Internationale meester in naleving van anticorruptie en collectieve actie (IMACC)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over het programma

Het IMACC-programma (International Master in Anti-Corruption Compliance and Collective Action) is het eerste masterprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor de naleving van anti-corruptie en collectieve actieprofessionals die betrokken zijn bij het bedrijfsleven. Het is een praktisch, alomvattend antwoord op de steeds evoluerende regelgeving en de toenemende vraag naar gespecialiseerde vaardigheden. Het tweejarige programma stelt deelnemers in staat hun expertise te vergroten en waarde toe te voegen aan hun bedrijven en organisaties, terwijl ze blijven werken, door:

  • het implementeren van beste praktijken op het gebied van anticorruptie en compliance
  • het identificeren en mitigeren van verschillende soorten risico's
  • initiëren en beheren van collectieve actie
  • interne onderzoeken uitvoeren
  • zakendoen op basis van de hoogste ethische normen.

IMACS101

Structuur en Curriculum

IACA's IMACC is een tweejarig programma bestaande uit zes modules en een afstudeerproject of proefschrift. Er is ook een optionele premaster cursus. Vier modules zijn voltooid in het eerste academiejaar, gevolgd door twee modules en het afstudeerproject of de thesis in het tweede jaar. Elke module heeft drie fasen: voormodule, een in-class sessie en post-module (zie module-structuur). Intensieve klassesessies in de klas (zeven of tien dagen) zorgen voor maximale leermogelijkheden binnen een gecomprimeerde periode. De lessen vinden ongeveer elke drie maanden plaats op de IACA-campus in Laxenburg, Oostenrijk (district Wenen) en, voor studiebezoeken, mogelijk op andere locaties wereldwijd. De facultatieve pre-mastercursus (aangeboden zonder extra kosten) is ontworpen om een ​​effectieve leeromgeving te creëren en alle studenten in staat te stellen succesvol deel te nemen aan het programma. De IMACC-graad komt met een totaal van 120 ECTS-credits (European Credit Transfer and Accumulation System), waardoor inschrijving in PhD-programma's indien gewenst mogelijk is. IACA wordt erkend door de Republiek Oostenrijk (het federale ministerie voor wetenschap, onderzoek en economie, handelend in zijn hoedanigheid van ENIC NARIC OOSTENRIJK) als instelling voor post-secundair onderwijs. IACA-programma's en hun definitieve diploma's worden niet erkend in de zin van het Bolognaproces van de EU.

Toelatingsvoorwaarden

  • Undergraduate degree, gelijk aan een bachelordiploma
  • Minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van compliance, collectieve actie, anticorruptie, wetgeving, audit of aanverwante gebieden, in de private of publieke sector
  • Vaardigheid in geschreven en gesproken Engels

Toelatingsprocedure

Dien een online aanvraag in samen met de vereiste documenten en de betaling van de aanvraagvergoeding van 100 EUR (niet-restitueerbaar).

Richtlijnen voor aanvraagprocedure

Deelnemers worden geselecteerd rekening houdend met hun professionele en academische ervaring. IACA zet zich in voor het bevorderen van diversiteit en streeft ernaar deelnemers uit verschillende professionele achtergronden en geografische gebieden aan te trekken. Het samenbrengen van verschillende perspectieven en werkwijzen om corruptie beter te leren kennen en aan te pakken, is essentieel voor de kwaliteit van het IMACC-programma.

vergoedingen

De IMACC-programmakosten bedragen 33.800 EUR, te betalen in twee termijnen:

  • Eerste termijn: 18.590 EUR betaalbaar op 1 december 2018
  • Tweede schijf: 15.210 EUR betaalbaar op 1 november 2019

De programmakosten hebben betrekking op lesgeven, lesmateriaal, catering en shuttlebusdienst tijdens de sessies in de klas. Het dekt geen reizen, accommodatie of andere kosten tijdens de modules.

Aanvraagkosten

Er wordt een niet-restitueerbare aanbetaling van 100 EUR betaald door alle aanvragers, inclusief degenen die een beurs aanvragen.

Beurzen

IACA biedt een beperkt aantal beurzen voor studenten uit de minst ontwikkelde landen zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties. Deze zeer competitieve beurzen zijn gebaseerd op verdiensten en dekken de programmakosten, reis- en verblijfkosten volledig of gedeeltelijk.

Kortingen

IACA biedt kortingen op de IMACC 2019-programmakosten. Ga voor meer informatie naar http://iaca.int/fees-and-scholarships.html

getuigenissen

"De International Anti-Corruption Academy demonstreert nogmaals haar innovatieve benadering van ethiek en goed bestuur door de start van de nieuwe masteropleiding in anticorruptie-compliance en collectieve actie aan te kondigen. Het curriculum voor dit programma is ontworpen voor compliance- en ethische professionals die willen hun kennis vergroten op gebieden zoals best practices op het gebied van compliance, ethiek, risicobeheer, interne onderzoeken en collectieve actie ".

Michael Hershman, medeoprichter van Transparency International en voorzitter van de International Senior Advisory Board van IACA

"Sinds de oprichting van IACA is de brede interdisciplinaire oriëntatie van IACA een van zijn sterke punten geweest, wat heeft geleid tot het ontwerpen van programma's die verder reiken dan disciplinaire grenzen, waardoor IACA een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van vele andere programma's over de hele wereld. diploma zet deze traditie voort en belooft een sterke bijdrage te leveren aan anti-corruptie en een uitstekende gelegenheid voor diegenen die een carrière zoeken in anti-corruptie in de private sector. "

Johann Graf Lambsdorff, hoogleraar economische theorie aan de universiteit van Passau, Duitsland

"In de snel veranderende wereld van complexiteit van regelgeving is het belang van waarden die openlijk en eerlijk een cultuur van verantwoordelijk zakelijk gedrag waarmaken nu relevanter en belangrijker dan ooit tevoren. Het bestrijden van corruptie en wangedrag kan nooit in silo's worden aangepakt, maar eerder door allianties aan te gaan met bedrijven, overheden en NGO's om level playing fields en duurzame en eerlijke marktomstandigheden mogelijk te maken, dit is "Collective Action" .De International Master in Anti-Corruption Compliance and Collective Action (IMACC) biedt compliance en anti-corruptie professionals een unieke kans om hun vaardigheden aan te scherpen en Collective Action-thought leadership te stimuleren via een programma dat theorie en praktijk verenigt. "

Klaus Moosmayer, Chief Compliance Officer, Siemens AG

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The International Anti-Corruption Academy (IACA) is an international organization based in Laxenburg, Austria. It is the first global institution of its kind, dedicated to overcoming current shortcomi ... Lees meer

The International Anti-Corruption Academy (IACA) is an international organization based in Laxenburg, Austria. It is the first global institution of its kind, dedicated to overcoming current shortcomings in knowledge and practice in the field of anti-corruption and seeking to empower professionals for the challenges of tomorrow. Lees Minder