Internationale Master in Food Sciences voor innovatie en authenticiteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel ons een vraag op WhatsApp

Dit tweejarige masterprogramma biedt u gedegen kennis van de huidige en toekomstige uitdagingen in de voedingswetenschappen, combineert innovatie en authenticiteit en biedt u de mogelijkheid om nauw samen te werken met de voedingsindustrie. Het programma is een gezamenlijk initiatief met de universiteiten van Parma en Udine , wereldwijd bekend om hun excellentie in het hoger onderwijs op het gebied van voedingswetenschappen.

Beschrijving van de cursus

De cursus is bedoeld voor het opleiden van professionals die in staat zijn om met vertrouwen te werken op het gebied van voedingswetenschappen, zoals technologie, engineering, microbiologie, chemie en duurzaamheid.

Na het eerste jaar kunt u kiezen uit vijf verschillende profielen:

 • Toegepaste techniek en genetica
 • Voedselkwaliteit en -beheer
 • Nutrition Sciences
 • Voedsel scheikunde
 • De verpakking van levensmiddelen

113692_unibz_Stimmung-auf-dem-Universitaetsplatz-min.jpg

De laatste twee leertrajecten worden aangeboden in samenwerking met respectievelijk het University College Cork, Ierland, en de Technische Universiteit van München, Duitsland . Studenten krijgen de gelegenheid om maximaal twee semesters door te brengen in een van deze Europese partnerinstellingen.

Het programma wordt ondersteund door industrieën die behoren tot AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - en Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Dit partnerschap stelt studenten in staat om hun proefschrift te schrijven met gezamenlijk tutorschap van zowel de universiteit als de voedingsindustrie.

Deelnemende bedrijven zijn: Assolatte, Barilla, Consorzio Gorgonzola, Consorzio Grana Padano, Consorzio Parmigiano Reggiano, Consorzio Prosciutto di San Daniele, Consorzio Montasio, Consorzio Tutela Speck Alto Adige, Despar, Dr. Schär, Forst, Loacker, Milaense, Milaense degli Industriali, VOG Products en Zuegg.

In een oogopslag

 • Degree-klasse: LM-70
 • ECTS-credits: 120
 • Duur van de cursus: 2 jaar
 • Cursussen worden gegeven in: Engels
 • Beschikbare plaatsen: 30 EU 5 niet-EU
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Collegegeld: € 1347,50 per jaar

Structuur van de cursus

Het eerste jaar omvat voornamelijk modules over voedseltechnologie en voedselmicrobiologie, die voor alle leertrajecten gebruikelijk zijn. Vanaf het tweede jaar worden modules specifiek voor het gekozen profiel. U kunt kiezen uit vijf profielen en een reeks modules om uw cursus aan te passen.

Uitwisselingsprogramma's en stages

Momenteel bieden we uitwisselingsprogramma's aan met bijna 20 partneruniversiteiten over de hele wereld als onderdeel van een groot netwerk van samenwerking met industrieën in Italië en in het buitenland waar je je stage kunt voltooien. In het bijzonder heeft deze master een partnerschap met het University College Cork, Ierland, en de Technische Universiteit van München, Duitsland, twee wereldleiders in voedingswetenschappen.

Werkgelegenheidsperspectieven

Afgestudeerden van het programma worden geplaatst in bedrijven in de voedingsindustrie en zijn gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling; voedselverwerking; productontwerp en -ontwikkeling; beheer en controle van voedselverwerking; voedselautomatiseringstechnologie; de ontwikkeling van methoden om voedselauthenticiteit te garanderen; kwaliteitscontrole; en de ontwikkeling van innovatieve processen om de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de duurzaamheid van de voedselketen te vergroten.

De cursus biedt studenten de tools om een carrière als consultant na te streven of om in leidinggevende functies te werken, voornamelijk in de voedingsindustrie, en in bedrijven die de voedselvoorzieningsketen verbinden, van productie tot opslag en distributie, inclusief grootschalige detailhandelaren, en openbare en particuliere centra die zich toeleggen op het plannen, beheren en verbeteren van processen. Onze afgestudeerden ontwerpen en innoveren alle voedselprocessen en -producten om de sensorische, nutritionele en duurzame kwaliteit van de voedselketen te garanderen en te verbeteren.

Toepassing

Om toegelaten te worden tot de cursus, moet je een B2-niveau van bekwaamheid in de Engelse taal indienen. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen doen op onze campus.

Gedetailleerde informatie over het studieprogramma is te vinden in het studiemanifest. Hierin staat informatie over het studieplan, toelatingseisen, taaleisen, aanmeldingsproces, toelatingsprocedures, inschrijving en collegegeld.

Selectiecriteria

Cijfers van je bachelordiploma (bachelor of equivalent).

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder