International Joint Master of Research in arbeids- en organisatiepsychologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Bent u geïnteresseerd in de sleutelfactoren voor succes in bedrijven en organisaties? De International Joint Master of Research in Work and Organizational Psychology behandelt een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot menselijk gedrag op de werkplek en in organisaties . Na het afronden van dit onderzoeksgerichte programma ontvang je een gezamenlijk diploma van Leuphana University, Masstricht University en de University of Valencia.

Een uitstekend internationaal programma

De International Joint Master of Research in Work and Organisational Psychology is een echt internationaal programma . Je studeert aan drie universiteiten en ontvangt één gezamenlijke M.Sc. mate. De Leuphana Universiteit Lüneburg in Duitsland, de Universiteit van Maastricht in Nederland, en de Universiteit van Valencia in Spanje bieden u een uitstekende opleiding.

Als je een academische of managementcarrière wilt beginnen op het gebied van werk- en organisatiepsychologie, voorziet dit programma je van de nodige vaardigheden. Het combineert theoretische en methodologische aspecten met praktische onderzoekstrainingen voor de realisatie van projecten in het laboratorium en het veld. Maak uzelf vertrouwd met de belangrijkste uitdagingen van de werkende samenleving in de 21e eeuw!

Programmastructuur

Je brengt het eerste semester door aan de Universiteit van Maastricht , waar je kennis opdoet op het gebied van human resources, organisaties, menselijke cognitie en prestaties, werkpsychologie en statistiek.

Het tweede semester vindt plaats aan de Leuphana University Lüneburg . Hier ligt de focus op human resource management en onderhandeling vanuit een intercultureel perspectief. Daarnaast leer je klassiek en de nieuwste bijdragen aan de arbeids- en organisatiepsychologie kennen in een intensieve leescursus. Methodologie zal worden aangeleerd in een groepsproject en in cursussen over onderzoeksontwerp.

Voor het derde semester verhuis je naar Valencia, waar je cursussen volgt op het gebied van interventies. Je leert over interventiemethoden en je neemt deel aan een groepsonderzoek.

In het vierde semester schrijf je je masterscriptie aan een van de drie universiteiten. Aan het begin van het programma ontvang je een lijst met algemene onderwerpen voor je scriptie en de bijbehorende universiteiten voor begeleiding.

Carriere vooruitzichten

Vanwege de internationale oriëntatie van het programma en de duidelijke focus op de psychologie van werk en organisaties, heb je na je afstuderen meerdere carrièremogelijkheden over de hele wereld .

De studie in drie verschillende landen helpt je naast je professionele opleiding uitstekende interculturele competenties en colloratieve, communicatieve en taalvaardigheden te ontwikkelen . Al deze vaardigheden zijn uiterst belangrijk voor je wereldwijde carrière op het gebied van werk en organisaties.

Afhankelijk van uw individuele profiel, kunt u werken op gebieden zoals organisatieontwikkeling, werkpsychologie of human resources. Andere opties zijn leidende posities in zaken en consulting, beleidsadvies of openbaar bestuur .

In een oogopslag

  • einddiploma: Master of Science (M.Sc.), Joint Degree
  • toelatingsbeperking: ja
  • standaard cursusduur: 4 semester
  • toepassingsperiode: november - 31 maart
  • begin van de cursus: september van elk jaar
  • aantal studentenplaatsen: 30
  • taal Engels
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder