International Master of Science, Chemistry and Physics of Materials

Algemeen

Beschrijving van opleiding

International Master of Science Chemistry and Physics of Materials

CHEMISTRY AND PHYSICS OF MATERIALS (CPM) MASTER PROGRAMMA

Onze samenleving staat momenteel voor grote uitdagingen op het gebied van energie, geneeskunde, ecologie, constructie en transport. Voor verdere vooruitgang op deze belangrijke gebieden, is het cruciaal geworden om nieuwe functionele materialen te ontdekken en te ontwikkelen.

Inhoud

Het Master-programma Scheikunde en Natuurkunde van Materialen (CPM) aangeboden aan de Afdeling Materiaalkunde en Natuurkunde, bereidt studenten voor op deze belangrijke zaken. Het is open voor studenten uit alle landen en met verschillende wetenschappelijke achtergronden.
Het is gericht op de synthese, karakterisering en verwerking van synthetische en natuurlijk voorkomende functionele materialen . Door middel van zowel fundamentele als toegepaste wetenschappelijke cursussen, biedt dit programma studenten een volledig inzicht in de invloed die de fysische, chemische en biologische eigenschappen van materialen kunnen hebben op hun integratie in functionele apparaten en reële toepassingen. Studenten die voor dit programma zijn ingeschreven, krijgen een afgeronde opleiding in materiaalwetenschap en -technologie die voldoet aan de behoeften van de industrie en de academische wereld.

Toegangsvereisten

A B.Sc. diploma in een veldgerelateerd of gelijkwaardig onderzoek aan een gecertificeerde post-middelbare school onderwijsinstelling in Oostenrijk of in het buitenland (natuurkunde, scheikunde, engineering, materiaalkunde, enz.).

ORGANISATIE EN CURSUS VAN DE STUDIE

 • Academische graad: M.Sc.
 • Programmaduur: 3 semesters
 • ECTS-eenheden: 90
 • Startdatum: Winter (oktober) of Zomer (maart) semester

Structuur

Het CPM Master of Science-programma is een Engelstalig curriculum. Het is onderzoeksgericht en is drie semesters lang. Een gebalanceerde mix van vereiste kernvakken en keuzemodules biedt een flexibel en geïndividualiseerd curriculum. De eerste twee semesters introduceren een aantal moderne methoden voor synthese, verwerking en karakterisering van functionele materialen. Het derde semester is gewijd aan het onderzoek van de masterscriptie.

Onderzoek

In de loop van de M.Sc. opleiding, zullen studenten vertrouwd raken met de middelen van onafhankelijk experimenteel wetenschappelijk onderzoek, door een voortdurende interactie met onze faculteitsleden. Dit biedt studenten de mogelijkheid om innovatieve oplossingen te vinden voor materiaal-, verwerkings- en duurzaamheidsgerelateerde problemen.

ORGANISATIE EN CURSUS VAN DE STUDIE

Elk semester komt overeen met 30 ECTS-eenheden.

Kern vakken

 • Chemie van materialen
 • Fysica van materialen
 • Karakterisering van materialen
 • Gezondheid, veiligheid en voorschriften

Vijf keuzemodules

 • Nanomaterialen en interfaces
 • Biologische materialen en milieu
 • Materialen, mineralen en hulpbronnen
 • Computational Materials Science
 • Industriële managers

Toepassingsgebied en curriculum

Technologieën die de huidige wereldwijde uitdagingen aanpakken, zijn in hoge mate afhankelijk van de ontwikkeling van materialen. Het verbeteren van de hedendaagse materialen en het ontwerpen van de volgende generatie materialen vereist diepgaande kennis en vaardigheden in de natuurwetenschappen. Vanaf het wintersemester 2014/15 biedt de universiteit van Salzburg een nieuw curriculum voor een internationaal master of science-programma getiteld "Chemistry and Physics of Materials".
Dit masterprogramma heeft als doel om uitstekende bachelor-afgestudeerden te trainen op het gebied van chemie, natuurkunde, materiaalkunde en engineering in synthese, karakterisering en toepassingen van functionele materialen. Bijzondere nadruk zal worden gelegd op natuurlijke hulpbronnen en milieuoverwegingen. Het master science-programma in Chemistry and Physics of Materials is een drie-semester-programma dat geavanceerde technische voorbereiding biedt voor een carrière in onderzoek en ontwikkeling, evenals management en ondernemerschap. De programma-eisen zijn flexibel om studenten met verschillende interesses en carrièredoelen te ondersteunen. De lessen worden in het Engels gegeven door experts op het gebied van materiaalkunde en natuurkunde.

PARIS LODRON UNIVERSITEIT VAN SALZBURG

Aangemaakt door prins-aartsbisschop Paris Lodron in 1622, is de universiteit van Salzburg (PLUS) nu samengesteld uit vier faculteiten (theologie, rechten, culturele en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen) met ongeveer 18.000 studenten en 2.800 werknemers.

De universiteit van Salzburg biedt studenten een breed scala aan Bachelor, Master en Ph.D. programma's met een gebalanceerde verhouding van docenten en studenten. Een reeks buitenschoolse activiteiten is ook beschikbaar voor PLUS-studenten in het Sportscenter of bij verschillende studentenclubs.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Created by Prince Archbishop Paris Lodron in 1622, the University of Salzburg (PLUS) is now composed of four faculties (Theology, Law, Cultural and Social Sciences, Natural Sciences) with approximatel ... Lees meer

Created by Prince Archbishop Paris Lodron in 1622, the University of Salzburg (PLUS) is now composed of four faculties (Theology, Law, Cultural and Social Sciences, Natural Sciences) with approximately 18,000 students and 2,800 employees. Lees Minder