In het openbaar bestuur meester

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Presentatie

De MPA - Master of Public Administration Het doel is om zich te vestigen als een toegenomen aanbod van de School voor Sociale en Politieke Wetenschappen in een wetenschappelijke discipline die zijn ontstaan, die de ontwikkeling gemarkeerd geactiveerd, en is beslissend bijgedragen aan haar verklaring. Door de MPA, zal de ISCSP kennis te geven en te ontwikkelen essentiële vaardigheden om functies in het openbaar bestuur.

De MPA is bedoeld voor allen die wensen om hun vaardigheden te verbeteren en hun kennis van het openbaar bestuur te ontwikkelen. Iedereen die een bachelordiploma heeft van toepassing kunnen zijn, onafhankelijk van wetenschappelijke opleiding gebied.

De cursus tweede cyclus MPA is georganiseerd in vier semesters, in totaal 120 ECTS. Het curriculum omvat 95 ECTS voor Nucleaire curriculaire eenheden verplicht in de wetenschap Public Administration, 10 ECTS voor de wetenschappelijke gebied van de openbare orde en 15 ECTS voor de wetenschappelijke gebied van Management.

Deze 2e cyclus van studies is bedoeld voor het ontwikkelen en leveren aan licentienemers in het bijzonder de volgende bevoegdheden:

 • Enable trainees aan het management functies uit te voeren in drie specifieke sectoren van het openbaar bestuur, zoals topmanagers of middle management.
 • Geef de leerlingen met het basiskader van het management wetenschap als wetenschap toegepast op het openbaar bestuur.
 • Geef de leerlingen met de modellen en bestaande management processen, een openbaar bestuur vergelijkend perspectief.
 • Ontwikkelen studenten vaardigheden in het leiderschap waardoor ze aan de lopende veranderingsprocessen bewaken en beheren.
 • Kwalificatie studenten met informatie op het niveau van meer informatie, knowhow en weten hoe te zijn, van cruciaal belang om de uitdagingen van de nieuwe openbaar bestuur te voldoen.
 • Ontwikkel de mogelijkheid om te verzamelen, ordenen en analyseren van informatie kritisch, soms complexe en tegenstrijdig, en delen de resultaten van hun autonome werk aan specialisten en niet-specialisten, nauwkeurig en duidelijk in de nationale en internationale context.
 • Vermogen om te begrijpen en de verworven kennis toe te passen bij het oplossen van nieuwe en onbekende situaties in brede multidisciplinaire situaties.

De 2e cyclus van studies die leiden tot een master's degree in Public Administration (MPA) tracht haar afgestudeerden kwalificeren met geavanceerde opleiding op het gebied van het openbaar bestuur, op basis van de verworven in de arbeidsmarkt en in de 1ste Administration studie cyclus kennis Openbare ISCSP, of wordt beschouwd als gelijkwaardig door de Wetenschappelijke Raad inzake de uit te voeren technische werkzaamheden van gespecialiseerde niveau en de grote complexiteit op het gebied van de centrale, regionale en lokale, in de derde sector en de particuliere sector.

De lessen vinden plaats op dinsdag 6, tussen 14u en 21u, en op zaterdag, tussen 09:00 en 13u.

Doelen

Deze 2e cyclus van studies richt zich ook, in algemene termen, om mogelijk te maken en bieden een basis voor originele ontwikkelingen, met inbegrip van onderzoek contexten op het gebied van het openbaar bestuur, in zijn verschillende expertisegebieden.

Voor dit doel, is het de bedoeling dat de student aan de volgende doelstellingen te bereiken:

 • Ontwikkelen van de capaciteit om kennis te integreren, verwerken complexe problemen, oplossingen te ontwikkelen en te oordelen over beperkte informatie situatie.
 • Ontwikkel zelflerende vaardigheden om een ​​leren gedurende het hele leven, met een hoge mate van autonomie.
 • Ontwikkel de mogelijkheid om te verzamelen, ordenen en analyseren van informatie kritisch, soms complexe en tegenstrijdig, en delen de resultaten van hun autonome werk aan specialisten en niet-specialisten, nauwkeurig en duidelijk in de nationale en internationale context.
 • Voer management functies over het openbaar bestuur, om de werking ervan te verbeteren, de goedkeuring van nieuwe methoden en nieuw leiderschap strategieën.

Specifieke doelstellingen

 • In aanvulling op de algemene doelstellingen hierboven uiteengezette, dit studieplan specifiek gericht kwalificeren hun afgestudeerden om te werken met een hoog niveau van prestaties met het oog op de volgende specifieke doelstellingen van de Master te bereiken:
 • Zorg voor stagiairs, een toegepaste perspectief, het theoretische kader van het beheer van de wetenschap.
 • Om studenten in een vergelijkend perspectief, modellen en processen die voldoen aan best practices te geven.
 • Laat studenten door middel van case studies, om de nieuwe uitdagingen die de ethiek aan de leiders van het openbaar bestuur te zetten begrijpen.

Toegangsvoorwaarden

Ze zijn toegelaten tot de cursus beschrijving:

 • Houders van een diploma of juridische gelijkwaardigheid, bij voorkeur met drie jaar relevante werkervaring;
 • Houders van een wetenschappelijke of professionele curriculum erkend door de Wetenschappelijke Raad;
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The ISCSP promotes the formation of their students in the areas of Social and Political Sciences, offering graduate education (degree) and postgraduate, second and third level, corresponding to the de ... Lees meer

The ISCSP promotes the formation of their students in the areas of Social and Political Sciences, offering graduate education (degree) and postgraduate, second and third level, corresponding to the degrees of Master and PhD. Lees Minder