Joint Master in EU Trade & Climate Diplomacy (EUDIPLO)

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

130365_Masterstudies_EUDIPLO_Rome.jpg

Belangrijkste feiten

ligneEUTCDIP.png

t2276-20200203-150502-ligneeutcdip.pngDe Joint Master in EU Trade & Climate Diplomacy (EUDIPLO) wordt aangeboden door CIFE in Berlijn en Nice en de School of Government aan LUISS Guido Carli in Rome.

De EUDIPLO-master biedt analytische en onderhandelingsvaardigheden door middel van evidence-based studies en praktisch projectwerk in de drie belangrijkste onderwerpen van het programma: duurzaamheid en klimaat, handel en investeringen, digitale samenwerking .

 • Het goede voorbeeld geven via de Europese Green Deal.
 • Normen stellen voor kunstmatige intelligentie en digitale samenwerking in wereldwijde waardeketens.
 • Gebruikmaken van diplomatie, handel en ontwikkelingssamenwerking om duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken

Het academische curriculum richt zich op hoe te handelen, te reflecteren en deel te nemen aan strategische onderhandelingen over handels- en klimaatbeleid tussen Europa en andere geopolitieke machten, met een breed scala aan economische en digitale inlichtingeninstrumenten.

 • T elking taal : Engels
 • Studiebestemmingen: Rome, Berlijn, Nice
 • Duur: een eenjarig programma van oktober tot juni
 • Credits: 60 ECTS
 • Startdatum: oktober 2020

Toegepast onderzoek - Bijdragende partners

ligneEUTCDIP.pngt2276-20200203-150502-ligneeutcdip.png

Van studenten wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan toegepaste onderzoeken die worden aangeboden door onze bijdragende partners. Als aanvulling op hun studie kunnen gemotiveerde afgestudeerden stageplaatsen aanvragen bij deze wereldwijde instellingen .

Bijdragende partners van het programma:

 • De EU-dienst voor extern optreden, Brussel
 • OESO, Parijs

Toegangsvereisten en hoe toe te passen

ligneEUTCDIP.pngt2276-20200203-150502-ligneeutcdip.png

 • Voor studenten die hun undergraduate studies hebben afgerond.
 • Goede kennis van het Engels vereist.
 • Deadline voor aanmelding: 20 september 2020.

Neem voor meer informatie en om u vooraf te registreren contact op met eudiplo @ CIFE .eu

Ga naar het online aanvraagformulier om je aan te melden.

130363_Masterstudies_EUDIPLO_Berlin.jpg

Overzicht van het academisch jaar

ligneEUTCDIP.pngt2276-20200203-150502-ligneeutcdip.png

Leef in Rome , Berlijn en Nice en leer hoe klimaat- en handelsbeleid de belangrijkste instrumenten zijn van transnationale betrekkingen in de 21e eeuw.

De Joint Master in EU Trade and Climate Diplomacy (EUDIPLO) is een eenjarig programma dat plaatsvindt in drie verschillende steden:

Oktober tot december: Rome (Italië)

Het programma start in Rome, op de campus van LUISS School of Government. Cursussen geven een inleiding tot EU-bestuur , met de nadruk op de context en uitdagingen van het Europees buitenlands optreden en beleid in de 21e eeuw.

Januari tot maart: Berlijn (Duitsland)

Het programma wordt voortgezet in Berlijn, in het CIFE gebouw. Het onderwijs zal zich concentreren op de EU-klimaatdiplomatie en haar ambitie tot klimaatleiderschap in het kader van de EU Green Deal .

Een studiereis naar een diplomatiek knooppunt zoals Brussel geeft inzicht in EU-diplomatie en interactie met docenten, experts en diplomaten van hoog niveau.

April tot juni: Nice (Frankrijk)

De cursussen eindigen in Nice, in het CIFE . Er zal speciale aandacht worden besteed aan de EU-handels- en investeringsdiplomatie . Studenten volgen cursussen over handelsdiplomatie, externe investeringen voor SDG's, AI, big data en gedigitaliseerd bestuur, innovatieve vormen van samenwerking in de digitale samenleving. Als onderdeel van hun academische vereisten zullen studenten een laatste masterproef voltooien.

