Studie Masters Programma's in Letland

Master Programma's in Letland 2018/2019

Studie in Letland

Hoger Onderwijs in Letland

Universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs award zowel academische en professionele bachelor en master-opleidingen, waarbij de laatste die beroepen zoals een advocaat of leraar. Master's graden vereisen over het algemeen ten minste 5 jaar in totaal studie (met inbegrip van de tijd besteed aan het bestuderen van de bacheloropleiding). Master-opleidingen geven toegang tot een doctoraatsopleiding.

 

Waarom studeren in Letland?

Letland biedt master studenten met een curriculum dat een wereldwijde en cross-cultureel perspectief omvat. Daarnaast Letse instellingen zorgen voor een hoge kwaliteit van het onderwijs tegen een redelijke prijs, met inbegrip van collegegeld, kosten en de kosten van levensonderhoud.Master's degree programma's worden gegeven in een groot aantal talen, waaronder de Letse, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans hoewel de meeste programma's zijn in het Engels.

 

Universiteiten in Letland

Letland heeft 60 staats-en particuliere hogescholen, hogescholen en universiteiten. Meer dan 50 van deze instellingen voor hoger onderwijs zijn gevestigd sinds Letland in 1990 onafhankelijk van de Sovjetunie werd.

 

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld voor masteropleidingen op openbare scholen is ongeveer € 1.700 per jaar voor de EU / EER en Zwitserse burgers en ongeveer € 3.700 voor alle andere internationale studenten. De meeste masteropleidingen vereisen 2 jaar van studie.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar is gebaseerd op semesters (herfst en lente) en begint meestal in september en eindigt in juni.Elk semester is 20 weken lang en omvat het eindexamen.

 

Post-Graduate Kansen

Na het behalen van hun masteropleiding, worden de studenten welkom om werk te zoeken in Letland en de omliggende landen. De meeste studenten zijn verplicht om een ​​uitnodiging voor een baan voor het aanvragen van een visum en werkvergunning laten zien, maar de studenten met een aantal gespecialiseerde vaardigheden kan een werkvergunning te ontvangen zonder een vaste baan aangeboden. Deze omvatten vaardigheden zoals informatietechnologie specialisten en wetenschappers in dienst van staatsinstellingen.

 

Zorgverzekering

Alle internationale studenten moeten zowel levens-en ziektekostenverzekeringen die geldig is in Letland. EU-burgers kunnen hun Europese ziekteverzekeringskaart gebruiken.Niet-EU-burgers moeten een zorgverzekering die spoedbehandeling, behandeling voor chronische ziekte behandelt hebben, transportkosten naar gezondheidsfaciliteiten in Letland, en transportkosten terug te keren naar het land van herkomst van de student in geval van ernstige ziekte of overlijden. Het minimum bedrag dat beleid moet minstens 30.000 LVL (ongeveer € 43.000) zijn en moet geldig zijn gedurende de hele tijd van de verblijfsvergunning van de student.

 

Tips

De meeste winkels en restaurants in de grote steden accepteren credit cards, maar de studenten reizen naar het platteland moet contant geld.

Oude bankbiljetten zullen niet worden aanvaard voor uitwisseling dus studenten moeten er zeker van te komen met nieuwe bankbiljetten (bijvoorbeeld, zal een US $ 100 wissel vóór 1990 niet geaccepteerd).

Over Letland

Letland is een van de drie landen in Noord-Midden-Europa aan de Baltische Zee. Het land grenst aan de Baltische buurlanden Estland en Litouwen, maar ook grenzen met Rusland en Wit-Rusland en een maritieme grens met Zweden. De geografie van het land is relatief vlak, en het hoogste punt is ongeveer 300 meter, een groot deel van het land is nog steeds bedekt met bossen. Letland is erg klein en is de thuisbasis van slechts ongeveer 2 miljoen mensen. Echter, wat Letland mist in omvang, het heeft in geest en vastberadenheid. Ondanks zijn kleine formaat, het land is de thuisbasis van vier nationale parken die de natuurlijke schoonheid van het land te bewaren. De munteenheid is de Letse Lat, afgekort LVL. Hoewel hard getroffen tijdens de recente wereldwijde financiële crisis, heeft Letland snel hersteld en is momenteel een van de snelst groeiende economieën in de EU. Letland is lid van de EU en de NAVO.Het land is zeer milieubewust en was de tweede plaats in de wereld door de 2012 Environmental Performance Index, met slechts Zwitserland scoren hoger.

 

Klimaat

Letse weer ervaart dramatische temperatuurschommelingen over de vier verschillende seizoenen. De zomers zijn relatief mild, met een gemiddelde temperatuur rond de 20 graden C en maximum temperaturen rond de 30 graden C. De winters kunnen heel ernstig zijn, met sneeuwval en temperaturen onder de -50 graden C.

 

Cultuur

Letland heeft een zeer diverse cultuur die is beïnvloed door meerdere landen en religies. De hoofdstad, Riga, staat bekend om een ​​aantal van de beste Art Nouveau architectuur in Europa die langs historische middeleeuwse gebouwen bestaat. Letland heeft vele musea die zo ongeveer alles te vieren, waaronder kastelen, militaire geschiedenis, kunst, natuurlijke historie, auto's en zelfs de zon.Kunstgalerijen in overvloed, net als sculpturen en monumenten. Letse keuken is vooral opmerkelijk omdat zowel gezond en erg lekker, maar ook als een afspiegeling van de multiculturele omgeving van het land. Het land is ook bekend om kuuroorden die ontspanning en verjonging te bieden na een lange periode van studie of werken.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Letland is zeer laag. Veel universiteiten bieden accommodaties voor internationale studenten die kosten van € 85 tot € 230 per maand, afhankelijk van de woonsituatie.

 

Visa Requirements

Studenten uit EU / EER-landen of Zwitserland zijn alleen verplicht een kentekenbewijs, dat kan worden verkregen in persoon op het bureau van Burgerschap en Migratie Zaken in Riga hebben. De student dient de studieovereenkomst, een bewijs van de ziektekostenverzekering en een bankafschrift dat toont de student heeft ongeveer € 300 per maand beschikbaar te tonen.

Alle andere internationale studenten moeten een verblijfsvergunning, die kan worden verkregen via de Letse ambassade of het consulaat in het land van herkomst van de student of het Bureau voor Burgerschap en Migratie Zaken in Riga. Een bankafschrift dat een saldo van ongeveer € 4000 toont,, bewijs van verblijf in Letland, zoals een huurcontract, hotelreservering of brief ter bevestiging verblijf in universitair verstrekt huisvesting), en documenten van de vergunningaanvraag dient de studieovereenkomst Universiteit omvatten bewijzen vooropleiding, zoals een transcript en diploma. Veel universiteiten zal de aanvraag voor de verblijfsvergunning in te dienen.

De verblijfsvergunning is complex en kan tot 40 dagen, dus studenten moeten dienovereenkomstig plannen. Studenten moeten ook zorgvuldig controleren eisen, omdat er enige variatie in het proces, afhankelijk van het land van herkomst van de student.

Feiten over Letland

Letland grenst aan Estland in het noorden, Litouwen in het zuiden, de Baltische Zee met de Golf van Riga in het westen, Rusland in het oosten, en Wit-Rusland in het zuidoosten. Letland is grotendeels een vruchtbare laagland met talrijke meren en heuvels in het oosten. Letland is een lid van de Verenigde Naties, de Europese Unie en een aantal andere internationale organisaties. De Verenigde Naties geeft Letland als een land met een "Very High " Human Development Index (HDI).

 

Hoofdstad: Riga
Officiële Talen: Lets
Overheid: Parlementaire republiek
Bevolking: 2027000
Bruto Binnenlands Product: $ 37.272000000000
Valuta: Lats (Ls) (LVL)
Tijdzone: (UTC 2)