cultureel diverse teams kunt oplossen.

ONZE PARTNERS

De M.Sc. Data Analytics en Decision Science (DDS) wordt geleverd door de RWTH Business School and University en toonaangevende partners in de academische wereld en de industrie over de hele wereld. Kies tussen een uitwisseling met een van de toonaangevende universiteiten of doe praktijkervaring op bij een van onze vooruitstrevende industriële partners.

TOELATINGSEISEN

Aanmelddeadline voor niet-Europese aanvragers: 1 maart van elk jaar
Aanmelddeadline voor Europese aanvragers: 15 juli van elk jaar

Om de M.Sc. aan te vragen DDS, je moet verschillende academische en Engelse taalvereisten bewijzen.

Technologie Focus
RWTH Business School is op zoek naar kandidaten met een achtergrond in een technologisch gebied en op zijn minst een Bachelor of Engineering of Science graad in een STEM-gebied (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde).
Aanvragers hebben op zijn minst nodig
 • 125 studiepunten in wiskunde en / of natuurwetenschappen (bijv. Natuurkunde, scheikunde, informatica of vergelijkbaar)
 • 15 studiepunten op het gebied van hogere wiskunde of statistiek, database- en informatiesystemen, programmering, algoritmen en datastructuren, complexiteitstheorie, kwantitatief onderzoek naar methoden / operaties
Verdere details worden vastgelegd in het examenreglement.
Professionele werkervaring
Kandidaten moeten ten minste 12 maanden professionele werkervaring hebben.
Bewijs van Engelse taalvaardigheid
Het programma wordt volledig in het Engels gedoceerd. Een erkend certificaat van bekwaamheid in het Engels is vereist.

AANMELDINGSPROCEDURE

Aarzel niet om ons een e-mail te sturen op [email protected] als u vragen heeft over het sollicitatieproces.
 1. Verzamel alle documenten in pdf-formaat van onze online checklist: https://www.business-school.rwth-aachen.de/en/application-process/
 2. Maak een online toepassingsaccount met behulp van onze online toepassingsportal: https://online.rwth-aachen.de/RWTHonline/ee/ui/ca2/app/desktop/#/login?$ctx=lang=en;rbacId=
  Het toepassingsportaal opent in december en blijft elk jaar open tot 1 maart voor aanvragers van buiten Europa en tot 15 juli voor Europese aanvragers.
  Volg onze gedetailleerde stapsgewijze instructies of de onderstaande punten.
  Helaas zijn sommige opties nog niet volledig in het Engels vertaald, volg de onderstaande stappen:
  1. U moet eerst een account maken en activeren voor de toepassingsportal.
  2. De cursus M.Sc. DDS start in het Wintersemester
  3. Type studies: Master-programma
  4. Beoogde graad: Master 1 Fach
  5. Ingangssemester: 1 - handmatige toelating
  6. Vorm van studies: vervolgopleidingsstudies
  7. Update uw persoonlijke gegevens. Velden met een gele lijn zijn verplicht (plaats en land van geboorte, eerste nationaliteit). Het systeem ondersteunt momenteel alleen mannen en vrouwen als geslacht. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
  8. Update uw correspondentieadres
  9. Update uw permanent huisadres (tenzij identiek aan het correspondentieadres)
  10. Kwalificatie toelating hoger onderwijs: details over uw diploma van de middelbare school en de toekenning van de school. Selecteer waar je je diploma hebt behaald (waarschijnlijk: ik heb een buitenlandse kwalificatie voor hoger onderwijs) en type school (algemene kwalificatie - school in het buitenland). Geef vervolgens alle gevraagde verdere details.
  11. Voeg een academische achtergrond of opleiding toe. Merk op dat u wordt gevraagd om uw eerste hoofdvak in te voeren. Houd er rekening mee dat het grootste deel van de lijst nog steeds in het Duits is. Ook wordt u gevraagd aan te geven wanneer u hebt gestudeerd. Helaas kent het systeem alleen Duitse semestertijden. Als je universiteit volgens een ander schema werkt. gebruik alstublieft de dichtstbijzijnde benadering. De Wintersemester begint meestal in oktober en eindigt in februari, de Sommersemester begint meestal rond maart / april en eindigt in juni / juli. Neem bij vragen gerust contact met ons op.
  12. Volg het online aanvraagproces verder en upload de vereiste documenten. Voltooi de online applicatie via "verzenden".
  13. Bekijk een voorbeeld van de toepassing en controleer of alles correct is.
  14. De huidige status van uw toepassing kan worden gecontroleerd via het online toepassingsportaal. Als u wordt toegelaten, sturen wij de toelatingsbevestiging samen met het contract per post.

Checklist met vereiste documenten

Curriculum Vitae (CV): geef uw laatste CV in het Engels op met een lijst van uw universitaire opleiding, diploma's, werkervaring en verantwoordelijkheden.
Persoonlijke verklaring: geef een korte en boeiende verklaring die uw doelen, ambities en verwachtingen weergeeft om in dit masterprogramma te worden overwogen.
Universitair diploma en universitair transcript of records: geef een kopie van je diploma en je transcript of records van je bachelordiploma, indien mogelijk met vermelding van het aantal toegekende ECTS-credits. Als uw documenten niet in het Engels of Duits zijn uitgegeven, moet u bovendien een beëdigde vertaling indienen. Houd er rekening mee dat je je kunt aanmelden voordat je je definitieve bulscertificaat hebt ontvangen. U moet het echter wel presenteren als onderdeel van het formele inschrijvingsproces.
Twee aanbevelingsbrieven: geef twee aanbevelingsbrieven in het Engels. Ze kunnen worden uitgegeven door een universitaire professor / docent of door uw huidige of vorige werkgever. Er is geen standaardformulier of -formaat voor de aanbevelingsbrief die moet worden gebruikt, maar zorg ervoor dat elke aanbevelingsbrief niet langer is dan twee pagina's en de volgende details bevat:
 • Uw relatie met de auteur,
 • Je academische / professionele geschiedenis,
 • Uw kwaliteiten / prestaties / ambities in uw respectieve vakgebied,
 • Jouw persoonlijke eigenschappen en doelen,
 • De handtekening van de auteur,
 • Het briefhoofd van de instelling / het bedrijf (indien mogelijk), en
 • Een stempel van de uitgevende instelling / het bedrijf (indien mogelijk).
Professionele werkervaring: professionele werkervaring van ten minste een jaar op het moment van inschrijving is vereist. Het bewijs van werkervaring moet de volgende details bevatten (in het Engels):
 • Volledige adres- en contactgegevens van het bedrijf,
 • Datum van toetreding en, indien van toepassing, datum van aftreden,
 • Wekelijkse uren,
 • Functiepositie, en
 • Korte beschrijving van taken en verantwoordelijkheden.
Engelse taalcertificering: wij accepteren de volgende Engelse taalcertificaten:
 • Op internet gebaseerde TOEFL met een minimum van 90 ptn,
 • IELTS (Academische) test met een minimale overall band, 5 pt.,
 • Cambridge Test - Certificate in Advanced English (CAE),
 • Eerste certificaat in het Engels (FCE), aangevuld met een B, en
 • Plaatsingstest van het talencentrum van de RWTH Aachen University (B2).
 • Voor Duitse aanvragers: Ein Zeugnis, das englische Sprachkenntnisse auf dem Niveau B2 des "Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens (GeR)" ausweist. Dieser Nachweis wird zB durch die Vorlage eines deutschen Abiturzeugnisses erbracht, aus dem ersichtlich ist, dass Englisch bis zum Ende der Qualifikationsphase 1 (Jahrgangsstufe 11 bei G8-Abitur, sonst Jahrgangsstufe 12) durchgängig belegt und mit mindestens ausreichenden Leistungen abgeschlossen wurde.
De scorerapporten mogen op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding aanvraagt, niet ouder zijn dan twee jaar. Een kopie van de scorerapporten moet worden geüpload naar het online applicatiesysteem. Uw bewijs van Engelse taalvaardigheid is geen verplicht toepassingsdocument. Het moet echter tijdens de inschrijving worden gepresenteerd. Daarom kunt u zich aanmelden, zelfs als u nog steeds wacht om een ​​taaltest af te leggen of om de resultaten te ontvangen op het moment dat u zich aanmeldt. Stuur alsjeblieft niet de originele TOEFL- of IELTS-scorepagina's naar de universiteit (ook niet via ETS). Voeg een gescande kopie van uw online aanvraag toe en bewaar de originele papieren versie.
In geval van toelating moeten de originele scores voor inschrijving worden gepresenteerd. Er zijn geen Engelse taalcertificaten vereist voor onderdanen of eerstegraads houders uit de VS, het VK, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië.
APS (alleen voor Chinese aanvragers)

BELANGRIJKSTE FEITEN

 • Titel: Data Analytics en Decision Science (DDS)
 • Diploma: Master of Science (M.Sc.)
 • Focus: Machine Learning, Artificial Intelligence, Operations Research, Decision Making
 • Duur: 4 semesters full-time, waarvan 1 semester Masterproef
 • Doelgroep: Young professionals met een STEM-achtergrond (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde)
 • Kredietpunten: 120 ECTS
 • Collegegeld: 30.000 € (sociale bijdrage op RWTH Aachen ca. 280 € per semester). Overweeg een beurs aan te vragen.
 • Contact: [email protected]
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

RWTH Business School’s leitmotif “The Technological Edge” stands for unique graduate and executive education made in Germany, and for outstanding programs at the intersection of management and technol ... Lees meer

RWTH Business School’s leitmotif “The Technological Edge” stands for unique graduate and executive education made in Germany, and for outstanding programs at the intersection of management and technology. RWTH Business School provides management education for executives and young professionals and builds on the academic excellence of RWTH Aachen and its School of Business and Economics. Located at the heart of Germany’s leading university of technology, we offer programs that focus on developing technology leaders and entrepreneurs who are able to leverage emerging technologies into viable and socially responsible business models. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited