Deze master's specialisatie in informatie- en kennismanagement richt zich op de waarde van nieuwe organisatorische vormen (online communities, virtuele organisaties, netwerkorganisaties) en opkomende technologieën (nieuwe e-business applicaties, sociale media, versterkte realiteit, virtuele werelden) in het organiseren en creëren van zaken . Het gebied van informatie- en kennismanagement is per definitie multidisciplinair. Het gaat om inzichten en praktijken uit Management Studies, Information Systems, Strategie, HRM, marketing, innovatie, technologie, psychologie en sociologie. In het programma richt u zich op een breed scala aan informatie- en kennisprocessen, zowel intern als extern aan de organisatie:

Informatiemanagement
Organisaties verzamelen en verwerken informatie over concurrenten, klanten en leveranciers via kanalen zoals websites, sociale media, mobiele netwerken en fysieke winkels. Hoe kan u deze informatie gebruiken om managers te helpen bij het nemen van beslissingen en de beste bedrijfsresultaten te behalen? 

Kennisbeheer en kennis delen
Organisaties zoeken naar effectieve middelen om de creatie, overdracht en toepassing van kennis binnen en tussen organisaties te beheren en toezicht te houden. Welke factoren beïnvloeden kennisdeling en samenwerking in publieke en bedrijfsinstellingen?

E-business ontwikkelingen en nieuwe media
Sociale media en nieuwe e-business applicaties bieden een verscheidenheid aan zakelijke kansen. Hoe kan u opkomende informatie- en communicatietechnologieën gebruiken om bestaande zaken te optimaliseren, nieuwe zaken te ontwikkelen of een concurrentievoordeel te creëren?

Interactieve marketing en netwerken
Web-based informatietechnologieën helpen ons om een ​​grondiger begrip van klanten en markten te ontwikkelen. Nieuwe organisatorische vormen helpen ons om kennis te delen met klanten, medewerkers en partners. Welke organisatorische vormen passen het best bij de uitdagingen van de moderne economie en hoe kunnen web-based informatietechnologieën ons helpen om deze uitdagingen aan te pakken?

Waarom VU Universiteit Amsterdam?

Praktische relevantie
De informatie- en kennismanagementspecialisatie leert u hoe u onderzoek doet en gebruik maakt van academische bevindingen om de uitdagingen van de leiding te kunnen aanpakken. Het grootste deel van het onderzoek is ingekapseld in gezamenlijke projecten die samen met bedrijven worden uitgevoerd. Recente projecten zijn afgerond met bedrijven zoals Philips, Rabobank, IBM, Ordina, KPMG, Secondlife, eBay, Marktplaats, Randstad en Planet Internet. 


Dynamisch onderwijs
Onze docenten zijn jong, enthousiast en bieden een ideale combinatie van scholarship en hands-on ervaring. Onderwijs vindt over het algemeen plaats in kleine groepen, die ervoor zorgt dat u persoonlijke aandacht krijgt en de vrijheid heeft om uw standpunten uit te drukken.

Strategische locatie
VU University Amsterdam ligt in het zakencentrum van Zuidas in Amsterdam, strategisch geplaatst op de kern van de zakelijke dienstensector. Het gebied is de thuisbasis van grote en middelgrote financiële dienstverlening en IT-bedrijven, evenals werkbureaus, transportbedrijven en adviesbureaus, die allemaal extra dynamiek op het programma brengen.

Loopbaanperspectieven

De relevantie van het beheren van informatie en kennis om organisatorische processen te verbeteren en te ontwikkelen bedrijf blijft groeien. Je vindt jezelf in de benijdenswaardige positie van de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala van banen bij vele soorten bedrijven. We hebben alumni voor organisaties zoals IBM, Accenture, KPMG, TNT, Deloitte, Quint Redwood Wellington, PWC, Ordina, CapGemini, LinkIT, ABN AMRO, Philips en eBay. Onze afgestudeerden zijn gegaan om te profiteren van een breed scala aan carrièremogelijkheden. Sommigen zijn zakenadviseurs, IT-consultants, bedrijfsanalisten, strategische consultants, projectmanagers, marketing consultants of kennismanagers geworden. Anderen hebben met succes hun eigen bedrijf begonnen. Een aanzienlijk aantal afgestudeerden hebben op gegaan om te promoveren en beginnen aan een academische carrière.

Toelatingseisen en de toepassing

Aanvragers met minstens een bacheloropleiding van een andere geaccrediteerde universiteit zijn toelaatbaar indien zij een specialisatie hebben in Bedrijfsadministratie, getuigen door grondige kennis van de hieronder beschreven standaardliteratuur (of gelijkwaardig):
informatie technologie Baltzan, P., Phillips, A., & Haag, Stephen (2009). Bedrijfsgedreven technologie (3e ed.), Boston, MA: McGraw-Hill
---
Boddy, D., Boonstra, A., & Kennedy, G. (2008). Informatiesystemen beheren . Strategie en Organisatie (3e ed.), Harlow, Groot-Brittannië: Prentice Hall
E-Business Turban, E., King, D., McKay, J., Marshall, P., Lee, J. & Viehland, D (2008), Elektronische Handel 2008: Een managementperspectief , Prentice Hall, Upper Saddle River, New Jersey
Kennismanagement Hislop, D. (2004) Kennismanagement in organisaties , Oxford University Press
Strategie / Strategic Management G. Johnson & K. Scholes (2005), Uitdagende Corporate Strategy (7e ed), Prentice-Hall
Management en organisatie HL Tosi, NP Mero & JR Rizzo (2000), Organizational Behavior Management (4e ed.). Oxford: Blackwell 
Statistiek Berenson, ML, DM Levine & TC Krehbiel (2009), Basis Bedrijfsstatistieken, Concepten en Toepassingen (11e ed.). Prentice Hall Press, Upper Saddle River, New Jersey
Marketing / Methodologie Kotler, P. & Armstrong (2009), Principes van Marketing , Prentice-Hall, Upper Saddle River, (13th ed.)
---
Peter & Olson (2007), consumentengedrag en marketingstrategie . McGraw-Hill (8e ed.)
of
Yin, RK (2003) Gevallestudie Onderzoek: Ontwerp en Methoden , Toegepaste Sociale Research Methods Series, vol. 5, Sage Publicaties, Duizend Oaks, CA 

Zie 13 andere vakken van VU University Amsterdam, Graduate School of Economics and Business Administration »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
1,713 EUR
EU / 12000 EUR geen EU