Joint Master in Global Economic Governance and Public Affairs

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Belangrijkste feiten

Een eenjarig gezamenlijk masterprogramma van CIFE en de School of Government van LUISS Guido Carli.
De master is gericht op het beoordelen, beheren en verbeteren van het bestuur van particuliere en openbare instellingen met een breed scala aan economische en digitale inlichtingeninstrumenten.
Het programma wordt gegeven door gerenommeerde onderzoekers en ervaren professionals die ongeëvenaarde praktische expertise en academische kwalificaties combineren. Het combineert on-site onderwijs, case studies, adviesmissies, onderzoeksthese en hulpmiddelen voor leren op afstand.

 • Onderwijstaal: Engels
 • Bestemmingen: Rome, Berlijn, Nice
 • Duur: een eenjarig programma van oktober tot juni
 • Credits: 60 ECTS
 • Startdatum: oktober 2020

Toegepast onderzoek - bijdragende partners

Van studenten wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan toegepaste onderzoekstudies van onze bijdragende partners. Om hun studies aan te vullen, kunnen gemotiveerde afgestudeerden een stageplek aanvragen bij deze mondiale instellingen.

Bijdragende partners van het programma:

 • OESO in Parijs
 • Potsdam Institute for Advanced Sustainability Studies
 • Secretariaat van het Euromed City Network in Nice
 • Duurzame financiering Genève
 • Swiss Philanthropy Foundation in Genève
 • VN-verdragen inzake woestijnvorming in Bonn
 • KFW Development Bank in Berlijn

Overzicht van het academisch jaar

Leef in Rome, Berlijn en Nice en leer hoe Governance meer dan ooit een doorbraak is in de wereldeconomie.

De Joint Master in Global Economic Governance and Public Affairs (GEGPA) is een eenjarig programma dat plaatsvindt in drie verschillende steden:

Oktober tot december: Rome (Italië)

Het programma start in Rome, op de campus van LUISS School of Government. Cursussen geven een inleiding tot Global Governance, met de nadruk op de context en uitdagingen van economisch bestuur en beleid in de 21e eeuw.

Januari tot maart: Berlijn (Duitsland)

Het programma wordt voortgezet in Berlijn, in het CIFE gebouw. Het onderwijs zal zich concentreren op nieuwe vormen van transnationaal en interregionaal bestuur als een weg vooruit naar duurzame ontwikkeling in de context van grote klimaat- en demografische veranderingen.

April tot juni: Nice (Frankrijk)

De cursussen eindigen in Nice, in het CIFE . Er zal speciale aandacht worden besteed aan beleidsinformatie, waardoor deelnemers worden aangemoedigd om te onderzoeken in hoeverre de digitale samenleving het mogelijk maakt economische gegevens om te zetten in beleidskennis. Studenten voltooien een masterproef als onderdeel van hun academische vereisten.

Toegangsvereisten en hoe toe te passen

 • Voor studenten die hun undergraduate studies hebben afgerond.
 • Goede kennis van het Engels vereist.
 • Deadline voor aanmelding: aanmeldingen voor het studiejaar 2020-2021 gaan open in oktober 2019. De deadline voor aanmelding is 20 september 2020.

Neem contact op met gegpa @ CIFE .eu voor meer informatie en om u vooraf te registreren

Ga naar het online aanvraagformulier om te solliciteren.

Programmastructuur en leerresultaten

Het programma strekt zich uit over één academiejaar en is gestructureerd in vier modules. Gedurende het hele curriculum in Rome, Berlijn en Nice zullen studenten deelnemen aan netwerkbijeenkomsten met nationale en internationale overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van de particuliere sector en vooraanstaande academici, georganiseerd door LUISS School of Government in Rome en door CIFE in Berlijn en Nice.

1. Global Governance aan de LUISS School of Government in Rome

Leer de context en uitdagingen van economisch bestuur en beleid in de 21e eeuw tijdens het bijwonen van de volgende cursussen:

 • Democratie en mondiale governance: conceptuele en methodologische kwesties
 • Wereldpolitiek: machtsverschuivingen in een tijd van globalisering
 • Statistieken voor internationale public affairs
 • De politieke economie van de eurocrisis

2. Duurzame ontwikkeling, de toekomst? bij CIFE in Berlijn
Bestudeer nieuwe vormen van transnationaal en interregionaal bestuur als een weg vooruit naar duurzame ontwikkeling in de context van grote klimaat- en demografische veranderingen door de volgende cursussen te voltooien:

 • Transnationale innovatie
 • Wereldwijde en lokale regelgeving
 • Interregionale innovatie

3. Beleidsinformatie bij CIFE in Nice
Onderzoek in hoeverre de digitale samenleving het mogelijk maakt om economische gegevens om te zetten in beleidskennis door te bestuderen:

 • Cybergovernance
 • Economische indicatoren
 • Wereldwijd risicobeheer

4. Toegepaste onderzoeksmethodologie, casestudy's, simulatieoefeningen en vaardigheidsworkshops door het hele curriculum in Rome, Berlijn en Nice.

Diploma en titel

Aan het einde van het programma verkrijgen de deelnemers:

Digitaal en duurzaam voor de economie relevant curriculum
Ervaar de digitale economie in een wereldwijd onderling afhankelijke wereld en ontwikkel de analytische expertise die nodig is om economische instellingen te besturen die individuele kansen, sociale samenhang en stabiliteit van het milieu versterken.

Experts feedback over toegepast onderzoek
Bouwen aan hun vaardigheden om governance te beheersen in de richting van duurzame economische ontwikkeling met een hands-on masterscriptie begeleid door CIFE en LUISS-experts en andere doorgewinterde beleidsleiders.

Wereldwijde alumni en netwerkcommunity
Verbinden met het netwerk van beleidsmakers en diplomaten van CIFE en LUISS en tegelijkertijd toegang krijgen tot exclusieve projectmogelijkheden in Europese en internationale instellingen.

Afgestudeerden ontvangen twee certificeringen van de CIFE samen met een diploma van de LUISS School of Government, en geven in totaal 60 ECTS op masterniveau:

 • De diplomawaardering " Beleidsmedewerker in Europese en internationale organisaties " (niveau 7 EQF), erkend door de Franse staat. ( CIFE )
 • De CIFE & LUISS School of Government Joint Master's degree in Global Economic Governance and Public Affairs , gecertificeerd door de Italiaanse staat op masterniveau.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the sub ... Lees meer

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the subject of a united Europe. CIFE is a private non-profit-making international organisation which includes several European studies courses as well as conferences, seminars and publications. Lees Minder
Berlijn , Leuk , Brussel , Boedapest , Canterbury , Rome , Istanbul , Tunis , Wenen + 8 Meer Minder