Ingéniorat agronomie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ingéniorat agronomie

(Optie: Bodemkunde, bijsnijden en Waters en Bossen)

De Faculty of Agricultural Sciences een van de zes faculteiten van de Katholieke Universiteit van Bukavu (UCB), een particuliere universiteit in 1989 opgericht bij besluit van de aartsbisschop van Bukavu en uitgeroepen tot een van openbaar nut door presidentieel decreet nummer 06/106 12 juni 2006. Sinds de universiteit, heeft ze een drievoudige missie namelijk onderwijs, onderzoek en dienstverlening aan de gemeenschap.

II. personeel

permanente leraren

5 permanente leraren

 • 2 Artsen of Agricultural Sciences, Agricultural Entomologie optie economische en biologische bestrijding,
 • 1 Doctor of Agricultural Sciences, optie genetische en plantenveredeling,
 • 1 Doctor of Agricultural Sciences, algemene agronomie.

8 vaste leraren gehecht aan andere faculteiten van de Universiteit

 • 5 professoren bezoekers van de site (Bukavu)
 • 3 gastprofessoren elders
  • 4 hoofden van het werk van andere faculteiten van de Universiteit
  • 5 chef-koks van de universiteiten in de stad en 2 elders
  • 1 medewerker van de faculteit van de Universiteit academische instellingen en 6 van Bukavu

Wetenschappelijk personeel van de faculteit

 • Masters 12 agronomisch waaronder 5 en 3 doctorale assistenten waarvan 1 PhD; Dit wetenschappelijk personeel biedt praktisch werk en soms een aantal cursussen die niet over een doctoraat van specialisatie vereisen.

III. en graduate student bevolking

de studentenpopulatie (studenten) en het aantal afgestudeerden (agronomen ingérieurs) verhoging van jaar tot jaar, zoals te zien is in de onderstaande tabel.

Studenten komen uit alle provincies, met name Zuid-Kivu. In de periode 2009-2010 zijn 117 studenten in het 1e jaar landbouwkunde, een eerste record. Het aantal deelnemers omvat ook G1 Biomedical, onder het gezag van de decaan van Agronomie vastgesteld.

IV. Oriëntatie van de faculteit

De faculteit heeft momenteel drie richtingen, te weten Crop (Teelt), bodemkunde en water en bossen. Inderdaad de provincie Zuid-Kivu is in een kwetsbare ecologie, is het belangrijk om de grond kwesties voor duurzame landbouw en rationele exploitatie van het bos aan te pakken om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.

Zodra de vorming van de assistenten zeer zal worden vervroegd, zal het openstaan ​​voor de faculteit van de chemie-afdeling transormation voedsel, om waarde toe te voegen aan voedsel en voldoen aan de bezorgdheid van de regering op dit gebied.

V. Fields of Research

Voor landbouwkundigen permanente faculteit, onderzoeksgebieden zijn plantenveredeling, bemesting met lokale middelen, beschikbaar gesteld door de boer en gewasbescherming tegen ziekten en plagen met behulp van lokale middelen, met name planten geacht een lokaal effect, vooral planten bekende insecticide of insectenwerend middel of fungicide plaiintes dat de resten aanwezig in het gebied. Inderdaad de landbouw in Zuid-Kivu is de praktijk grotendeels door boeren, die met moeite emblavent één hectare per jaar, gezien hun karige middelen. Zij bevelen de moderne methoden van bemesting en gewasbescherming is buiten het bereik van hun award. Merk ook op hier de identificatie van resistente materialen tegen ziekten en plagen en karakterisering van deze weerstand.

Op het gebied van dieren, moet de nadruk op het verbeteren van de genetische alilmentation geiten en vee worden geplaatst.

VI. vennootschap

De partners van de faculteit zijn talrijk, zowel voor het onderwijs en voor onderzoek. Bij wijze van voorbeeld kunnen worden aangehaald voor het onderwijs universiteiten in Kinshasa, Kisangani en de IFA in en de Universiteit van Burundi en de UCL, buiten, tijdens de oorlog keer; voor: VLIR, UGent, KULeuven, INERA CIALCA, CUD, Bill & Melinda Gates Foundation, de Pharmakina, Bralima, RUFORUM etc.

De faculteit is bereid om te werken met elke geïnteresseerde leraar aan voedselzekerheid, sanitaire voorzieningen moerassen, klimaatverandering en andere landbouwkundig onderzoek.

VII. logistiek

De faculteit heeft drie boerderijen binnen een straal van 30 kilometer van Bukavu, voor een totale oppervlakte van meer dan 250 ha. Bij deze boerderijen verbindt de faculteit zaad vermeerdering en veredeling van zestig stuks vee. Verbeterde weiland gaat naar een goed gras voor het vee te geven en ervoor zorgen dat hun droge seizoen voedsel.

De laboratoriumanalyses van grond en planten en analytische chemie functioneel evenals die van bodemmicrobiologie vaste pathologie en in vitro kweek.

Onderzoeksprojecten zijn gefinancierd en zijn in volle gang; deze omvatten een project over sanitatie klonen vis-à-vis de cassave mozaïek cassave (Afrikaanse Cassava Mosaic Disease), de dynamaique van productieve ketens in de provincie Zuid-Kivu, de VLIR-projecten -GIFS en VLIR-ingangen realisaties; zijn aan de gang, de intensivering van de geïrrigeerde rijst en de invoering van medium hoogte maïs germplasm en productie van entstoffen om de productie van peulvruchten te verhogen.

VLIR CIU de financiering van een project 12 jaar in het agrarisch element van het beheer van de middelen in Kivu in het kader van post-conflict management en de CRS financiert een project ter bevordering van koffie groeit in Zuid-Kivu.

VIII. vooruitzicht

De onmiddellijke behoeften van de faculteit zijn op zoek naar partners in buitenlandse universiteiten die akkoord om samen te werken met UCB voor:

 • bijstand te verlenen aan de begeleiding bij de bediening van de dierlijke productie en de chemie en voedingstechnologie voor onderwijsopdrachten;
 • rijke documentatie en gedrag gezamenlijke onderzoeksprogramma's, onderzoek potentieel is enorm in dit deel van de Democratische Republiek Congo

In termen van apparatuur, de faculteit zou een GIS laboratorium (de stappen zijn aan de gang) te verwerven, een plant kliniek aan de behoeften van telers en lab u levensmiddelentechnologie ontmoeten. Tijdens de training, zou de faculteit minstens 2 PhD in levensmiddelentechnologie en 2 PhD in levensmiddelentechnologie en 2 PhD in bosbeheer te vormen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

L’Université Catholique de Bukavu (UCB) Asbl, est l’une de grandes universités que compte la République démocratique du Congo. Située dans le chef-lieu de la province du Sud-Kivu, une région Est du pa ... Lees meer

L’Université Catholique de Bukavu (UCB) Asbl, est l’une de grandes universités que compte la République démocratique du Congo. Située dans le chef-lieu de la province du Sud-Kivu, une région Est du pays de Patrice Emery Lumumba, cette institution d’enseignement universitaire de droit privé fut créée le 21 novembre 1989 par décret de Son Excellence Monseigneur Aloys MULINDWA Mutabesha, Archevêque de Bukavu. Lees Minder