Studie Masters Programma's in Kroatië

Master's Programma's in Kroatië 2018

Studie in Kroatië

Onderwijs in Kroatië

Kroatië heeft een sterke alfabetiseringsgraad op 98,1 procent. De kwaliteit van het leven hier is ook ideaal, vooral te wijten aan de kwaliteit van het onderwijs dat de burgers worden gegeven. Kinderen beginnen te leren op de leeftijd van zes of zeven en hun onderwijs op de basisschool tot en met achtste rangen. Deze is gratis onderwijs, verstrekt door de overheid. Het voortgezet onderwijs is niet verplicht, hoewel. Studenten kunnen opleiding voort te zetten door middel van 18 jaar in het secundair onderwijs.Op dit secundaire niveau, studenten vaak inschrijven in scholen voor beroepsonderwijs. Een groot aantal kunst-en muziekscholen hier bestaande.


Hoger Onderwijs in Kroatië

Het land heeft een huidig ​​totaal van acht universiteiten. Die omvatten het volgende:

  • Universiteit van Zadar
  • Universiteit van Osijek
  • Universiteit van Zagreb
  • Universiteit van Pula
  • Universiteit van Dubrovnik
  • Universiteit van Split
  • Universiteit van Rijeka
  • Dubrovnik International University

De Universiteit van Zadar werd aanvankelijk opgericht in 1396. De tweede universiteit om hier te stellen was de universiteit van Zagreb, die werd opgericht in 1669. Deze faciliteit is de oudste continu werkende universiteit in het zuidelijke deel van Europa.

In aanvulling op deze scholen, die een scala aan educatieve aanbod richt en mogelijkheden, kunnen studenten overwegen een van de andere scholen beschikbaar, waaronder 23 scholen voor hoger onderwijs (waarvan 19 particuliere en beschouwd als een hoger-niveau) of de 11 hogescholen beschikbaar. Daarnaast kunnen studenten zich inschrijven in een van de gespecialiseerde scholen beschikbaar, waarvan er 132 instellingen voor hoger onderwijs. Algemeen, het land heeft een hoge mate van inschrijving van studenten. Meer dan 145.000 studenten zich inschrijven in deze scholen het hoger onderwijs.


Gebieden van Focus

Zoals met de meeste landen, de race is om studenten op te leiden om te leren en te groeien op het gebied van gezondheidsonderzoek, wetenschappelijk onderzoek en in de technologie. Dit is waar veel studenten in het hoger onderwijs scholen in het land richten hun aandacht. Als hoofdbestanddeel van deze, zijn er meer dan 200 bedrijven, onderwijs instellingen en de overheid scholen werken met het specifieke doel van het bevorderen van het onderwijs in deze gebieden. De grootste van deze is Ruder Boskovic Institute.


Onderwijskansen

Studenten die zich inschrijven in deze programma's over het algemeen zal inschrijven in een drie-cyclus onderwijssysteem, een beetje zoals wat er beschikbaar is in een groot deel van de westerse culturen. Studenten brengen tot vier jaar als een undergraduate en dan naar studies af te studeren.Studenten kunnen een extra jaar door te brengen of zelfs maar liefst vier meer jaren van het onderwijs. Sommige studenten (en het is niet zo gewoon als andere gebieden) zal overgaan tot afstuderen werk te plaatsen. Dit maakt het makkelijker voor internationale studenten te verplaatsen in programma's in Kroatië.

Onderwijs is hier beschikbaar bijna het gehele jaar. De meeste studenten wonen tijdens de standaard academisch jaar dat begint in oktober en zal gaan door september met de tijd uit door het jaar. Examens zijn gepland gedurende het hele jaar goed ook, want de meeste scholen werken op een semester schema.


Kosten van het hoger onderwijs

De kosten van het gaan naar school in een inrichting voor hoger onderwijs hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraag of of niet de school is privaat of publiek. De scholen zelf stelt les-en collegegeld, niet de overheid. Kosten voor internationale studenten zal sterk variëren van de ene school naar de volgende.

Voor de meeste undergraduate opleidingen, kunnen internationale studenten verwachten te besteden ongeveer € 800 tot € 2.500. De kosten voor technische scholen meestal aanmerkelijk hoger dan dit. De hoogste kosten programma's omvatten die in de wetenschappen en medische programma's. De kosten voor post graduate onderwijs is meer, maar zal sterk variëren van de ene school naar de volgende.


Visum van de Reis

Studenten moeten een student verblijfsvergunning hebben. Dit wordt verkregen door een consulaat van Kroatie in uw eigen land of kan worden gedaan door middel van een lokaal politiekantoor zodra u aankomt in het land. Het beste is om dit in de plaats hebben voor aankomst.

Al met al kan het onderwijs in Kroatië zijn divers en spannend. Scholen zijn vaak op zoek naar studenten die willen komen in het land te helpen om zijn bevolking te diversifiëren.

Over Kroatië

Individuen in de hoop een unieke cultuur en een diverse bevolking ervaart kan wensen te studeren in Kroatië. Het land, officieel de Republiek Kroatië, ligt in Centraal-Europa. Met een landmassa van meer dan 21.851 mijl, dit land zit in zowel de Balkan en het Middellandse-Zeegebied. Meer dan 4.280.000 mensen noemen dit land thuis. Het land is ook lid van de Europese Unie, waardoor het gemakkelijk voor vervoer in het hele gebied. Kroatië heeft 20 provincies. Haar kapitaal, dat is ook de grootste stad, is Zagreb.


Klimaat

Het klimaat aanwezig in Kroatië heeft de neiging om variëren op basis van de werkelijke locatie. Het heeft echter een regenachtige winter en warm naar hete zomer. De gemiddelde temperatuur varieert tussen 27 graden F op zijn laagste tot 65 graden F in de zomermaanden.Degenen die de hoger gelegen gebieden, met inbegrip van de besneeuwde heuvels en bergen te bezoeken zult zien beduidend lagere temperaturen. Bovendien, het land krijgt ongeveer 140 centimeter regen per jaar, waardoor het een nat klimaat het grootste deel van de tijd.


Samenleving

Rassen van factoren van invloed op de algehele kwaliteit van leven aanwezig in Kroatië. De mensen hier zijn erg religieus, met rooms-katholieken de grootste populatie van individuen aanwezig. Echter, is het land groeit en verandert in termen van de economie. Hoewel het heeft nog steeds een sterke industriële en agrarische sector, heeft het land 's economie uitgegroeid tot aanzienlijk meer prominent. Toch is dit een land met tal van tradities en levenswijzen.


Kosten van levensonderhoud

Voor internationale studenten van plan om hier te wonen, is het belangrijk om de kosten van levensonderhoud te overwegen.Kortom, voor een student, zal dit tussen de € 500 en € 1000 per maand, soms lager of hoger. De meeste studenten wonen in slaapzalen, maar ze kan het nodig zijn te huur woningen, afhankelijk van de gekozen school. Daarnaast zijn er kosten voor boeken, vervoer, en de kosten van de student kan hebben. Afhankelijk van het type van de levensstijl student plant te hebben, kan het nodig zijn om meer geld bij de hand.

Feiten over Kroatië

Kroatië is een voormalige Joegoslavische republiek aan de Adriatische Zee. Deel van Kroatië is een kale, rotsachtige gebied liggend in de Dinarische Alpen. De Zagorje regio ten noorden van de hoofdstad Zagreb, is een land van glooiende heuvels en de vruchtbare landbouwstreek van de Pannonische vlakte wordt begrensd door de Drava, Donau en Sava rivieren in het oosten. Meer dan een derde van Kroatië is bebost. Kroatië heeft vandaag een zeer hoge Human Development Index. Het Internationaal Monetair Fonds geclassificeerd Kroatië als een opkomende en zich ontwikkelende economie, en de Wereldbank geïdentificeerd als een hoog inkomen economie.

 

Hoofdstad: Zagreb
Officiële talen: Kroatisch
Overheid: Unitary parlementaire constitutionele republiek
Bevolking: 4284889
Bruto Binnenlands Product: $ 80.334000000000
Valuta: Kuna (HRK)
Tijdzone: (UTC 1)