Internationale media communicatie (ma)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wie controleert de internet business, dat is de toekomst!

Met fenomenen zoals Facebook en smart phones, het internet domineert niet alleen de particuliere media consumptie van veel mensen. Het is volledig veranderd en het bedrijfsleven het leven door middel van innovatieve marketing concepten en business modellen.

Of je verder wilt in aanmerking komen voor een taalkundig, technisch of economisch georiënteerde eerste graad, of zijn al in dienst langer: in elk geval, krijg je de best mogelijke onderwijs voor snelgroeiende en toekomstgerichte tewerkstelling velden in de masteropleiding International Media Communication.

Het programma bouwt voort op de jarenlange ervaring van de SDI in het onderwijs in meertalige communicatie en aan te vullen met de nodige business know-how voor de succesvolle implementatie van digitale projecten. Een speciaal kenmerk van de cursus is de praktische opleiding in de moderne communicatietechnologieën zoals het Semantic Web en spraak technologieën.

Opleiding in een oogopslag

WO - Master of Arts (MA)

3 semesters (inclusief masterscriptie.) - normale termijn

Beginning - elk jaar in de winter semester

ECTS - 90

Talen op de universiteit

  • Engels
  • extra taal mogelijk een electieve

taalvoorwaarden

  • Engels naar niveau B1 van het Common European Framework
  • Duits op niveau B2 voor buitenlandse studenten

Erkenning - nationaal erkende en geaccrediteerde

Hun kans op een baan na het afstuderen

De masteropleiding in International Media Communication kwalificeert u optimaal voor de snel toenemende vraag van de economie voor geschoolde werknemers op het gebied van web-based communicatie. Volgens een studie van het Instituut van de Duitse economie en de brancheorganisatie BITKOM de helft van alle bedrijven vandaag de dag zijn sterk afhankelijk van het internet. Meer bedrijven zijn ook buiten de ICT-kern werkzaamheden zijn professionals met grote IT en media deskundigheid. In het najaar van 2011, waren er 38.000 vacatures.

Na succesvolle afronding, bent u perfect voorbereid voor een communicatieve het uitvoeren van activiteiten op het gebied van online marketing en de online redactie. Daar heb je veel en uiteenlopende toepassingen - bijvoorbeeld. b.

  • voor internationale bedrijven in diverse industrieën
  • onder de dienstverleners in de Internet-economie
  • Uitgevers en exploitanten van online platforms

Voor jonge professionals maar ook voor al die zich in professionele mensen een goede basis voor een aantrekkelijke, toekomstbestendige banen. Een afgestudeerde van de masteropleiding "International Media Communicatie" u in aanmerking voor een functie als Online Marketing Manager, New Media Expert, Manager Web Communications of soortgelijke activiteit profielen. Als een werkterrein is open voor u het volledige scala van grote, internationale bedrijven, uitgevers en mediabedrijven, internet startups aan service providers en adviesbureaus.

Studeren aan de Universiteit voor Toegepaste Talen

Wilt u talen en communicatie om uw werk te maken? Zie je toekomstige carrière in een internationale omgeving? Aan het College voor Toegepaste Talen van de München SDI vinden van de juiste opleiding. Hier geeft u een graad concurrentievoordeel in de mondiale arbeidsmarkt: communicatieve vaardigheden in verschillende talen, gecombineerd met uitgebreide kennis van het bedrijfsleven, media of technologie, alsmede interculturele competenties als een belangrijke kwalificatie voor een succesvolle carrière.

De studie omstandigheden bij een prive-universiteit garanderen kleine leergroepen en intensieve begeleiding van studenten door hun leraren. De SDI München wordt gekenmerkt door een internationale sfeer en dankzij de educatieve netwerk van wereldwijde contacten. Zo waardevolle ervaring en leren over de mogelijkheden van de internationale markt studenten tijdens hun studie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschu ... Lees meer

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschule für Angewandte Sprachen des SDI München"), you will find the right degree program. Here a degree provides you with competitive advantages on the global job market: communication skills in several languages, combined with sound knowledge in business, media or technology as well as intercultural competence as the key qualification for a successful career. Lees Minder