LLM of MSc in Europees en internationaal belastingrecht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Handelsvoorwaarden en belastingen vormen de kern van veel zakelijke beslissingen. In een wereld waar handel wereldwijd is, is kennis van alleen nationale regels onvoldoende. Met onze master in Europese en internationale handels- en belastingwetgeving kun je bedrijven en instellingen helpen om in een wereldwijde context te opereren met het rechtskader van de Europese Unie centraal.

De master in Europees en internationaal handels- en belastingrecht bouwt voort op eerdere studies in rechten, management en / of economie.

Het programma biedt een diepgaand inzicht in zowel de praktische als theoretische aspecten van het handels- en belastingrecht in de EU en wereldwijd. Belangrijke wet- en beleidsbepalers op deze gebieden zijn onder meer de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Internationale handel evolueert snel. Degenen die geïnteresseerd zijn in het zakendoen binnen de EU en wereldwijd, moeten de regels kennen die van toepassing zijn op hun bedrijfsvoering. Het hedendaagse internationale handelsrecht omvat meerdere rechtsgebieden, die alle aspecten van het bedrijfsleven beïnvloeden. Bedrijven en instellingen moeten voortdurend bereid zijn zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen. Klimaatoverwegingen en andere aspecten van duurzaamheid transformeren bijvoorbeeld de zakelijke omgeving wereldwijd. Bovendien zorgen digitalisering, kunstmatige intelligentie en automatisering voor nieuwe juridische problemen voor bedrijven en wetgevers.

Het programma biedt u toegang tot een internationale faculteit met de nieuwste kennis op het gebied en ervaring met het werken bij de rechtbanken en instellingen van de Europese Unie en in de privépraktijk . We bieden je een unieke combinatie van gespecialiseerde cursussen met speciale aandacht voor EU-recht. De cursussen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de markt voor geavanceerde kennis over juridische kwesties met meerdere rechtsgebieden.

Vanwege onze nauwe banden met het bedrijfsleven bieden onze cursussen gastcolleges door zeer gespecialiseerde professionals die u praktische en theoretische inzichten bieden over Europese en internationale handels- en belastingwetgeving . In de specialisatie fiscaal recht ontmoet u belastingdeskundigen die met deze kwesties werken, bijvoorbeeld van EY en Deloitte.

Eén programma - twee nummers

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, kiest u voor het Europese en internationale handelsrecht of het Europese en internationale belastingrecht. De eerste track leidt tot een masterdiploma in Europees en internationaal handelsrecht en modules zijn mogelijk om over de verschillende gebieden te combineren. Het tweede nummer leidt tot een master in Europees en internationaal belastingrecht.

Carrièremogelijkheden

De methoden van EU- en internationaal recht en de kennis en vaardigheden die in het programma worden onderwezen, zijn een noodzaak voor consultants, juridische adviseurs, rechters en ambtenaren die betrokken zijn bij internationale handel en transacties, evenals voor zakelijke besluitvormers. Het programma is geschikt voor werkgelegenheid in de particuliere praktijk, nationale en EU-instellingen, internationale organisaties en juridisch onderzoek.

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-EAGTT

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited
Ga naar de website van de school