M.Des. in Design Computation

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Visie

Objecten die 'zich gedragen' en 'communiceren' zijn snel van het rijk van de science fiction overgegaan naar onze huizen, rekken en zakken. Producten zijn niet langer statisch maar worden geacht te communiceren, informeren en begeleiden. Op dezelfde manier zijn de gegevens nu beschikbaar in grotere hoeveelheden dan in het recente verleden was gedacht. Patronen moeten worden gezien en overgebracht, vaak interactief in realtime.

We faciliteren ontwerp- en kunstprofessionals van de toekomst, die in meerdere contexten kunnen werken, complexe verbindingen kunnen leggen, veranderingen kunnen leiden en beheren. We faciliteren en prikkelen het werken met autonomie naar een duidelijke zelfpositie, hetzij als ondernemer, als ontwerpleider of als onafhankelijke creatieve beoefenaar.

Naarmate deze technologieën toegankelijk worden, wordt het noodzakelijk manieren te vinden waarop ze een betekenisvol verschil maken voor de kwaliteit van het leven van mensen. Hoewel veel van deze technologieën actief worden gebruikt bij entertainment, is hun potentieel op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg nog grotendeels onzichtbaar. Innovatie op deze gebieden zal gebaseerd zijn op ontwerpgestuurde berekening.

Berekeningen en algoritmen laten een ontwerper toe om uit de statische elektriciteit te breken, om producten te maken die evolueren; terwijl tastbare materialen net zo belangrijk blijven als immateriële materialen zoals code en taal, kan de structuur van objecten van eindige punten veranderen om meer als een spectrum te worden.

DC-2018-002.jpg

Cursusstructuur

 • Studio's moedigen actief, contextueel leren aan waar studenten kernvaardigheden en kennis ontwikkelen. Studio's faciliteren collaboratieve en creatieve ontwerpoplossingen voor complexe, open problemen
 • Workshops bieden intense leerervaringen in het maken en doen, over de verschillende disciplines heen.
 • Stage bij een industrie of een ontwerpstudio is verplicht voor studenten aan het einde van het 1e jaar
 • Self Initiated Project is een einde aan de semesteruitdaging die de student in staat stelt deel te nemen aan onderzoek / onderzoek of op ontwerp gebaseerde projecten. Studenten beginnen met het schrijven van hun projectvoorstel en het bepalen van de reikwijdte van hun project en worden begeleid door docenten / ontwerpers.
 • Keuzevakken zijn cursussen in de vrije kunsten die erop gericht zijn intellectuele en reflectieve vaardigheden bij studenten te cultiveren en hen te motiveren om dieper te zoeken en hun ontwerpproces op een holistische manier te benaderen.
 • Capstone Project is het hoogtepunt van het onderzoek, de vaardigheden en de kennis die is opgedaan in de afgelopen drie semesters. Studenten moeten hun ontwerpuitvoer en een gemandateerd proefschrift indienen. Studenten worden begeleid tijdens dit afstudeerproject en volgen seminars om feedback te krijgen van faculteits- en leeftijdsgroepen

Leren aanpak

 • Interdisciplinair en participatief omdat het gedreven zal worden door contexten die integratie met producten en diensten impliceren.
 • Theorieën en kaders worden toegepast, wat leidt tot waardering, vragen stellen en uitbreiden.
 • Technologie verandert snel; softwarebibliotheken en tools stijgen en dalen; hardware blijft nooit hetzelfde. In dit scenario werken, het vermogen om zelfstandig te leren met behulp van bronnen zoals documentatie en internet. Van studenten van deze cursus wordt verwacht dat ze nieuwe tools leren indien nodig.
 • Het bouwen van prototypen, sleutelen en iteratie is essentieel om te leren.

Capability Sets

 • Conceptualiseer ideeën en interactietechnieken met behulp van software schetsen en prototyping.
 • Pas methoden toe om gegevens van verschillende typen uit verschillende velden te visualiseren
 • Bouw de informatiearchitectuur van een systeem met een aantal entiteiten met verschillende functies en rollen.
 • Leer indien nodig nieuwe tools en technieken met behulp van online forums, communities en documentatie onafhankelijk van elkaar.
 • Implementeer algoritmen in geschikte programmeertalen.
 • Analyseer een conceptueel systeem of product om onderdelen te vinden die eenvoudig te bouwen zijn en elementen die nieuwe hulpmiddelen of hulpmiddelen vereisen.
 • Draag bij aan een groep die aan complexe problemen werkt en identificeer de aspecten waarop berekeningen kunnen worden toegepast.
 • Naast het proces van testen en iteratie om software te ontwikkelen die correct functioneert, moet u ook het aspect van interactie en gebruikerservaring overwegen.

Kansen

Afgestudeerden van Design Computation bij Srishti zullen een bijdrage kunnen leveren op het gebied van de implementatie van systeemontwerp, datavisualisatie, het ontwerpen van slimme objecten voor IoT in combinatie met systemen die hen ondersteunen. Ze zouden innovatieve producten en diensten kunnen vormen op de (traditionele) gebieden van onderwijs, gezondheidszorg en entertainment.

vragen

Voor meer informatie over dit programma, stuur een e-mail naar Gautham Dayal op gautham@srishti.ac.in

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creat ... Lees meer

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creativity to maximize the individual’s potential.The Ujwal Trust also manages Srishti's sister institution, the prestigious Mallya Aditi International School. Lees Minder