M.Sc. Bedrijfsmanagement

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Ondernemend en strategisch denken op expertniveau

Managers hebben meer veeleisende banen dan ooit. De beste bedrijven zoeken naar talenten met een goede mix van professionele, organisatorische en persoonlijke kwalificaties. Onze masteropleiding Corporate Management voldoet aan deze eisen en brengt jou en je vaardigheden naar een hoger niveau. Bovendien is deze masteropleiding goed te combineren met een tweede baan, aangezien onze lezingen plaatsvinden tussen woensdagmiddag en zaterdagavond .

Als student aan de University of Applied Sciences Europe leiden we je op tot een manager die naast professionele knowhow kennis bezit van wetenschappelijke methoden en sterke sociale competenties. Casestudy's, planningsgames en project- en onderzoeksstages vullen je theoretische opleiding aan en bieden je geïntegreerde en toekomstgerichte studies .

137505_imgonline-com-ua-resize-dcwOMNLCxdskkB.jpg

Onze universiteit focust op jouw ontwikkeling. Daarom geven we les in kleine leergroepen en in een vriendelijke en persoonlijke sfeer . Je krijgt les van gerenommeerde docenten met zowel een wetenschappelijke als een zakelijke achtergrond. Je studeert op een centraal gelegen campus, uitgerust met de nieuwste technologie en bekend om zijn internationale en Engelstalige karakter.

Bij de University of Applied Sciences Europe krijg je zelfs de mogelijkheid om je studie en carrièrepad actief vorm te geven. Afhankelijk van je persoonlijke carrièredoelen, kies je je eigen specialisaties en kies je uit een scala aan interdisciplinaire onderwerpen . Innovatieve tools zoals de "CEO Decision Making: Business Simulation" en het "Professional Competencies Center" brengen uw managementvaardigheden naar een hoger niveau. De opleidingen die aan de University of Applied Sciences Europe , omvatten ook praktische projecten met topzakenpartners en optionele excursies (bijvoorbeeld naar Silicon Valley) die je perfect voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen.

Dit masterdiploma wordt aangeboden in vier semesters (vereiste: 180 ECTS Bachelor) of als compacte versie in twee semesters (vereiste: 240 ECTS Bachelor). Daarnaast kun je aan de University of Applied Sciences Europe twee masteropleidingen combineren: met geen of slechts één extra semester kun je Corporate Management afronden als onderdeel van een master double degree .

feiten:

 • Mate:
  • Master of Science
  • Dubbele graad mogelijk
 • Mogelijke studieplekken: Berlijn, Hamburg en Iserlohn
 • Taal van instructie:
 • Engels (Berlijn met 60 ECTS of 120 ECTS, Hamburg in accreditatie)
 • Duits (Iserlohn met 120 ECTS)
 • Aantal semesters:
 • 2 semester (60 ECTS, voorvereiste: 4 jaar-bachelor)
 • of
 • 4 semester (120 ECTS, voorvereiste: 3 jaar-bachelor)
 • Semester startdata:
 • Wintersemester: september
 • Zomer semester: maart
 • Lezingstijd: woensdagmiddag tot en met zaterdagavond
 • Creditpunten: 60 ECTS of 120 ECTS
 • Carrièremogelijkheden zijn onder meer:
 • Bedrijfsbeheer
 • Marketing en verkoop
 • Human Resources en bedrijfsontwikkeling
 • Hoogtepunten:
 • Focus op individuele ontwikkeling en een flexibel schema (2,5 dagen / week). Praktische projecten, leiderschapstraining en optionele dubbele masterdiploma. Lesgeven door gerenommeerde docenten.
 • Collegegeld:
 • EU-aanvragers: 11.988 € jaarlijks
 • Niet-EU-aanvragers: jaarlijks 13.188 €

Wat maakt het uitstekend om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe

De University of Applied Sciences Europe is door de staat geaccrediteerd, is meerdere keren bekroond en is wereldwijd toonaangevend in internationale aanpak.

Aan onze universiteit studeer je in kleine groepen. Hierdoor ben je verzekerd van individuele begeleiding en persoonlijk contact met de professoren. Al onze docenten zijn experts in hun branche.

Onze praktische aanpak merk je al vanaf het eerste semester. Met een verscheidenheid aan cursussen bepaal je zelf de inhoud van je studie. University of Applied Sciences Europe biedt moderne apparatuur zoals beamers in alle kamers, mac-pools en meer.

Een stage en / of een semester in het buitenland is verplicht en projecten en excursies geven je de kans om een netwerk voor je carrière op te bouwen.

Werken tijdens je studietijd

We willen dat je studies perfect in je leven passen. Daarom zijn de cursussen gepland op woensdagmiddag tot vrijdag en / of zaterdagavond. Zo willen we de compatibiliteit van deeltijds werken mogelijk maken terwijl we voltijds studeren.

Maar omdat het een voltijdse opleiding is, mogen voorbereidings- en vervolgwerkzaamheden niet worden vergeten.