Programmastructuur en leerresultaten

ligneEUTCDIP.pngt2276-20200203-150502-ligneeutcdip.png

Het programma strekt zich uit over één academiejaar en is gestructureerd in vier modules . Gedurende het hele curriculum in Rome, Berlijn en Nice zullen studenten deelnemen aan netwerkbijeenkomsten met nationale en internationale overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van de particuliere sector en vooraanstaande academici, georganiseerd door LUISS School of Government in Rome en door CIFE in Berlijn en Nice.

Modules leren

1. EU-bestuur in Rome aan de LUISS School of Government in Rome

Leer de context en uitdagingen van het Europees buitenlands optreden en beleid in de 21e eeuw tijdens het volgen van de volgende cursussen:

 • Democratie en mondiaal bestuur: Europese politiek na 1945
 • Europese macro-economie
 • Hervorming van Europese instellingen en democratie
 • Beleid en beleidsvorming in de EU
 • Het externe optreden van de EU

2. EU Climate Diplomacy in Berlijn bij CIFE in Berlijn

Bestudeer kritische EU-diplomatie en duurzame ontwikkelingsrelaties zoals klimaatbeleid in belangrijke bilaterale en multilaterale betrekkingen:

 • Duurzame ontwikkeling
 • Wetenschapsdiplomatie
 • Nieuwe klimaatdiplomatie en klimaatactie van de EU
 • Deeleconomie en sociaal-rechtvaardige ecologische transitie

3. EU-handelsdiplomatie bij CIFE in Nice

Onderzoek in hoeverre handel en connectiviteit via infrastructuur en digitale diensten bijdragen aan het bevorderen van buitenlandse betrekkingen en uitwisselingen richting doelstellingen voor duurzame ontwikkeling:

 • Handelsdiplomatie en overeenkomsten
 • Beleggingsbeleid voor SDG's
 • Europa's AI en digitale connectiviteit
 • Innovatieve vormen van samenwerking in de digitale samenleving

4. Toegepaste onderzoeksmethodologie, casestudy's, simulatieoefeningen en vaardigheidsworkshops door het hele curriculum in Rome, Berlijn en Nice
Bijzondere kenmerken

Beleidslaboratoria - Toegepaste vaardigheden

 • Ontwikkel uw praktische vaardigheden door casestudy's en realtime EU-onderhandelingen en beleidsvoorstellen over een strategisch onderwerp voor duurzame ontwikkeling bij te houden
 • Bezoeken aan nationale en internationale instellingen in Berlijn en Nice voegen een cruciale ervaringsdynamiek toe aan het academische programma op het kruispunt van theorie en praktijk.

130364_Masterstudies_EUDIPLO_Nice.jpg

Diploma en titel

ligneEUTCDIP.pngt2276-20200203-150502-ligneeutcdip.png

Aan het einde van het programma krijgen de deelnemers:

Handels- en klimaatbeleid-relevant curriculum

Uitgerust met aangescherpt kritisch denken en een grondige technische kennis van transnationale relaties, zullen de afgestudeerden van dit programma een aanwinst zijn voor de publieke, non-profit- en particuliere sector.

Feedback van toegepast onderzoek door experts

Diepgaand onderzoek en projectvaardigheden door middel van een jaar lang projectwerk en een hands-on masterproef begeleid door CIFE en LUISS-experts en andere ervaren beleidsleiders.

Wereldwijde alumni en netwerkgemeenschap

Verbinding maken met het netwerk van beleidsmakers en diplomaten van CIFE en LUISS en tegelijkertijd toegang krijgen tot exclusieve projectkansen in Europese en internationale instellingen.

Afgestudeerden ontvangen twee certificeringen:

 • De Joint Master in EU Trade & Climate Diplomacy (EUTCDIP) , die de succesvolle voltooiing van het academische curriculum certificeert en 60 ECTS op masterniveau behaalt .
 • De diplomakwalificatie " beleidsmedewerker in Europese en internationale organisaties " (niveau 7 EQF), erkend door de Franse staat.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the sub ... Lees meer

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the subject of a united Europe. CIFE is a private non-profit-making international organisation which includes several European studies courses as well as conferences, seminars and publications. Lees Minder
Berlijn , Leuk , Brussel , Boedapest , Canterbury , Rome , Istanbul , Tunis , Wenen + 8 Meer Minder