M.Des. bij Design-Led Innovation

Algemeen

Beschrijving van opleiding

dli-01.jpg

Visie

Het Design-Led Innovation-programma is ontworpen om "manager-leider-doener" -capaciteiten te creëren in een persoon, die ontwerppraktijken kan implementeren om ontwerpinnovatie en -strategie in organisaties te stimuleren. Het is een opkomende benadering die wereldwijd concurrentievermogen stimuleert door een diepgaand begrip van de context en het ecosysteem.

Als u innovaties wilt creëren die gebruikers niet hadden verwacht en die zo anders zijn dan die de markt domineren die mensen uiteindelijk leuk vinden en gepassioneerd zijn om te gebruiken; Als u oplossingen wilt creëren die niet alleen gewenst, maar ook levensvatbaar en verantwoord zijn, dan is het Design-Led-Innovation-programma iets voor u.

De visie van dit programma is om innovators te creëren die het begrip van menselijk gedrag, context, bedrijfsstrategie en technologie zullen onderzoeken en toepassen met het oog op het creëren van innovatieve en duurzame producten en diensten met de potentie om zowel individueel als op een positieve manier positieve verandering teweeg te brengen groter sociaal niveau.

Bij Srishti concentreert Design-Led Innovation zich op innovatieve fysiek-digitale gebruikerservaring. We beschouwen Design-Led-innovatie niet alleen als 'Design Driven' in zijn traditionele betekenis, maar meer als 'ontwerpen voor nieuwe gebruiksmogelijkheden en technologieën' om te projecteren en te voorzien wat kan zijn. We nemen de best practices uit verschillende disciplines en promoten creatieve kunst en ontwerpdenken gebaseerd op menswetenschappen om de grenzen van zowel de technologische als zakelijke aspecten van innovatie te verleggen. We definiëren innovatie als een product of dienst dat niet alleen wenselijk is maar ook duurzaam, haalbaar en haalbaar is.

dli-01a.jpg

De postdoctorale studies in Design-Led Innovation zijn geworteld in de historische evolutie van het gebied van innovatie, van de vroege versies van technologiegedreven innovatie tot het huidige begrip van innovatie voor de emotionele en sociaal-gesitueerde mensen, met hun eigen behoeften, verlangens en ambities. We stellen de studenten echter ook in staat om de opkomende inzichten van mensen in transitie te verkennen en een toekomst te verkennen en te bouwen die verder lijkt te gaan dan mensgerichte innovatie

Cursusstructuur

 1. Studio's moedigen actief, contextueel leren aan waar studenten kernvaardigheden en kennis ontwikkelen. Studio's faciliteren collaboratieve en creatieve ontwerpoplossingen voor complexe, open problemen
 2. Workshops bieden intense leerervaringen in het maken en doen, over de verschillende disciplines heen.
 3. Stage bij een industrie of een ontwerpstudio is verplicht voor studenten aan het einde van het eerste jaar van het programma
 4. Self Initiated Project is een einde aan de semesteruitdaging die de student in staat stelt deel te nemen aan onderzoek / onderzoek of op ontwerp gebaseerde projecten. Studenten beginnen met het schrijven van hun projectvoorstel en het bepalen van de reikwijdte van hun project en worden begeleid door docenten / ontwerpers.
 5. Keuzevakken zijn cursussen in de vrije kunsten die erop gericht zijn intellectuele en reflectieve vaardigheden bij studenten te cultiveren en hen te motiveren om dieper te zoeken en hun ontwerpproces op een holistische manier te benaderen.
 6. Capstone Project is het hoogtepunt van het onderzoek, de vaardigheden en de kennis die is opgedaan in de afgelopen drie semesters. Studenten moeten hun ontwerpuitvoer en een gemandateerd proefschrift indienen. Studenten worden begeleid tijdens dit afstudeerproject en volgen seminars om feedback te krijgen van faculteits- en leeftijdsgroepen

Leren aanpak

Naarmate de technologie doordringt in het dagelijks leven en gewone objecten 'slimmer' en complexer worden, is productinnovatie uit de eenmanszaak van technologie en bedrijven verhuisd. Steeds vaker hebben bedrijfs- en technologie-experts ontwerp omarmd en aangenomen als een manier om innovatie te faciliteren voor grotere impact. Vernieuwers in de 21e eeuw zullen nodig zijn om het begrip van menselijk gedrag, context, ecologie, zakelijke realiteit en technologie in de richting van het creëren van digitale producten en diensten die het leven van gebruikers verbeteren, empathisch te onderzoeken en toe te passen. Deze benadering bevordert een combinatie van creatieve kunst en ontwerpdenken, gebaseerd op het kritische denken van de geesteswetenschappen om de grenzen van zowel de technologische als zakelijke aspecten van innovatie te verleggen, en op zijn beurt een Product-Service Systeem (PSS) te ontwikkelen dat niet alleen wenselijk, haalbaar en haalbaar, maar is ook verantwoordelijk.

dli-01b.jpg

Design in de traditionele zin is gericht op het creëren van praktisch, ervaringsgericht, effectief, zinvol, waardevol

Deze cursus behandelt niet alleen de traditionele reductieve aspecten van ontwerpgestuurde innovatie, zoals:

