Internationale Master of Science in gezondheidsmanagement in aquacultuur

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Aquacultuur, het gecontroleerd produceren van aquatische (voedsel) organismen, speelt een cruciale rol bij het verlichten van de groeiende behoefte aan gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel. Decennialang is de aquacultuursector wereldwijd het snelst groeiende voedselproductiesysteem en de enige optie om de druk op de nivellering of afnemende visserij in het wild te verminderen.

De steeds voortdurende intensivering van de aquacultuursystemen, samen met een grotere productieschaal, heeft echter onvermijdelijk geleid tot het toegenomen aantal uitbraken van virale, bacteriële of stressgerelateerde ziekten. Dit vereist dat innovatieve oplossingen worden ontwikkeld en geïmplementeerd door goed opgeleide experts. Om in te spelen op de behoefte aan een deskundige opleiding in gezondheidsbeheer van de aquacultuur, combineert het AquaH-consortium de expertise van de 4 Europese excellentiecentra in het veld:

 • Universiteit Gent (UGent - coördinator), België
 • de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU), Noorwegen
 • Wageningen Universiteit (WU), Nederland
 • Universitat Autonoma de Barcelona (UAB) en Universitat de Barcelona (UB), Spanje
 • Elke partner heeft een langdurige en sterke reputatie in aquacultuuronderzoek, met een groeiende focus op gezondheid en ziektebeheer.

Leerresultaten

Deelnemers die het programma met succes beëindigen, zullen de interactie tussen aquacultuursoorten en hun omgeving kunnen begrijpen en beheersen om robuuste en gezonde dieren te produceren met aandacht voor epidemiologische, milieu- en welzijnsvoorschriften.

Structuur

Het programma biedt 3 verschillende leerlijnen, die elk de gezondheidsproblemen van de aquacultuur op een ander niveau aanpakken:

 • @ NTNU: de relatie tussen het ecosysteem en gezondheid
 • @ WU: voorkomen van ziekten en het behouden van een goede gezondheid met een minimale impact op het milieu
 • @ UAB / UB: de relatie tussen dierfysiologie en gezondheid

Toelatingseisen

1. Academische vereisten

 • Kandidaten moeten:
  • Houd een bachelordiploma van 180ECTS (is gelijk aan 3 jaar) van een universiteit of een erkend equivalent
  • Demonstreer door middel van hun transcripties of records om met succes te hebben verworven:
   • Wetenschappelijke basisopleiding in ten minste 5 van de 7 van de volgende vakgebieden: (i) Wiskunde; (ii) Fysica; (iii) Chemie; (iv) biochemie; (v) Biologie; (vi) Microbiologie; (vii) Engineering
   • Statistieken niveau 1 en 2
 • Enige academische of professionele achtergrond in aquacultuur wordt sterk aanbevolen

2. Taalvereisten

 • De aanvrager moet bekwaam zijn in het Engels. Aan de Engelse taalvaardigheid kan worden voldaan door het overleggen van een certificaat (niet ouder dan 5 jaar) van een van de volgende tests:
  • TOEFL IBT 80
  • TOEFL PBT 550
  • ACADEMISCHE IELTS 6,5 algemene score met een min. van 6 voor schrijven en 6 voor spreken
  • CEFR B2 Uitgevoerd door een Europees universitair talencentrum
  • ESOL CAMBRIDGE Engelse CAE (geavanceerd)
 • TOEFL / IELTS-voorspellende tests en TOEIC worden niet geaccepteerd
 • Onderwijstaal wordt niet meer geaccepteerd, behalve voor:
  1. Kandidaten met een diploma (secundair onderwijs, academisch bachelordiploma, masterdiploma) uitgereikt door een erkende instelling in de Vlaamse Gemeenschap
  2. Kandidaten die de nationaliteit hebben van of een bachelor- en / of masterdiploma hebben behaald aan een instelling voor hoger onderwijs met Engels als instructiemethode in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, de Republiek Ierland of Canada, en in het laatste geval een certificaat dat de instructiemethode Engels was, moet worden ingediend.

Applicatie procedure

Academische toelating

Vraag toelating tot het consortium en een beurs aan via het online platform eConsort.

 1. Eerst moet u zich registreren op het platform
 2. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je het aanmeldingsformulier kunt invullen.

Voor alle vragen in verband met de beursprocedure en andere vragen met betrekking tot studiegeld, accommodatie, visumaangelegenheden, enz., Kan je contact opnemen met applications.itc@ugent.be.

Nadat je je aanvraagdossier hebt ingediend in EConsort, wordt je academische toelaatbaarheid beoordeeld. Als de uitkomst positief is, ontvang je een toelatingsbrief (LoI) en moet je je aanvraag voltooien door gelegaliseerde kopieën van je bachelordiploma en transcripties van academische documenten, evenals een geldig taalcertificaat naar onze kantoren te sturen. Tijdens het sollicitatieproces wordt u via e-mail geïnformeerd over de procedure.

Deadline voor aanmelding

U vraagt een beurs aan U heeft een visum nodig Deadline
Ja Ja 28 februari 2021
Ja Nee 28 februari 2021
Nee Ja 28 februari 2021
Nee Nee 31 mei 2021

Studiekosten

Deelname (collegegeld) kosten

 • Voor studenten uit Partner * landen: € 9.000 per academiejaar
 • Voor studenten van het programma *: 4.500 € per academiejaar

* Programmalanden zijn: EU + Republiek Noord-Macedonië, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Turkije, Servië.

Geschatte woon- en verblijfkosten

 • € 850 / maand (minimum!)

Mogelijkheid van Erasmus Mundus-beurzen voor het collegegeld, 1000 € maandelijkse toelage en een bijdrage tot 7000 € die tijdens het programma kan worden gebruikt voor reis- en installatiekosten. De aanvraag voor de beurs is opgenomen in de online aanvraag.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The Faculty of Bioscience Engineering within Ghent University is a European research leader in the field of applied biological and life sciences or bioengineering. We educate generations of scientists ... Lees meer

The Faculty of Bioscience Engineering within Ghent University is a European research leader in the field of applied biological and life sciences or bioengineering. We educate generations of scientists in leading-edge research and high impact work with governments and communities, industry and NGOs, to support innovation and sustainability in life sciences while managing and protecting natural and man-made ecosystems. Lees Minder
Gent , Trondheim , Wageningen , Barcelona + 3 Meer Minder