LLM of MSc in Europees en internationaal belastingrecht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Handelsvoorwaarden en belastingen vormen de kern van veel zakelijke beslissingen. In een wereld waar de handel mondiaal is, is de kennis van alleen binnenlandse regels onvoldoende. Met onze master Europees en internationaal handels- en belastingrecht kun je bedrijven en instellingen helpen opereren in een wereldwijde context met het juridische kader van de Europese Unie in focus. De master Europees en internationaal handels- en belastingrecht bouwt voort op eerdere studies in rechten, management en / of economie.

Het programma biedt een diepgaand inzicht in zowel de praktische als theoretische aspecten van het handels- en belastingrecht binnen de EU en wereldwijd. Belangrijke wet- en beleidsmakers op deze terreinen zijn onder meer de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Internationale handel evolueert snel. Degenen die geïnteresseerd zijn in zakendoen binnen de EU en wereldwijd, moeten de regels kennen die van toepassing zijn op hun bedrijfsactiviteiten. Het hedendaagse internationale handelsrecht omvat meerdere rechtsgebieden, die alle aspecten van het bedrijfsleven betreffen. Bedrijven en instellingen moeten voortdurend bereid zijn zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen. Klimaatoverwegingen en andere duurzaamheidskwesties veranderen bijvoorbeeld het ondernemingsklimaat wereldwijd. Daarnaast zorgen digitalisering, kunstmatige intelligentie en automatisering voor nieuwe juridische problemen voor bedrijven en wetgevers.

Het programma geeft je toegang tot een internationale faculteit met state-of-the-art kennis in het veld en ervaring met het werken met de rechtbanken en instellingen van de Europese Unie en in de privépraktijk. We bieden je een unieke combinatie van gespecialiseerde cursussen met een speciale focus op EU-recht. De cursussen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de markt voor geavanceerde kennis over juridische kwesties in meerdere rechtsgebieden.

Vanwege onze nauwe banden met het bedrijfsleven, bieden onze cursussen gastcolleges door zeer gespecialiseerde professionals die u praktische en theoretische inzichten bieden over Europese en internationale handels- en belastingrechtelijke kwesties. Bij de specialisatie fiscaal recht maak je kennis met fiscalisten die met deze vraagstukken werken van bijvoorbeeld EY en Deloitte.

Programmastructuur

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, kiest u voor het Europese en internationale handelsrecht of het Europese en internationale belastingrecht. De eerste track leidt tot een masterdiploma in Europees en internationaal handelsrecht en modules zijn mogelijk om over de verschillende gebieden te combineren. Het tweede nummer leidt tot een master in Europees en internationaal belastingrecht.

Carriere vooruitzichten

De methoden van EU- en internationaal recht en de kennis en vaardigheden die in het programma worden onderwezen, zijn een noodzaak voor consultants, juridische adviseurs, rechters en ambtenaren die betrokken zijn bij internationale handel en transacties, evenals voor zakelijke besluitvormers. Het programma is geschikt voor werkgelegenheid in de particuliere praktijk, nationale en EU-instellingen, internationale organisaties en juridisch onderzoek.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited
Ga naar de website van de school