Japan-wereldwijd ontwikkelingsprogramma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Japan-Global Development-programma (JGDP) is een nieuw opgezet tweejarig masterprogramma om studenten de mogelijkheid te bieden om universele ontwikkelings- en groeialogica te leren op het gebied van politiek, economie en management, waarbij de ervaringen van Japan in economische ontwikkeling en bedrijfsgroei als basis worden gebruikt case materialen. De JGDP is gezamenlijk ontwikkeld door JICA en IUJ onder de JICA-DSP. *

* JICA (Japan International Cooperation Agency) Development Studies Program (JICA-DSP)

"JICA-DSP" is een programma dat toekomstige leiders uit partnerlanden naar Japan uitnodigt om een master- of doctoraatsopleiding te volgen aan Japanse graduate schools, waar ze meer te weten komen over de ervaringen van Japan met zijn eigen moderniserings- en ontwikkelingservaring met Japanse ontwikkelingssamenwerking in andere landen. JICA en universiteiten in Japan hebben gezamenlijk de JICA-DSP gebouwd en aangeboden.

Studenten zullen niet alleen studeren in hun respectieve academische vakgebieden, maar zullen ook veel leren van de moderne ervaring van ontwikkeling in Japan, die aanzienlijk verschilt van de geschiedenis van groei en ontwikkeling in het Westen. Studenten kunnen de 'Japanse ervaring' systematisch bestuderen, inclusief negatieve ervaringen, zodat ze deze kennis kunnen gebruiken om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen land.

HET CURRICULUM

JGDP-cursussen aangeboden door de GSIR (JGDP-IR) bieden onderwijs over de internationale politieke en economische omgeving na de Japanse Meiji-restauratie en de kenmerken van de naoorlogse Japanse economische groei. Bovendien leren de cursussen hoe het Japanse buitenlandse beleid, het nationale veiligheidsbeleid, het buitenlandse hulpbeleid, openbare financiën en administratie en het onderwijssysteem de ontwikkeling van Japan beïnvloedden.

JGDP-cursussen aangeboden door GSIR

 • Japan in de wereld na de restauratie van Meiji
 • Internationale politieke economie rondom Japan
 • Internationale Betrekkingen en Buitenlands Beleid van Japan en hun impact op ontwikkeling
 • Japans beleid inzake buitenlandse hulp en de impact ervan op ontwikkeling
 • Naoorlogse Japanse economie en zijn internationale expansie
 • Naoorlogse Japanse politiek en de impact ervan op ontwikkeling
 • Japans nationaal veiligheidsbeleid en de impact ervan op ontwikkeling
 • Japanse overheidsfinanciën en -administratie en de impact ervan op ontwikkeling
 • Het onderwijssysteem van Japan en de impact ervan op ontwikkeling

De JGDP-cursussen aangeboden door de GSIM (JGDP-IM) bieden voorlichting over de gevolgen van de Japanse industriële ontwikkeling en de innovatie erachter na de Meiji-restauratie, management in Japanse stijl, bedrijfsfinanciën en financiële systemen, tewerkstellingspraktijken, productiebeheer, bedrijfsleiders en hoe de ontwikkeling van het MKB de Japanse economische ontwikkeling heeft beïnvloed.

JGDP-cursussen in GSIM

 • Ontwikkeling van Japanse industrieën en innovatie
 • Japanse bedrijfssystemen en Japans stijlmanagement en hun impact op ontwikkeling
 • Japanse bedrijfsfinanciën en financiële systemen en hun impact op ontwikkeling
 • Japanse werkgelegenheidspraktijken en accumulatie van menselijk kapitaal
 • Monozukuri (manufacturing) Management in Japan
 • Business Leaders in Japan en hun impact op ontwikkeling
 • Midden- en kleinbedrijven in Japan en hun impact op ontwikkeling

Al deze JGDP-cursussen benadrukken een theoretische achtergrond en internationale vergelijkingen.

Naast de hierboven genoemde JGDP-cursussen, moeten studenten cursussen volgen in drie elementaire discipline-gebieden, "Politicologie" en "Economie" in de GSIR, en "Management" in de GSIM. Studenten moeten ten minste twee studiepunten halen uit elk gebied en in totaal acht studiepunten behalen uit de drie basisdomeinen. Bovendien moeten studenten alle verplichte vakken volgen die zijn aangewezen door de school waartoe ze behoren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding ... Lees meer

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding and empathy toward the world’s variety of cultures, enhancing their ability to contribute to the global society. Lees Minder