M. tech vliegtuigbouw

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Aeronautical engineering cursus traint de studenten in het ontwerp en de ontwikkeling van structurele componenten. De cursus verkent nieuwe gebieden en creëert nieuwe mogelijkheden op het gebied van Aircraft structurele componenten en richt zich op de ontwikkeling van getalenteerde ingenieurs in de nieuwe technologieën en business management vaardigheden. Het werkterrein van een gekwalificeerde technicus impliceert ontwikkeling (bouw, analyse en testen), priming van het werk, fabricage en observatie van de functionaliteit van Vliegtuigen en helikopter structuren. De leerlingen ondergaan strenge training in de simulatie met de software, zoals MATLAB Simulink, ANSYS, MSC / NASTRAN en LabVIEW. De studenten ontwerpen en ontwikkelen volgens de opgegeven normen en tonen project werk op het gebied van metalen en composieten.

Belangrijkste kenmerken

 • Er zijn enorm uitdagende mogelijkheden in de luchtvaartautoriteiten veld met opkomende nieuwe technologieën en geavanceerde materialen.
 • Onze opleiding Luchtvaarttechnologie heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de pionierstijd van onze stichter.
 • Met de uitstekende technische personeel en infrastructuur ter beschikking in de laboratoria, het programma biedt volop mogelijkheden voor de studenten om zich voldoende te rusten om deze uitdagingen aan.

Cursus Structuur

De cursus is bedoeld voor studenten die interesse in Aeronautical Structuur, Aerodynamics and Computation Fluid Dynamics hebben. Vliegtuigbouw bereidt studenten voor spannende en lonende carrière met de vereiste technische expertise.

Tegen het einde van de cursus de studenten worden blootgesteld aan vakkennis luchtvaarttechniek onderwerpen en ze innovatieve ideeën toepassen in hun laatste jaar projecten.

Toelatingscriteria

De kandidaten moeten Bachelor's zijn gepasseerd in Aeronautical Engineering, Werktuigbouwkunde of het equivalent daarvan met eerste klasse.

summer Training

Elke student is verplicht zomer training te ondergaan tijdens de vakantie periode van blootstelling aan de nieuwste technologie in het veld te krijgen.

Project Werk

Voor projectwerk, Aeronautical afdeling stimuleert studenten om zich te concentreren op de onderzoeksgebieden en innovatieve ideeën in te voeren voor de ontwikkeling van hun kennis.

Vacatures

Studenten na de voltooiing van hun cursussen worden geplaatst in een aantal van de top luchtvaart en andere industrieën in India, zoals

 • Hindustan Aeronautics Limited
 • Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium
 • Taneja ruimtevaart beperkt
 • Mahindra en Mahindra
 • TCS
 • Infosys
 • DRDO
 • INFOTECH
 • ISRO
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... Lees meer

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Lees Minder
Chennai , Chennai , Delhi , Coimbatore , muskaatdruif , Colombo , Kochi + 6 Meer Minder