Internationale Master of Science in plattelandsontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Internationale MSc in plattelandsontwikkeling (IMRD) , onderdeel van het Erasmus Mundus beurzenprogramma, is een joint degree die je de mogelijkheid biedt om plattelandsontwikkeling te bestuderen in zijn verscheidenheid aan internationale benaderingen en toepassingen. Het 2-jarige masterprogramma (120 ECTS) wordt gezamenlijk georganiseerd door 12 instituten die toonaangevend zijn in agrarische economie en plattelandsontwikkeling van over de hele wereld. IMRD biedt een combinatie van elementaire en gespecialiseerde theoretische en praktische opleiding in technische, economische en sociale wetenschappen. Dit competitieve masterprogramma heeft een hoge mate van internationale studentenmobiliteit, waardoor het mogelijk is om van specialisten over de hele wereld te leren.

 • Studeer aan verschillende universiteiten en vergelijk internationale opvattingen over plattelandsontwikkeling
 • Krijg praktische ervaring door een 1-maanden durende case study in Italië, Slowakije of Vietnam
 • Beurzenmogelijkheden: VLIR UOS-beurzen
 • 1/3 van onze afgestudeerden start een doctoraat; anderen werken bij de VN, FAO en in de agribusiness
 • Het verkrijgen van een gezamenlijke MSc in plattelandsontwikkeling

IMRD biedt u de mogelijkheid om plattelandsontwikkeling te bestuderen in zijn verscheidenheid aan internationale benaderingen en toepassingen. Afhankelijk van de focus en het mobiliteitspad dat je kiest, kun je studeren aan een of een combinatie van onze 12 partners in Europa, India, Zuid-Afrika, Ecuador, China of Vietnam.

Leertraject IMRD Internationaal MSc in plattelandsontwikkeling: studeer 2 jaar in het IMRD - Erasmus Mundus-programma. Uiteindelijk krijg je het Joint IMRD Diploma. Onderzoek naar een combinatie van een of meer van onze partners in Europa, India, Zuid-Afrika, Ecuador of China.

Andere leertrajecten: als u Europese studenten bent die geïnteresseerd zijn in een meer op economie gericht programma, kunt u de master in plattelandsontwikkeling combineren met een graad in landbouweconomie door IMRD te volgen.

Beurzen: VLIR-beurzen zijn beschikbaar. Zie: href = "https://www.ugent.be/bw/en/education/scholarships

Leerresultaten

De Internationale Master of Science in Rural Development (IMRD) levert experts in geïntegreerde plattelandsontwikkeling, gespecialiseerd in landbouweconomie, sociologie, beleid en besluitvorming. Afgestudeerden zullen deel uitmaken van een uniek internationaal netwerk van specialisten in agronomie en plattelandsontwikkeling met een focus op sociaal-economische en institutionele aspecten.

Structuur

Structuur van het programma:

 1. Algemene toegangsmodule - Semester I 30-35 ECTS - alle studenten starten aan de Universiteit Gent
 2. Geavanceerde Modules I en II - Semesters II en II van elke 15-40 ECTS - Kies een mobiliteitspartner volgens de vereisten van het programma (studie in ten minste 2 Europese partners, inclusief indien mogelijk een verblijf bij een niet-Europese partner)
 3. Case Study - 10 ECTS - Nitra University, Pisa University (alle studenten) of Can Tho University (voor een student met een VLIR-beurs)
 4. Scriptiemodule - Semester IV 30 ECTS - afstudeerpartnersuniversiteit
 5. Voeg een keuzevak of taalcursussen toe als dit aansluit bij uw onderwijsdoelen en na overleg met de onderwijscoördinator

Toelatingseisen

Elk aanvraagdossier wordt beoordeeld door een toelatingscommissie en moet worden goedgekeurd door de faculteitsraad en door het kantoor van de rector, ongeacht het behaalde diploma.

 • Kandidaten moeten minimaal een bachelordiploma van min. 3 jaar vanaf een universiteit of erkend equivalent in bij voorkeur biotechnologie of landbouwwetenschappen (bij voorkeur landbouweconomie) met goede overall scores (minstens een tweede klasse of equivalent, bij voorkeur hoger).
 • Aanvragers moeten in staat zijn om via hun transcripten basistraining in de wetenschap te demonstreren in: (i) wiskunde en / of statistiek; (ii) levenswetenschappen; en (iii) sociale wetenschappen / sociologie en / of plattelandsontwikkeling en / of economie.

Taal vereisten:
Aan de Engelse taalvaardigheid kan worden voldaan door een certificaat (geldigheid van 5 jaar) van een van de volgende tests te verstrekken:

 • TOEFL IBT 80
 • TOEFL PBT 550
 • ACADEMISCHE IELTS 6,5 algemene score met een minimum van 6,0 voor schrijven
 • CEFR B2 Uitgevoerd door een Europees universitair talencentrum
 • ESOL CAMBRIDGE Engelse CAE (geavanceerd)

Onderwijstaal wordt niet meer geaccepteerd, behalve aanvragers die onderdaan zijn van of een bachelor- en / of masteropleiding hebben genoten aan een instelling voor hoger onderwijs met Engels als instructiemethode in de VS, Australië, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Canada, en in het laatste geval moet een certificaat dat de instructiemethode Engels is, worden ingediend.

Partneruniversiteiten

Binnen Europa

 • Universiteit Gent (België)
 • Agrocampus Ouest, Rennes (Frankrijk)
 • Humboldt University of Berlin (Duitsland)
 • De Slowaakse Universiteit van Landbouw in Nitra (Slowakije) en
 • Universiteit van Pisa (Italië)
 • Universiteit van Cordoba (Spanje)

Buiten Europa

 • China Agricultural University (China)
 • Escuela Superior Politecnica del Litoral (Ecuador)
 • Nanjing Agricultural University (China)
 • University of Agricultural Sciences Bangalore (India)
 • University of Pretoria (Zuid-Afrika)
 • Can Tho University (Vietnam)

Kosten

De programmakosten voor studenten van het partnerland zijn vastgesteld op 9.000 € per academiejaar. Over het algemeen zijn de partnerlanden de niet-EU-landen.

De programmakosten voor studenten van het programmaland bedragen 4.500 € per academisch jaar. Over het algemeen zijn de programmalanden de EU-landen.

Voor een gedetailleerde lijst van landen die moeten worden beschouwd als partner- of programmalanden voor het Erasmus: Erasmus Mundus-programma.

 • leven
 • Een mogelijkheid voor VLIR-UOS Scholarships

Website van het Consortium: imrd.ugent.be

Meer info: href = "https://www.ugent.be/bw/en/education/master-programmes/rural-development

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Bioscience Engineering within Ghent University is a European research leader in the field of applied biological and life sciences or bioengineering. We educate generations of scientists ... Lees meer

The Faculty of Bioscience Engineering within Ghent University is a European research leader in the field of applied biological and life sciences or bioengineering. We educate generations of scientists in leading-edge research and high impact work with governments and communities, industry and NGOs, to support innovation and sustainability in life sciences while managing and protecting natural and man-made ecosystems. Lees Minder
Gent , Trondheim , Wageningen , Barcelona + 3 Meer Minder