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom werden we gerangschikt als "een van de 25 beste presteerders in de Business Studies onder particuliere universiteiten in Europa" (U-Multirank 2020). Onze vele internationale studenten komen van over de hele wereld om een zeer gewaardeerde (door de staat en FIBAA erkende) Duitse opleiding te volgen die volledig in het Engels wordt gegeven. We zijn ook gerangschikt als een van de tien beste artiesten in de categorie Business Studies aan universiteiten in Duitsland in 2020 (U-Multirank 2020).

Duitsland, bekend als het land van vernieuwers, is de perfecte plek om je diploma te behalen. Duitsland is de grootste economische macht en het centrum van hightech- en autotechnologieën in Europa. Bovendien is Duitsland een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare levensonderhoudskosten. Bovendien staat Berlijn bekend als de startkapitaalstad van Europa, een magneet voor creatieven en 'place to be' voor jongeren en ondernemers.

Daarom moedigen we internationale studenten aan om hier te komen studeren met ons mee. Je kunt nu je nationale schooldiploma aanvragen. We zullen dan uw aanvraag bekijken en u door het proces begeleiden.

Jouw carrièremogelijkheden met een diploma in Corporate Management

Met de master in bedrijfsmanagement ben je perfect voorbereid op verschillende leiderschapsfuncties. Afgestemd op uw individueel gekozen onderwerpen van focus, kunt u een rol spelen in het midden- tot topmanagement bij nationale en internationaal actieve bedrijven.

Je hebt specialistische expertise in de tas en bent in staat om academische methoden te combineren met verschillende sociale vaardigheden - een steeds belangrijker vereiste voor een succesvol carrièrepad als een:

 • Bedrijfsadviseur
 • Internationale verkoop- en marketingmanager
 • Senior Accountmanager
 • HR-manager, personeel-ontwikkelaar
 • Senior controller, cashmanager of
 • Manager bedrijfsstrategie

Bovendien stelt de Master of Science (M.Sc.) je in staat om een ​​Ph.D. en doctorstitel. Dit is bijvoorbeeld nodig voor onderwijs en onderzoek aan universiteiten en andere instituten.

Het programma - cursussen en stages

Bij de University of Applied Sciences Europe stimuleren we uw managementcompetenties op een wetenschappelijke en praktische manier. Je leert de essentiële managementkwalificaties in de kerndisciplines van bedrijfskunde in verschillende disciplines.

De opleiding met 120 ECTS biedt je drie specialisatiegebieden, waarvan er twee verplicht zijn: Business Administration, Marketing & Sales, en Personnel Management & Company Development. Bovendien doe je verdere studie en praktische ervaring op in kwalificatiefasen in eigen land, en volg je ook twee leiderschapstrainingen volgens de modernste wetenschappelijke benaderingen.

De verschillende modules zijn compact samengesteld voor het 60 ECTS-masterprogramma.

Collegegeld en financiering

Als particuliere universiteit wordt de University of Applied Sciences Europe niet gefinancierd door de staat, maar door collegegeld. Daarom kost studeren aan de University of Applied Sciences Europe meer dan aan een openbare universiteit. Maar het is het waard: onze afgestudeerden voldoen aan de essentiële eisen van het bedrijfsleven, en dit onderscheidt hen van de afgestudeerden van veel openbare universiteiten. Uw vooruitzichten op werk en inkomen zijn aanzienlijk verbeterd.

Alle kosten zijn inbegrepen in het maandelijkse collegegeld. Hieronder vallen ook de kosten van het Leadership Assessment Centre. Er worden geen extra kosten gemaakt, zoals een toelatingsexamen, examengeld, masterproefgeld of iets dergelijks, zolang de cursus wordt afgerond binnen de standaard studieperiode.

We geven je graag informatie over het financieren van je studie en over beschikbare beurzen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan ons Bureau Studentenbegeleiding je uitgebreid informeren.

Aanmeldingsprocedure

Je kunt een jaar van tevoren een aanvraag indienen voor je gewenste startende semester.

Studenten moeten voldoen aan de volgende eisen om in aanmerking te komen voor de masteropleiding:

 • Online app
 • Afronding van een bachelordiploma (4 jaar-Bachelor met 240 ECTS voor het twee-semester-programma of 3 jaar-Bachelor met 180 ECTS voor het vier-semester-programma, een Duits Diplom of Magister
 • Een eindcijfer “Goed” (GPA: 2,5), anders een aanbevelingsbrief van de vorige universiteit
 • Focus op het bedrijfsleven in je eerdere studies (je kunt ook deelcursussen volgen)
 • Goede Engelse taalvaardigheid (ten minste niveau B2)
 • Interview in het Engels

De Master of Arts (MA) graad stelt u in staat om door te gaan om uw Ph.D. studies die leiden tot een doctoraat. De individuele instellingen voor hoger onderwijs bepalen echter de toelatingseisen en de toelatingsvoorwaarden.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder