Studie Masters Opleidingen in Kosovo

Graduate Studies in Kosovo 2018

Studie in Kosovo

Onderwijs in Kosovo

Basisonderwijs is bedoeld voor studenten hier. Het bestaat uit scholing van leerjaar een tot en met vijf.Dit is een vereiste bij de wet voor alle kinderen en studenten zich inschrijven op de leeftijd van zes. De tweede component van het onderwijs is de onderbouw van het voortgezet onderwijs, die meestal voor kinderen en jongeren rond 12 tot 15 jaar oud. Het biedt onderwijs tot klas negen. Dit wordt door de overheid gefinancierde en gratis.

Vanaf hier, de studenten gaan naar het voortgezet onderwijs. Dit is ofwel beroepsonderwijs of algemeen onderwijs. De meeste studenten besteden drie tot vier jaar op dit niveau. Dit niveau van het onderwijs is geen vereiste onder de wet, dat wel. De meeste studenten die zich inschrijven in het te doen om zo te beroepen en vaardigheden die zij zullen gebruiken om hun loopbaan en leven op te bouwen met leren. Deze scholen hebben een doel om studenten voor beroepsonderwijs werk rechtstreeks van school voor te bereiden of om hen voor te bereiden op de universiteit te gaan.


Hoger Onderwijs in Kosovo

Een groot deel van het land is wederopbouw en reorganisatie. Dit omvat het onderwijssysteem in het land.Universiteiten en onderwijsinstellingen bieden hoger onderwijs in Kosovo. Zowel particuliere en openbare scholen zijn hier beschikbaar op dit niveau. Studenten zijn in staat om een ​​associate's degree, die over het algemeen duurt minder dan twee jaar in beslag in een gespecialiseerd gebied van studie, een bachelor 's degree, die duurt tussen de drie en vier jaar te voltooien, of een masters degree, waarin een kan toevoegen verdienen extra twee tot drie jaar van het onderwijs op. Post graduate onderwijs aan verdienen een doctoraat is ook beschikbaar. Veel studenten zich inschrijven in deze programma's parttime, maar voltijds onderwijs is nog steeds op grote schaal beschikbaar.

Het is belangrijk op te merken dat veel van de scholen, onder leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Technologie wordt veranderd. Het doel is om het onderwijssysteem te lijnen langs de lijnen van de andere Europese landen.


Universiteiten in Kosovo

De volgende zijn enkele van de universiteiten aanwezig zijn in het land.

  • Universiteit van Pristina, gelegen in de stad Pristina als een openbare universiteit
  • Universiteit van Prizren, gelegen in de stad Prizren, als een openbare universiteit
  • Haxhi Zeka Universiteit van Pec, gelegen in de stad Pec, als een openbare universiteit
  • European Vision University, een particuliere school
  • American University in Kosovo, een particuliere school
  • Iliria Royal University, een particuliere school
  • AAB Riinvest University, een particuliere school
  • Universiteit voor Bedrijfskunde en Technologie, een particuliere school
  • Universum University, een particuliere school

Elk van deze scholen stellen de vereisten voor inschrijving zowel op het binnenlandse als het internationale niveau. Studenten over het algemeen zal moeten rechtstreeks van toepassing op de school om te leren over de kwalificaties en de kosten voor het collegegeld. Deze kunnen sterk variëren met particuliere scholen neigt duurder dan openbare universiteiten te zijn. Internationale studenten zijn gastvrij, hoewel, bij allebei.


Visum van de Reis Eisen

Zodra u besluit om uw onderwijs te krijgen in Kosovo, kunt u een aanvraag in te schrijven in een van de universiteiten. Zodra je dat doet, kunt u de benodigde student reisvisum te verkrijgen. Een toepassing met de Kosovaarse regering, hoewel een consulaat of de ambassade kan studenten helpen om dat te doen, is vereist. Een vergoeding wordt betaald op dit moment. Het individu moet ook een brief van de school met vermelding van hun toelating tot het programma van de student, alsmede informatie over de student 's woonsituatie te dienen.

Studenten zullen moeten aantonen dat zij de financiële stabiliteit genoeg om te leven in het land en ondersteunen zichzelf tijdens het doen. Het land geen ziektekostenverzekering aan internationale studenten. De aanschaf van een beleid van een derde partij is vaak een goed idee, maar een student die zich inschrijft in een reispakket heeft u dit kunnen verkrijgen.

Over Kosovo

Verkennen van onderwijskansen in de hele wereld is spannend, maar het is ook een complex proces in bijna alle situaties. Voor studenten die van plan zijn om te reizen en verdien een opleiding in Kosovo, is het belangrijk om te bepalen hoe naar behoren te doen en waarom het de moeite waard is. Kosovo, is een regio gelegen in het zuidoostelijke deel van Europa. De grootste stad is hier Pristina, dat is ook de hoofdstad van de stad. Het land ligt naast de Republiek Macedonië, Albanië en Montenegro. Echter, is dit land 's pure aanspraak op een onafhankelijke staat te vaak in twijfel getrokken, waardoor deze lijnen moeilijk te bepalen.

Vanwege het aantal conflicten en unieke structuren op dit gebied is het belangrijk om de voordelen van overwegen inschrijven in opleiding hier. De Republiek Kosovo verklaarde zich een onafhankelijke staat in 2008. Niet alle internationale landen herkennen als zodanig, dat wel.Als gevolg hiervan zijn veel van de overheid wet-en regelgeving hier niet duidelijk zijn omschreven. Dit betekent dat studenten die willen studeren hier zullen moeten doen na zorgvuldige overweging en directe toepassing op de school van hun keuze.


Klimaat

Van de hellingen van de bergen, is er een scala aan landschappen die hier aanwezig zijn. In de meeste gevallen zal die leven in het noordelijke gedeelte van de mildheid van het mediterrane klimaat ervaren. De Europese landklimaat is ook een steunpilaar hier. Dit betekent regenachtige winters met matige temperaturen en droge, warme zomer maanden.


Samenleving

Kosovo is een land met een scala aan soorten bevolking en, in sommige gevallen, vijandige verschillen tussen culturen. Dit is een voortdurend probleem in de regio geweest.Toch is er een sterke aanwezigheid van cultuur en media hier, waaronder de aanwezigheid van Servische muziek en Albanese muziek. Sport is ook populair en het land neemt regelmatig deel aan de Olympische Spelen.

Hoewel het schoolsysteem hier aanwezig varieert sterk in termen van kwaliteit en beschikbaarheid, het leren van het buitenland in Kosovo kan een ideale gelegenheid voor veel mensen te zijn. Studenten vaak zal tijd wil besteden aan het vinden van de ideale school om te leven in de eerste plaats, voordat zij beleggen in alle woonruimten. Vervoer naar het gebied en de school weet kan u helpen om te beslissen of dit de juiste plek voor u om uw internationale opleiding te krijgen. Voor velen, de rijke geschiedenis en de diverse bevolking maken het de perfecte plek op zijn minst voor scholing naar huis te bellen.

Feiten over Kosovo

Kosovo wordt zeekust en meestal bergachtig. Het grenst aan Servië in het noorden en het oosten, Montenegro aan het noordwesten, Albanië aan het westen, en Macedonië aan het zuiden. In 2008, de Republiek van Kosovo verklaarde zich een onafhankelijke staat. Zij heeft controle over het grootste deel van het grondgebied en heeft gedeeltelijke internationale erkenning.

 

Hoofdstad: Pristina
Officiële talen: Albanees en Servisch
Overheid: Multi-party parlementaire representatieve democratie
Bevolking: 1733872
Bruto Binnenlands Product: $ 12.777000000000
Valuta: Euro (€) (EUR); Servische dinar (RSD)
Tijdzone: (UTC 1)

Vind jouw opleiding in Kosovo