 • Historische kaders
 • Gebruiker, ontwerp en marktonderzoek
 • Ontwerpelementen (zichtbaarheid, toegankelijkheid, leesbaarheid
 • Creatief ontwerp (Ideation
 • Analysehulpmiddelen (persona, scenario's)
 • Economie
 • Kwantitatieve modellering, gegevenswetenschap en analyse

maar omvat ook aspecten zoals:

 • Emoties, esthetiek
 • Cross-culturele en transculturele invloeden
 • Trends rond transities in gedrag, culturen, samenlevingen en markten
 • Trends in technologie en interactiemodaliteiten
 • Methoden en kaders voor creatief denken en innovatie, zoals participatieve enactment, alpha-ideatie, vision-driven design, enz.
 • Kaders voor sociale innovatie en transitie-innovatie
 • Systeeminnovatie en ontwerpraamwerken

Dit Masters-level-programma biedt studenten de gelegenheid om zich te mengen in een rijke mix van artistieke en ontwerpdenkendheorieën en -methodes om strategische innovatie over gebruiksdomeinen aan te sturen. De innovatie zou in de vorm van een technologie, een product of een dienst kunnen zijn, maar het uiteindelijke doel is om iets te ontwerpen dat zinvol, wenselijk, haalbaar en duurzaam is. Het programma omvat mensgericht ontwerp, creatieve codering en ondernemerschap.

 • De component Human Centered Design heeft tot doel het menselijk gedrag te begrijpen en technologie te gebruiken als een manier om dit te verbeteren. Het programma is bedoeld voor zowel praktijkmensen als pas afgestudeerden die oplossingen willen creëren die een belangrijke en positieve impact hebben op de samenleving. Afgestudeerden van ontwerp, business, engineering, architectuur of aanverwante disciplines kunnen zich aanmelden voor het programma. Het programma wordt gedreven door een interdisciplinaire samenwerking met theorieën, methodologieën en geavanceerde vaardigheden van ontwerpdenken en innovatie.
 • De Creative Coding-component onderzoekt de problemen op het snijvlak van technologie en ontwerp.
 • Het onderdeel ondernemerschap van het programma helpt ontwerpgestuurde leiders om de wereld vanuit een duurzaam zakelijk perspectief te bekijken en zich opnieuw voor te stellen wat mogelijk is.

Discussion-based learning, learning by teaching en projectmatig leren zijn enkele van de pedagogische instrumenten die worden gebruikt om inzichten te creëren in situaties in het dagelijks leven en in de behoeften van de industrie. De leerbenadering omvat praktisch ontwerpdenken, bedrijfsstrategie, toekomstplanning

Capability Sets

Na succesvolle afronding van de cursus hebben afgestudeerden volgende capaciteiten:

 • Begrijp en ontgraven de respectievelijke behoeften en wensen van multi-stakeholder
 • Ontwikkel het vermogen om empathisch te zijn en gebruik het om te innoveren
 • Begrijp trends en voorspellingen.
 • Voer primaire en secundaire onderzoeksmethoden uit en haal bruikbare inzichten uit onderzoek voor ontwerpoplossingen
 • Begrijp de huidige gedragingen en scenario's en ontwikkel de vaardigheid om te anticiperen op toekomstige scenario's.
 • Ontwikkel en beheer het creatieve proces van schetsen en modelleren als een manier om problemen op te lossen
 • Begrijpen en aansturen van ontwerpprocessen om deze toe te kunnen passen in probleemoplossings- en innovatiescenario's.
 • Focus op voortdurende ontwikkeling van nieuwe kennis: leren helpen om kennis te beheren - kennis vinden, analyseren, evalueren en toepassen terwijl het voortdurend verschuift en groeit op het gebied van user experience design
 • Voldoen aan de eisen van de 21e-eeuwse samenleving, vaardigheden zoals kritisch denken, onafhankelijk leren, weten hoe relevante informatietechnologie, software en gegevens moeten worden gebruikt voor het ontwerpen van gebruikerservaringen.
 • Ontwikkel samenwerkingsbenaderingen voor de constructie van kennis / het bouwen van praktijkgemeenschappen
 • Maak waar mogelijk gebruik van technologie om hen te helpen bij het leren, het ontwikkelen van essentiële informatie en vaardigheden op het gebied van technologie, en beheers de vaardigheid van de technologie die nodig is.
 • Beheer hun eigen leren gedurende het hele leven, zodat ze kunnen blijven leren na het afstuderen

Kansen

Afgestudeerden van de Design-Led-Innovation bij Srishti zullen een bijdrage kunnen leveren op het gebied van strategisch gebruikerservaringontwerp, systeemontwerp, nieuwe service-innovatie en bedrijfsontwerp. Ze kunnen ook de opkomende markten vormen door het ontwerpen van nieuwe digitale producten en diensten op het gebied van slim en duurzaam leven. Deze cursus maakt de ontwikkeling mogelijk van Strategic Design-denkers en Innovators die een belangrijke rol te spelen hebben in samenlevingen van de toekomst als facilitators van positieve verandering en groei.

vragen

Cursusleider: Girish Prabhu

Stuur voor meer informatie een e-mail naar Naveen op naveen@srishti.ac.in of Sanjukta Ghosh op sanjukta.ghosh@srishti.ac.in

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creat ... Lees meer

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creativity to maximize the individual’s potential.The Ujwal Trust also manages Srishti's sister institution, the prestigious Mallya Aditi International School. Lees Minder