Internationale Master in Food Sciences voor innovatie en authenticiteit

Free University of Bozen - Bolzano

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Internationale Master in Food Sciences voor innovatie en authenticiteit

Free University of Bozen - Bolzano

Internationale Master in Food Sciences voor innovatie en authenticiteit

Deze tweejarige master biedt u gedegen kennis van de huidige en toekomstige uitdagingen in de voedingswetenschappen, combineert innovatie en authenticiteit en biedt u de mogelijkheid om nauw samen te werken met de voedingsmiddelenindustrie. Het programma is een gezamenlijk initiatief met de universiteiten van Parma en Udine, wereldwijd bekend om hun uitmuntendheid in het hoger onderwijs op het gebied van voedingswetenschappen.

Beschrijving van de cursus

De cursus richt zich op het trainen van professionals die met vertrouwen kunnen werken op het gebied van voedingswetenschappen , zoals technologie, engineering, microbiologie, chemie en duurzaamheid.

Na het eerste jaar kunt u kiezen uit vijf verschillende profielen :

 • Toegepaste techniek en genetica;
 • Voedselkwaliteit en -beheer;
 • Voedingswetenschappen;
 • Voedsel scheikunde;
 • De verpakking van levensmiddelen.

De laatste twee leertrajecten worden respectievelijk in samenwerking aangeboden met het University College Cork, Ierland, en de Technische Universiteit van München, Duitsland. Studenten hebben de mogelijkheid om maximaal twee semesters in een van deze Europese partnerinstellingen door te brengen.

Het programma wordt ondersteund door de industrieën van AssoImprenditori Alto Adige - Sezione Alimentari - en Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Deze samenwerking stelt studenten in staat om hun onderzoeksthesis te schrijven met een gezamenlijk tutorschap van zowel de universiteit als de voedingsmiddelenindustrie.

In een oogopslag

 • Degree-klasse: LM-70
 • ECTS-credits: 120
 • Duur van de cursus: 2 jaar
 • Cursussen worden in het Engels gegeven
 • Beschikbare plaatsen: 30 EU 5 niet-EU
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Collegegeld: € 1.345,50 per jaar

Structuur van de cursus

Het eerste jaar omvat voornamelijk modules over voedseltechnologie en voedselmicrobiologie , die alle leertrajecten gemeenschappelijk hebben. Vanaf het tweede jaar worden modules specifiek voor het gekozen profiel. Je kunt kiezen uit vijf profielen en een reeks modules om je cursus aan te passen .

Uitwisselingsprogramma's en stages

Momenteel bieden we uitwisselingsprogramma's met bijna 20 partneruniversiteiten over de hele wereld, als onderdeel van een groot netwerk van samenwerking met industrieën in Italië en het buitenland waar je je stage kunt voltooien. Deze master heeft met name een samenwerkingsverband met het University College Cork, Ierland en de Technische Universiteit van München , Duitsland, twee wereldleiders in de voedingswetenschappen.

Werkgelegenheidsperspectieven

Afgestudeerden van het programma worden geplaatst in bedrijven in de voedingsindustrie en zijn gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling; voedselverwerking; productontwerp en -ontwikkeling; beheer en controle van voedselverwerking; voedselautomatiseringstechnologie; de ontwikkeling van methoden om de authenticiteit van voedsel te garanderen; kwaliteitscontrole; en de ontwikkeling van innovatieve processen om de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de duurzaamheid van de voedselketen te verbeteren.

De cursus biedt studenten de tools om een ​​carrière als consultant na te streven of om te werken in leidinggevende functies , voornamelijk in de voedingsindustrie en in bedrijven die de voedselvoorzieningsketen verbinden, van productie tot opslag en distributie, inclusief grootschalige detailhandelaren, en publieke en private centra die zich toeleggen op het plannen, beheren en verbeteren van processen. Onze afgestudeerden ontwerpen en innoveren alle voedselprocessen en -producten om de sensorische, voedingswaarde en duurzame kwaliteit van de voedselketen te garanderen en te verbeteren.

Toepassing

Om toegelaten te worden tot de cursus, moet je een B2-niveau van bekwaamheid in de Engelse taal indienen. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen doen op onze campus.

Gedetailleerde informatie over de opleiding is te vinden in het studieprogramma, dat informatie bevat over het studieplan, toelatingsvoorwaarden, taalvereisten, aanvraagprocedure, toelatingsprocedures, inschrijving en collegegeld.

Selectiecriteria

Cijfers van je bachelordiploma (bachelor of equivalent).

Online app

 • Early Bird - voor EU- en niet-EU-burgers: maart - april 2019
 • Late aanvraag - alleen voor EU-burgers: mei - juli 2019

Publicatie ranglijst

 • Early Bird: medio mei 2019
 • Late aanvraag: begin augustus 2019
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op August 1, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Price
Prijs
1,346 EUR
Collegegeld: € 1.345,50 per jaar
Locations
Italië - Bozen, Trentino-Zuid-Tirol
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates