International Masters in de economie, de staat en de samenleving (IMESS)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De International Masters in Economie, staat en maatschappij (IMESS) is een toonaangevende tweejarige double degree master in vergelijkende gebied studies, dat zich richt op het ontwikkelen van een grondige kennis van en inzicht in Midden-, Oost- en Zuid-Oost-Europa, de Baltische staten, Rusland, de Kaukasus en Centraal-Azië. IMESS biedt drie-discipline op basis van tracks - Economie en Bedrijfskunde; Politiek en veiligheid; en Nation, geschiedenis en maatschappij en is voorzien van een rug van interdisciplinaire opleiding en taalonderwijs, wat leidt tot een uitgebreid onderzoek gebaseerde proefschrift.

Het eerste jaar van het programma wordt besteed aan de coördinerende universiteit, School Slavistiek en European Studies-Oosten, University College London (UCL) - een van de top twintig mondiale universiteiten - met het tweede jaar doorgebracht in een van theleading universiteiten uit Oost-Europa - Charles University (Tsjechië), Corvinus Universiteit van Boedapest (Hongarije), Helsinki University (Finland), Jagiellonian University (Polen), de Universiteit van Tartu (Estland) en de Hogere School of Economics (Rusland).

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Aanvragen voor toelating tot de IMESS opleiding moeten worden ingediend bij de UCL.

Voorwaarden voor toelating

Aanvragen voor toelating tot de IMESS opleiding moeten worden ingediend bij de UCL.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Succesvolle afgestudeerden krijgen een double degree (UCL en één geselecteerde universiteit) en een diplomasupplement uitgegeven door de IMESS consortium. Afgestudeerden van het programma hebben leidende posities in gerenommeerde organisaties in de private en publieke sector (met inbegrip van het IMF, EBRD, Risk Control, banken en financiële instellingen, diplomatie en media, ambtenarij, als zelfstandige) genomen en velen hebben ook verder naar een promotieplaats studies.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder