Interculturele studies voor het bedrijfsleven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen

De MA-programma in Interculturele Studies for Business opent nieuwe internationale perspectieven voor studenten. De cursus is onvoorwaardelijk voor 6 jaar goedgekeurd door het nationaal agentschap voor accreditatie A3Es. Met een zeer gespecialiseerde docenten, de MA biedt innovatieve cursussen zoals: Chinees (Mandarijn) en Arabisch Talen en Culturen for Business, Cultuur en Ontwikkeling, Intercultureel economische betrekkingen, Ondernemerschap in cultuur, Interculturele Communicatie Technologieën, evenals Engels, Frans, Spaans en Duits Cultures for Business. De MA is volledig in het Engels gegeven, waardoor voor meer samenwerking en internationale mobiliteit. Studenten kunnen kiezen voor een double degree, in combinatie met de Masters in talen en Intercultureel Management van de Université d'Artois, Frankrijk. De cursus biedt stages bij Incubit - Zaken Consulting & Entrepreneurship, de Hoge Commissaris voor Migratie, de Nationale Vereniging van vrouwelijke ondernemers, Vida Económica Publishing Group, en een aantal andere Europese partners. Dit MA is een onderdeel van de Higher Education Network for Intercultural Mediation. Afgestudeerden zullen ook in staat zijn om hun studie voort te zetten op PhD-niveau aan de universiteiten van Vigo en Santiago de Compostela, als gevolg van protocollen ondertekend met deze prestigieuze Spaanse universiteiten.

De doelgroep bestaat uit afgestudeerden uit alle IPP scholen, maar ook professionals uit het gebied van erfgoed, kunst, communicatie, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, economie, planning, taal, literatuur, marketing, management, internationale handel, lokale en centrale administratie instellingen, overheid en de internationale betrekkingen, toerisme, hotel management, uitgevers en boekverkopers, vertalers en tolken, projectleiders, sociaal-culturele mediators, medewerkers van ngo's, leraren, coaches en mentors.

De MA in Interculturele Studies for Business biedt diepgaande training gericht op het bedrijfsleven, met het oog op de ontwikkeling van praktische, analytische en kritische vaardigheden voor een effectieve communicatie tussen culturen, de winstgevendheid van kennis en ondernemerschap op het gebied van cultuur. Het programma voert een innovatieve benadering van de geesteswetenschappen, in lijn met de zakelijke arbeidsmarkt, op basis van een interdisciplinaire benadering en de toepassing van nieuwe technologieën. Afgestudeerden zullen in staat zijn om te begrijpen, te gebruiken en te gelde methoden van context analyse en meting van culturele variabelen in een zakelijke omgeving. De MA zal professionals in staat tot autonome, efficiënte en geïntegreerde prestaties in interculturele context, in staat om initiatieven te nemen voor het begrip tussen culturen in de zakelijke praktijken, in overeenstemming met de nieuwe epicentra van de economische stromen en hun agenten te trainen.

Leerresultaten worden ontwikkeld door studenten onder meer inzicht in de relatie tussen cultuur, communicatie en de sociaal-economische en politieke context in de zakenwereld, de beoordeling, de aanpassing en de (trans) het creëren van informatie moet worden verstrekt, het toepassen van multimedia-instrumenten, het kiezen en implementeren van gedifferentieerde business strategieën gebaseerd op niet-standaard culturele kennis, onderzoek en handelen in cultureel gespecialiseerde gebieden. Afgestudeerden moeten in staat zijn om interdisciplinaire technieken en expertise inzetten om de uitvoering van internationale projecten te vergemakkelijken, te identificeren en te voldoen aan de behoeften van de verschillende culturele omgevingen; verbetering van de communicatie tussen de bedrijfsculturen en omgaan met interculturele situaties effectief gebruik te maken van integratie en groei, ontwikkeling van cultureel bewust en duurzaam zakelijke ondernemingen, weet de lokale gewoonten, hun mogelijkheden en obstakels voor de wereldwijde zakelijke omgeving; wetenschappelijk werk verrichten, met een stevige praktische, technische, theoretische en methodologische basis.

In lijn met het beleid van zelfstandig ondernemerschap, de MA in Interculturele Studies for Business beschouwt de kennis van de cultuur als een winstgevende veld, onmisbaar voor elk bedrijf, zowel als instrument en als een agent in het bedrijfsleven en de economische groei. De vergelijkende studie van culturen maakt het mogelijk afgestudeerden aan te passen en professioneel te ontwikkelen in verschillende contexten werk. De MA besteedt bijzondere aandacht aan postkoloniale culturen en de stroom van het bedrijfsleven en de besluitvorming centra naar China, de Maghreb, het Midden-Oosten, Hispano-Amerika en het Gemenebest, onder vele anderen. Dit MA articuleert interculturele studies met economie, communicatie, politiek, geschiedenis, management en mediakunst, een beroepsprofiel met een groeiende vraag in het bedrijfsleven, uitgeverijen, communicatie, cultureel management en politieke en bestuurlijke organisaties te creëren, op verschillende gebieden en instellingen, binnen de mondiale context.

De lessen zullen worden geconcentreerd na de werkuren, op donderdag en vrijdagavond en zaterdagochtend. Het laatste semester van de cursus is geheel gewijd aan de uitwerking van het proefschrift of cursus project of professionele stage.

Carrière

Communicatie; Culturele planning; Marketing en publiciteit; Internationaal management en handel; Lokale en centrale macht; Public en internationale betrekkingen; Toerisme; Hotel en hospitality management, uitgeverij en boekhandel; Vertaling; Internationaal project management, sociaal-culturele bemiddeling, NGO's, onderwijs- en mentoring.

Regime

Na werkuren

Laatst bijgewerkt op jul 2016

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências e ... Lees meer

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências empresariais. Lees Minder