Ingénieur Polytechnicien Program

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Zowel algemene als gespecialiseerde studies

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Programme is een uniek 4-jarig programma : 3 jaar om de ingenieursdiploma te behalen en 1 jaar om het diploma van École Polytechnique te behalen.

Dit 4-jarig curriculum biedt studenten met:

 • Een multidisciplinaire wetenschappelijke opleiding die studenten een brede wetenschappelijke basis biedt (basiswetenschappen, technische wetenschappen, sociale economie).
 • Een menselijke, militaire en sporttraining waarmee studenten hun gedrags- en relationele vaardigheden kunnen ontwikkelen.
 • Gespecialiseerde cursussen met geavanceerde wetenschappelijke concentraties die concurreren met de beste technische scholen wereldwijd.

Algemene studies worden aangeboden tijdens de eerste twee jaar van het programma, waarbij studenten een solide wetenschappelijke basis verwerven in zes vakken van de acht aangeboden door de Academische Afdelingen: Pure en Toegepaste Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Mechanica, Economie en Computerwetenschappen .

Deze multidisciplinaire opleiding is voor een groot deel wat École Polytechnique afgestudeerden hun hoog potentieel voor evolutie in hun carrière geeft. Het bereidt hen voor op het implementeren van soft skills tijdens hun loopbaan. Il bereidt ze ook voor op het beoefenen van verschillende beherende beroepen. Polytechnici zijn dus goed geschikt om te evolueren naar hoge posities in management en coördinatie.

Gespecialiseerde studies worden aangeboden tijdens het derde en vierde jaar van het programma.

In hun derde jaar kunnen de studenten een onderwerp of thema kiezen uit 14 verschillende specialisatieprogramma's.

Voor het vierde jaar kunnen studenten kiezen uit de volgende opties:

 • training aangeboden door een overheidsorgaan of organisatie van de overheid,
 • gespecialiseerde studies aan een technische partnerschool
 • een masteropleiding in Frankrijk of in het buitenland
 • doctoraal onderzoek (Ph.D.)

Toegekende graden

 • Na het voltooien van de eerste drie jaar van het programma, verdienen de studenten de ingenieursdiploma van École Polytechnique .
 • Zodra ze hun vierde jaar hebben afgerond, krijgen de studenten het École Polytechnique Diploma.

Het belang van vreemde talen, menswetenschappen en sociale wetenschappen

 • Moderne talen: naast de verplichte studie van twee vreemde talen, hebben studenten de mogelijkheid om een ​​derde taal te beginnen en deze te oefenen tijdens stages en taalintensieve studieperiodes in het buitenland.
 • Geesteswetenschappen en sociale wetenschappen: Gedurende het programma worden verschillende lezingen en workshops aangeboden aan studenten, met onderwerpen die variëren van filosofie en geschiedenis tot architectuur, beeldende kunst en musicologie.

Leren door onderzoek

Ten minste 20% van de studietijd is gewijd aan onderzoek in de eerste drie jaar van het Ingénieur Polytechnicien-programma.

Een hypermodern onderzoekscentrum voor hun deur

Studenten profiteren van een uitzonderlijke omgeving in termen van infrastructuren met het onderzoekscentrum dat beschikt over meer dan twintig laboratoria binnen de École Polytechnique zelf, evenals de partnerlaboratoria op het Plateau De Saclay (Europese Silicon Valley).

Wetenschapsprojecten door het hele programma

Vanaf jaar 1

Studenten krijgen wetenschappelijke conferenties over actuele onderzoeksthema's, evenals laboratoriumbezoeken en ontmoetingen met onderzoekers.

In jaar 2

 • Een deel van de onderzoeken wordt uitgevoerd in de vorm van toegepaste modules in een laboratorium, MODAL genoemd, binnen het onderzoekscentrum van de Ecole Polytechnique. Studenten pakken een wetenschappelijk thema één dag per week aan gedurende een periode van negen weken.
 • In samenwerking met de laboratoria van de École Polytechnique werken alle studenten in kleine groepjes aan een Group Science Project. Dit werk wordt het hele jaar door uitgevoerd, een halve dag per week.

In jaar 3

 • Specialisatiestudies bieden alle studenten nieuwe mogelijkheden voor onderdompeling in de laboratoria van de Ecole Polytechnique.
 • Studenten hebben de mogelijkheid om bepaalde 3 vakken / modules van een jaar te vervangen door een laboratoriumproject voor één termijn.
 • Alle studenten voltooien een onderzoeksstage voor minimaal drie maanden, die kan worden verlengd tot vijf maanden. Deze stages vinden plaats in academische laboratoria, maar ook in industriële R

Na het Polytechnicien-programma

Een derde van de studenten die een overheidsorgaan of organisatie van de overheid invoeren, voltooit een Ph.D. en bijna een kwart van de andere studenten vervolgt hun technische studies met een Ph.D.

Careers

Na hun studies koos 47% van de polytechnici de bedrijfssector voor hun beroepsactiviteit, 29% volgde zijn studie via een Ph.D., 15% kozen voor de publieke sector en 3% creëerde een start-up.

Salaris

In het bedrijfsleven is het brutojaarloon inclusief de bonussen voor de eerste baan 59.500 euro. Het kan oplopen tot 76.500 euro voor afgestudeerden die in het buitenland werken.

Baan zoeken Lengte

In het bedrijfsleven vindt 64% van de afgestudeerden werk voordat ze afstuderen. Binnen 6 maanden na het afstuderen is 100% van de polytechnici in het bedrijfsleven werkzaam.

Activiteitssectoren

Gemiddeld kiezen afgestudeerden, 57% industrie (44% IT-sector, 15% energiesector, 10% bouwsector), 19% consulting en 9% verzekeringen en bankzaken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

École Polytechnique is een toonaangevend Frans instituut dat toponderzoek, academici en innovatie combineert op het snijvlak van wetenschap en technologie. Het curriculum bevordert een cultuur van uit ... Lees meer

École Polytechnique is een toonaangevend Frans instituut dat toponderzoek, academici en innovatie combineert op het snijvlak van wetenschap en technologie. Het curriculum bevordert een cultuur van uitmuntendheid met een sterke nadruk op wetenschap, verankerd in humanistische tradities. De school produceert maatschappelijk verantwoorde professionals die uitblinken in het leiden van complexe en innovatieve projecten die de huidige en toekomstige uitdagingen van onze samenleving aanpakken. Lees Minder