M.Des. in strategisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

M.Des. in strategisch ontwerp

Visie

Het Postgraduate Program in Strategic Design en Brand Leadership bevordert een ontwerp- en strategische leider met agile professionele vaardigheden, die zinvol vindingrijk en procesgericht is op het gebied van ontwerpstrategie en merkleiderschap. Dit programma combineert het raamwerk van ontwerpdenken met branding en leiderschapsvaardigheden tot een methodologie voor ontwerpstrategieën.

De belangrijkste onderscheidende factor in het programmastrategieprogramma van het Postgraduaat is de ontwikkeling van een academische component van leiderschap. De cursus heeft tot doel leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen door uw eigen begrip van het domein van Design te vergroten en de kloof tussen dit begrip en zinvolle actie te dichten. Deze academische aanpak maakt je een veranderaar voor toekomstige uitdagingen in design over culturen en grenzen heen. Dit transformationele leer- en oefenproces stelt je in staat om duidelijke aanwijzingen te geven zodat je verder kunt komen in je carrière. Als je je inschrijft voor deze cursus met een achtergrond of interesse in een specifiek domein, zoals kunst, design, media, bedrijfskunde, economie, techniek, management, financiën, kun je overstappen naar een gericht ontwikkelingsplan om je carrière te verbeteren door designdenken te integreren en strategisch ontwerp.

Deze cursus stelt een afgestudeerde van elke discipline in staat zijn domeinkennis te verwerven, te assimileren en uit te oefenen met een toegevoegde reeks mogelijkheden door designdenken en strategische branding toe te passen om leiderschapsniveau te bereiken in elke marketinggerichte industrie, bedrijf of service.

Cursusstructuur

  1. Studio's moedigen actief, contextueel leren aan waar studenten kernvaardigheden en kennis ontwikkelen. Studio's faciliteren collaboratieve en creatieve ontwerpoplossingen voor complexe, open problemen
  2. Workshops bieden intense leerervaringen in het maken en doen, over de verschillende disciplines heen.
  3. Stage bij een industrie of een ontwerpstudio is verplicht voor studenten aan het einde van het 1e jaar
  4. Self Initiated Project is een einde aan de semesteruitdaging die de student in staat stelt deel te nemen aan onderzoek / onderzoek of op ontwerp gebaseerde projecten. Studenten beginnen met het schrijven van hun projectvoorstel en het bepalen van de reikwijdte van hun project en worden begeleid door docenten / ontwerpers.
  5. Keuzevakken zijn cursussen in de vrije kunsten die erop gericht zijn intellectuele en reflectieve vaardigheden bij studenten te cultiveren en hen te motiveren om dieper te zoeken en hun ontwerpproces op een holistische manier te benaderen.
  6. Capstone Project is het hoogtepunt van het onderzoek, de vaardigheden en de kennis die is opgedaan in de afgelopen drie semesters. Studenten moeten hun ontwerpuitvoer en een gemandateerd proefschrift indienen. Studenten worden begeleid tijdens dit afstudeerproject en volgen seminars om feedback te krijgen van faculteits- en leeftijdsgroepen

Capability Sets

Het programma van strategisch ontwerp en merkleiderschap is gestructureerd om de volgende reeks mogelijkheden te ontwikkelen voor de toekomstige ontwerpleider:

De toekomstige leider moet de mogelijkheid hebben om kritisch en afwijkend denkvermogen te laten zien, omdat de scenario's voor branding, marketing en ontwerp uitdagender worden.

De toekomstige designleider moet ontwerpdenken samen met artistieke gevoeligheden koesteren om strategische perspectieven te bereiken.

De toekomstige designleider moet analytisch denken en ondernemend denkvermogen hebben, samen met holistisch en inclusief probleemoplossend vermogen.

De toekomstige designleider moet een reflectieve en uitgebalanceerde beoefenaar zijn met diepgaande overwegingen voor het veranderen en evolueren van sociale, culturele en zakelijke contexten.

Carrièremogelijkheden

Het programma van strategisch ontwerp en branding zal de afgestudeerde voorzien van sterk strategisch denkvermogen, zodat hij / zij een succesvolle carrière kan opbouwen als:

Ontwerpstrateeg: een ontwerpstrateeg helpt bij het creëren van kansen voor ondernemingen op verschillende onderwerpen voor groei. De meeste op producten en services gebaseerde ondernemingen hebben Design Strategists in dienst.

Merkstrateeg: een merkstrateeg maakt of levert de merkenstrategie voor enkele of meerdere merken. Hij kan ook een communicatiestrategie, een inhoudsstrategie ontwikkelen. De meeste internationale bedrijven en marketingadviesbedrijven maken gebruik van merkstrategen.

Communicatiestrategie: communicatiestrateeg zal zich overgeven aan projectbeheer, ontwerpinzichten, overtuigende visuele communicatie, voor ondernemingen of in onafhankelijke hoedanigheid. De meeste mediabedrijven, PR-bedrijven en reclamebureaus maken gebruik van communicatiestrategen.

Ontwerponderzoeker / Strateeg: samen met het ontwerpteam werkt een ontwerponderzoeker aan inzichten in de consument en ontwikkelt hij nieuwe waardeproposities of werkt hij aan het verbeteren van de waarde-aanbiedingen. Ontwerponderzoekers spelen een cruciale rol in grote ontwerpadviesbureaus, een intern ontwerpteam van grote ondernemingen en marktonderzoeksbedrijven.

Art Director: Art Director in een ontwerpstudio of reclamebureau beheert het creatieve proces en werkt samen / leidt een team van creatieve professionals om overtuigende visuele communicatie te creëren voor bedrijven of in onafhankelijke hoedanigheid.

Strategische planners: in deze hoedanigheid moet men de markt zorgvuldig begrijpen en nieuwe strategieën ontwikkelen om de groei nieuw leven in te blazen voor een onderneming of als een onafhankelijke beoefenaar.

Brand Consultant: A Brand Consultant is een onafhankelijke adviseur op het gebied van baanbrekende innovatie, co-creatie, cultuurbeleid / innovatie, transcultureel ontwerp en het integreren van design met diepe waarden.

Onderzoek

Stuur voor meer informatie een e-mail naar Pandrang Row op pandrang@srishti.ac.in

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creat ... Lees meer

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creativity to maximize the individual’s potential.The Ujwal Trust also manages Srishti's sister institution, the prestigious Mallya Aditi International School. Lees Minder