Internationaal masteronderzoek in ontwerp en toepassing van metaallegeringen voor constructies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een internationaal masteronderzoek opgebouwd rond twee hoofdthema's van materiaalwetenschappen; mechanica van materialen en microstructuren wordt aangeboden aan de Universiteit van Lorraine. Het onderwijs wordt gegeven in het Engels en het programma staat open voor studenten van alle nationaliteiten met een Master M1-niveau of gelijkwaardig, dat wil zeggen, voor studenten die al een jaar op graduate-niveau hebben gestudeerd en die hun 2e jaar van master willen behalen in een internationale sfeer. Het doel van dit nieuwe masteronderzoek is om leidinggevenden op hoog niveau op te leiden in metallurgie en in de mechanica van materialen. Aan het einde van deze cursus beschikken de studenten over alle kennis die nodig is om hun carrière in de academische wereld of richting industrieel onderzoek voort te zetten.

Deze cursus is bedoeld om specialisten op te leiden op het gebied van metallurgie en mechanica van materialen op ingenieurs- en masterniveau die voldoen aan de verwachtingen van een breed scala aan professionele sectoren van productie en verwerking van metaallegeringen (auto-industrie, luchtvaart, energie, uitrusting, openbare werken). , nieuwe technologieën, enz.) in Frankrijk en in Europa maar ook wereldwijd.

Na deze master opent het behaalde masteronderzoeksdiploma de mogelijkheden voor toekomstig onderzoek in een doctoraat in de academische laboratoria van de regio Lotharingen, met name in het Jean Lamour-instituut in Nancy en in het LEM3-laboratorium in Metz - de twee financieringslaboratoria van de master DAMAS - en Alle cursussen en onderzoeksactiviteiten zijn in het Engels.

Het programma is verdeeld over twee semesters, waarvan de eerste helft is toegewezen aan specifieke cursussen en de tweede helft meer gewijd is aan onderzoekstraining. Het onderwijs is georganiseerd in 216 uur face-to-face lezingen, tutorials, practica, seminars en literatuuronderzoeken. De cursussen zijn gestructureerd in vier verplichte onderwijseenheden waardoor studenten met zeer verschillende achtergronden hun kennis kunnen aanvullen en versterken, die de theoretische basis voor hun onderzoeksstudies zal vormen. Van de verplichte vakken moeten studenten seminars bijwonen die worden gegeven door internationaal gerenommeerde onderzoekers. Naast de 21 ECTS-onderdelen (European Credits Transfer System) die aan de verplichte vakken worden toegekend, kunnen studenten na overleg met hun stagebegeleider kiezen uit keuzevakken.

Om af te studeren moeten studenten de cursussen en de verdediging van hun masterthesis succesvol afronden met een minimum van 60 ECTS-credits. De cursussen worden gegeven door faculteitsleden van de Universiteit van Lorraine die behoren tot de IJL- en LEM3-laboratoria in respectievelijk Nancy en Metz. Synchrotronen en neutronen in de metallurgie 3 S10 Onderzoeksstage 30 De LEM3 en de metallurgiecomponent van de IJL-laboratoria voeren hun onderzoek ook uit in een gezamenlijk Laboratorium voor Excellentie, genaamd 'DAMAS'; Ontwerp van gelegeerde metalen voor constructies met een laag energieverbruik, opgericht in 2012 met een speciale financiering van de Franse regering binnen de actie Investering in de toekomst. De LabEx DAMAS biedt zes stipendia aan voor geselecteerde vooraanstaande masterstudentenkandidaten (www.labexdamas.com) die de kansen openen voor toekomstig onderzoek in een doctoraat in de academische laboratoria van de regio Lotharingen, met name in het Jean Lamour Instituut in Nancy en in de LEM3 Laboratorium in Metz - de twee financieringslaboratoria van de meester DAMAS - en breder, in laboratoria in heel Frankrijk, ook in het buitenland. Deze twee laboratoria hebben inderdaad sterke academische samenwerkingen met 60 laboratoria wereldwijd, evenals partnerschappen met technologische onderzoeksinstituten in Frankrijk (technologisch onderzoeksinstituut in materialen-metallurgie-processen; IRT-M2P, centrum voor atoomenergie en alternatieve energietechnologieën; CEA Tech) evenals onderzoekscentra van geavanceerde industrieën (bijvoorbeeld Arcelor-Mittal Research).

Pacific Northwest National Laboratories researchers at the Bioproducts Sciences and Engineering Laboratory at WSU-Tri-Cities use a robot to prepare high throughput samples for a variety of projects.

