International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie

Welke arbeidsomstandigheden helpen mentale vermoeidheid voorkomen? Wat bepaalt de effectiviteit van een team? En hoe stimuleer je innovatie? Dit zijn enkele van de onderwerpen die een werk- en organisatiepsycholoog bestudeert. De International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie gaat nog een stap verder en bereidt je voor op een onderzoekscarrière binnen of buiten de muren van de academische wereld. Ben je geïnteresseerd in zowel creatie als valorisatie van onderzoeksresultaten? Wil je een echte internationale studieervaring die je meeneemt naar drie universiteiten: Universiteit van Maastricht (Nederland), Leuphana Universität Lüneburg (Duitsland) en Universitat de València (Spanje)? Lees dan meer over de International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie.

Waarom dit programma?

De internationale arbeidsmarkt verandert snel en daarmee ook werk- en organisatiepraktijken. Door deze veranderingen te begrijpen, kunnen organisaties zich aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Hier komen werk- en organisatiepsychologen om de hoek kijken. Om psychologen te helpen bij hun zingeving en interventies, moeten psychologen beschikken over elementaire en toegepaste onderzoeksbekwaamheden. De International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie maakt je bekend met soorten onderzoek die relevant zijn in academische en professionele omgevingen (zoals evaluatieonderzoek, translationeel onderzoek en interventieonderzoek).

Lees meer over dit programma op: www.maastrichtuniversity.nl/ FPN / jointmaster

cursussen

Cursussen en aantal credits: Human Resources (5); Werkpsychologie (5); Organisatie en Cognitie (5); Menselijke prestaties (5); Statistieken en onderzoeksmethodologie (8); Kritisch lezen in de arbeids- en organisatiepsychologie (10); Internationaal Human Resource Management (5); Onderhandelingen in internationale en interculturele contexten (5); Onderzoek en ontwerp (5); Group Research Project (5); Interventies in HR; Interventies in de werkpsychologie; Organisatiepsychologie Interventies, Interventies in Human Resources (6); Geavanceerde onderzoeksvaardigheden; Onderzoeksproject / Masterproefvoorstel.

Wetenschapper-Innovator

De International Joint Master of Research in Arbeids- en Organisatiepsychologie leidt psychologen op volgens een 'scientist-innovator'-model. Je zult niet alleen onderzoek produceren dat is gericht op de wetenschappelijke gemeenschap. Integendeel, in ons programma definiëren we onderzoek in grote lijnen om:

 • basis onderzoek,
 • toegepast onderzoek,
 • R
 • innovatie en translationeel onderzoek,
 • evaluatie onderzoek,
 • en niet-standaard consultancy.

Het programma geeft u een actueel overzicht van de werk- en organisatiepsychologie in combinatie met hoogwaardige onderzoekstraining gericht op fundamenteel en toegepast onderzoek. Gedurende de twee jaar ontwikkel je onmisbare competenties voor onderzoekers die organisatorische en maatschappelijke impact willen creëren, zoals valorisatiecompetentie en culturele behendigheid.

Als je zelfstartend, proactief en in staat bent om barrières te overwinnen, zul je dit programma goed vinden. De actieve leerbenadering sluit aan op deze ondernemersattributen.

Drie universiteiten

De International Joint Master of Research in Arbeids- en Organisatiepsychologie biedt je de mogelijkheid om een joint degree te behalen bij drie gerenommeerde universiteiten:

 • Universiteit Maastricht (Nederland)
 • Leuphana Universität Lüneburg (Duitsland)
 • Universitat de València (Spanje)

Door in drie landen te studeren, ontwikkel je interculturele competenties en krijg je een verhoogde gevoeligheid voor het belang van internationale contexten bij het doen van onderzoek.

Toelatingseisen

De toelating is beperkt tot die met ten minste een universitair bachelordiploma in de psychologie of een universitair bachelordiploma van een gelijkwaardig programma dat aan vergelijkbare prestatieniveaus voldoet als bepaald door de gezamenlijke toelatingscommissie. De bacheloropleiding moet ten minste 70 Europese Credits bevatten in psychologievakken en ten minste 30 Europese Credits in onderzoeksmethoden en statistieken. Let op: het bachelordiploma moet vóór 1 september 2019 zijn behaald.

Alle kandidaten moeten voldoen aan de algemene vereisten:

 1. bachelor diploma
 2. vul uw curriculum vitae in
 3. schrijf een motivatiebrief
 4. blijk geven van vaardigheid in het Engels
 5. officiële cijfers transcript

Lees meer over dit programma op: www.maastrichtuniversity.nl/ FPN / jointmaster

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Dear prospective student, Thank you for your interest in our master's programme. Please use the form to request our newest study brochure 2016-2017.

Dear prospective student, Thank you for your interest in our master's programme. Please use the form to request our newest study brochure 2016-2017. Lees Minder
Maastricht , Valencia , Valencia , Lüneburg , Valencia + 4 Meer Minder