International Master of Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Visual Communication Institute HGK FHNW, in Basel, biedt internationaal geaccrediteerde curricula over de bachelor, master en Ph.D. niveau weerspiegelt de rijke traditie van de Basel School of Design in het bijzonder en Swiss Graphic Design in het algemeen.

De stad Basel, gelegen in het drielandenpunt van de Rijnvallei, is een unieke culturele omgeving met gemakkelijke toegang tot Frankrijk en Duitsland.

Terwijl onze bacheloropleiding zich richt op het vermogen van de studenten om een ​​creatief proces uit te voeren, streven onze masteropleidingen ernaar om de individuele ontwerpvocabulaire van de studenten uit te breiden en een hoger niveau van reflectie te bereiken door het vermogen van de studenten om kennis en methodologieën van wetenschappelijke disciplines op te nemen in het creatieve proces. Wij bieden een Master of Arts in visuele communicatie en iconisch onderzoek en een internationale Master of Design, die we uitvoeren in samenwerking met de Universiteit van Illinois in Chicago.

Beide Master-programma's zijn gebaseerd op de volgende beoordeling: In de context van de digitale stroom van afbeeldingen zijn uitgebreide kwalificaties vereist. Een ontwerppraktijk louter gebaseerd op vakmanschap of technische vaardigheden voldoet niet langer aan de eisen van visuele communicatie, noch is een reflectie op visuele boodschappen volledig afgeleid van de theorie. Het verbinden van ontwerppraktijk met iconische en mediatheorie genereert nieuwe kwalificaties in de conceptie en het ontwerp van visuele boodschappen voor de context van een huidige, gedigitaliseerde, iconische communicatie.

International Master of Design UIC / HGK Basel

De UE / HGK van de MD's richt zich op studenten die deel willen uitmaken van een internationaal programma dat beïnvloed wordt door de traditie van het Zwitserse grafische ontwerp en het huidige academische perspectief en de standaarden van het Instituut voor visuele communicatie, The Basel School of Design HGK FHNW. Van bijzonder belang voor studenten is de mogelijkheid om af te studeren met een internationaal erkende Master of Design (MDes) van UIC en het Zwitserse equivalent, MAS in Graphic Design I-Iconicism en Graphic Design II-Mediality van de HGK. Studenten worden ingeschreven en ingeschreven bij UIC met lessen die worden gehouden in het FHNW / HGK Visual Communication Institute in Basel.

Grafisch ontwerp, visuele communicatie en mediadesign geven een visuele vorm aan berichten die onderdeel worden van ons dagelijks leven. Hoewel deze disciplines bijdragen aan de veelbesproken 'image flood' in de samenlevingen van vandaag, vinden we impliciete kennis over de betekenis van afbeeldingen, het proces om ze te creëren en hun media-referenties van extreem belang. Het is op dit centrale thema dat de MDes is gericht. Daarom is het doel van het programma de verdieping van procesgeoriënteerde ontwerpvaardigheden door projectgericht ontwerpwerk met verbeterde analytische competentie in de beeldtheorie en de mediowetenschappen.

Belangrijkste problemen

Het internationale partnerschap tussen UIC en het HGK Basel genereert een verscheidenheid aan kansen voor de deelnemers aan het programma, zoals internationale stages, studeren in een buitenlandse culturele omgeving en een internationale groep studenten en professoren.

De unieke methodologie van The Basel School of Design, zijn traditie en zijn focus maken het MDes-programma tot een buitengewone gelegenheid om een ​​hoog niveau van praktische en theoretische ontwerpcompetentie te bereiken.

Het MDes-programma is betrokken bij de huidige discussies over de internationaal georiënteerde ontwerppraktijken en de vraagstukken van ontwerpend onderzoek. In combinatie met de sterke praktische achtergrond van The Basel School of Design krijgen afgestudeerde studenten de kans om op de hoogte te zijn van het discours over beeldtheorie en ontwerpgericht onderzoek. Dit kan worden gevonden door onze nauwe samenwerking met het Swiss Design Network (SDN) en eikones, het National Center of Competence in Research (NCCR) "Iconische kritiek - De kracht en betekenis van afbeeldingen"

Duur van onderzoek / kosten

4 semesters / 120 ECTS / 60 Amerikaanse studiepunten. De masterproef is geïntegreerd in het vierde semester.

Voertaal: Engels

Collegegeld MDes: Collegegeld is CHF 25.000, voor US Citizens CHF 20'000.00 / per jaar en kan worden betaald op jaarbasis, semester of kwartaalbasis

USD $ 12'500, - per semester Geaccrediteerd door het British Skill Funding Agency (PCDL-beursgenoteerde instelling).

Deadline van toepassing

De masteropleiding in visuele communicatie en iconisch onderzoek en de internationale master in design beginnen in september.

U kunt nog steeds de wachtlijst 2018 aanvragen.

Laatst bijgewerkt op jun 2018

Over de school

The Basel School of Design and its students have influenced the international Graphic Design community since the 1960’s. Under the direction of Armin Hofmann and Emil Ruder courses for Graphic Design ... Lees meer

The Basel School of Design and its students have influenced the international Graphic Design community since the 1960’s. Under the direction of Armin Hofmann and Emil Ruder courses for Graphic Design and Typography were developed. They were outstanding models for a modernist design education. Lees Minder