Onderwijseenheden

Lijst met onderwijseenheden van de International Master Labex DAMAS Lorraine University

 • SPIM-MET-902: Vorming van microstructuur
 • SPIM-MM-909: Vervormingsmechanismen en microstructuur
 • SPIM-MET-908: Interacties tussen stress-fase-transformatie
 • SPIM-MM-911: Mechanisch gedrag van materialen
 • SPIM-DAM-901: bibliografisch onderzoek
 • SPIM-DAM-902: Seminarie
 • SPIM-MET-904: Experimentele karakteriseringsmethoden van microstructuur
 • SPIM-MET-910: Non-ferro legeringen en metaalmatrixcomposieten
 • SPIM-MM-910: Experimentele methoden in solide mechanica
 • SPIM-MET-907: Numerieke metallurgie
 • SPIM-MM-918: Textuur en fysische eigenschappen van materialen
 • SPIM-MET-901: Elementen van extractieve metallurgie
 • SPIM-DAM-903: Poedermetallurgietechnologie en sinteren
 • SPIM-MM-930: Vormprocessen
 • DAMAS-DAM-904: Materiaalselectie voor lichtgewicht metalen structuur
 • SPIM-MET-909: Ferrolegeringen
 • SPIM-MET-913: Synchrotron en neutronen in metallurgie
 • S10-OT1: Stagetraining

Alle cursussen en onderzoeksactiviteiten zijn in het Engels.

Het programma is georganiseerd over twee semesters met een eerste helft toegewezen aan specifieke cursussen en de tweede helft meer gewijd aan onderzoekstraining.

Het onderwijs is georganiseerd in 216 uur face-to-face lezingen, tutorials, practica, seminars en literatuuronderzoeken.

De cursussen zijn gestructureerd in vier verplichte onderwijseenheden waarmee studenten van zeer verschillende achtergronden hun kennis kunnen aanvullen en versterken en die de theoretische basis vormen voor hun onderzoek.

Van de verplichte vakken moeten studenten seminars bijwonen die worden gegeven door internationaal gerenommeerde onderzoekers.

Naast de 21 ECTS-eenheden (European Credits Transfer System) die worden toegekend aan de verplichte vakken, kunnen studenten kiezen uit optionele cursussen in samenspraak met hun stagebegeleider.

Voor het afstuderen moeten studenten de cursussen en de verdediging van hun masterproef met een minimum van 60 ECTS-punten met goed gevolg afleggen.

De cursussen worden gegeven door docenten van de Universiteit van Lorraine die behoren tot de IJL- en LEM3-laboratoria in respectievelijk Nancy en Metz.

Toelatingsprocedure

Elke aanvrager moet het aanvraagformulier van de master downloaden .

Documenten vereist voor toelating:

 • Paspoort (of identiteitskaart) en geboorteakte
 • Diploma (gelijk aan 60 ECTS op masterniveau). Dit document kan later worden verzonden als de definitieve resultaten of nog niet beschikbaar zijn
 • Marksheet
 • Verklaring van doel (motivatiebrief)
 • Engelse bekwaamheidstestresultaten
 • Volledig postadres voor alle officiële correspondentie
 • optioneel - stagecertificaten en aanbevelingsbrieven

Stuur het dossier en de vereiste documenten na voltooiing per e-mail of per post naar het onderwijssecretariaat van de Faculteit Wetenschappen en Technologieën.

De deadline voor de aanmelding is half juni.

Na ontvangst van uw dossier wordt uw aanvraag voor advies voorgelegd aan de bevoegde commissie. Het Office of Education houdt u zo snel mogelijk op de hoogte van het besluit.

OPMERKING: onvolledige applicaties worden afgewezen.

Als u wordt toegelaten, ontvangt u een acceptatiebrief waarmee u de procedure voor het verkrijgen van een visum (visum D-student) kunt starten.

Heel belangrijk: als je buitenlander bent, niet afgestudeerd aan een Franse universiteit, en in een van de volgende landen woont: Algerije, Argentinië, Benin, Brazilië, Burkina Faso, Kameroen, Chili, China, Colombia, Comoren, Congo (Brazzaville), Egypte, Gabon, Guinee, India, Indonesië, Iran, Ivoorkust, Japan, Libanon, Madagaskar, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mexico, Marokko, Peru, Rusland, Senegal, Zuid-Korea, Syrië, Taiwan, Tunesië, Turkije, VS, Vietnam: u moet de online CEF-procedure gebruiken.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder