M.Sc. Business Management specialisatie: economische en organisatiepsychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Specialisatie: bedrijfs- en organisatiepsychologie

Efficiënte managers en projectmanagers kenmerken zich door een goed oog voor de juiste medewerkers om economische en organisatorische uitdagingen het hoofd te bieden. De studenten ontwikkelen een competent oog voor de juiste interactie tussen mens en organisatie in de specialisatie bedrijfs- en organisatiepsychologie.

De breed opgezette Master biedt studenten competentieontwikkeling in bedrijfspsychologie, diagnostiek, organisatieadvies, organisatieontwikkeling, verandermanagement en leiderschap en is daarmee de ideale specialisatie voor bijvoorbeeld corporate en organisatieontwikkelaars, personeelsconsultants, HR-medewerkers en coaches.

De toepassingsgerichte kennis die je opdoet in de Master Business Management met de specialisatie bedrijfs- en organisatiepsychologie kun je op de volgende organisatorische en economische gebieden steeds belangrijker gebruiken:

 • in marketing
 • in projecttaken
 • in advies
 • in marktonderzoek
 • in de controle van netwerken
 • in verschillende gebieden van personeelsbeheer (zoals leiderschap of personeels- en organisatieontwikkeling)

studie cursus

Uw aanwezigheidsfasen op onze universiteit
Efficiënt en "vakantievriendelijk"
Ongeveer elke 4 tot 6 weken, meestal van donderdag tot en met zondag, studeren studenten bedrijfspsychologie op de Steinbeis-locaties (Berlijn, München, Stuttgart).

Je zelfstudie in de master
Doe het op jouw manier! Vooraf ontvangen de studenten gedetailleerde informatie over de aankomende aanwezigheidsfase, evenals zelflerend materiaal en / of taken van de docenten, die doorgewerkt moeten worden tot aan het seminar.

Je examens tijdens je studie
Weet altijd wat je weet. Na elke aanwezigheidsfase wordt een overdrachtswerk of examen geschreven. Een transferwerk bestaat uit 5 tot 8 pagina's, een examen duurt 60 minuten.

Uw innovatieproject
Het innovatieproject wordt verwerkt in kleine groepen van 2 tot 3 studenten, tweemaal gepresenteerd en schriftelijk uitgewerkt. De schriftelijke voorbereiding van het innovatieproject (ca. 15 pagina's) en de schriftelijke documentatie van de pitchpresentatie worden vervolgens door jou ingediend en kunnen worden beschouwd als een studentenproject.

Uw transferproject om te oefenen
Illustreer overdracht. Uw transferproject voor afstuderen. Het transferproject omvat het projectstudiewerk (PSA), het studiewerk (SA) en de scriptie.

Je eindexamen in de Master of Science
Verdedig je ideeën. Het afsluitend examen omvat de presentatie en verdediging van de masterproef.

Je reizen tijdens je studie
Naast de optionele Steinbeis SMI-reizen naar het buitenland (zie factsheet), kunt u de IOM meenemen naar 's werelds grootste conferentie voor managementonderzoekers, de jaarlijkse bijeenkomst van de Academy of Management. Deze conferentie wordt elk jaar in de eerste helft van augustus gehouden in de Verenigde Staten of Canada. Als alternatief kunt u de IEC gebruiken om een verblijf te organiseren bij een gerenommeerde Indiase partneruniversiteit in Bangalore.

Mimi Thian / Unsplash

toepassing

U kunt zich online bij ons aanmelden door alle benodigde documenten naar het volgende e-mailadres te sturen:

[email protected]

De volgende documenten zijn vereist:

 • Aanvraagformulier
 • Bachelor diploma
 • Bachelor diploma
 • CV in tabelvorm (ondertekend)
 • Een recente foto
 • Exmatriculatiecertificaat

Uw volledige aanvraag moet uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus zijn ontvangen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With innovative and transfer oriented study as well as certificate programmes the Institute of Executive Capabilities (IEC) strengthens the capability of employees and executives to handle increasing ... Lees meer

With innovative and transfer oriented study as well as certificate programmes the Institute of Executive Capabilities (IEC) strengthens the capability of employees and executives to handle increasing performance requirements based on future oriented competences, mindsets and practices. Lees Minder
Berlijn , München + 1 Meer Minder