ICP-Master of Sustainable Development (Leuven et al)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

KU Leuven ICP Master of Sustainable Development van de KU Leuven leidt toekomstige leiders op het gebied van duurzaamheid op en maakt hen vertrouwd met de nodige interdisciplinaire kennis, vaardigheden en methodologieën om de met elkaar verweven sociaal-ecologische uitdagingen aan te pakken en op te lossen die momenteel de aanleg van duurzamere ontwikkelingspaden belemmeren.

Dit masterprogramma omarmt duurzame ontwikkeling buiten de muren van universiteiten en klaslokalen om contact te zoeken met echte locaties in hun zoektocht naar oplossingen voor dringende problemen. Je doet state-of-the-art wetenschappelijk onderzoek naar het functioneren van geo en ecosystemen op verschillende ruimtelijke en temporele schalen.

De Master in duurzame ontwikkeling omvat twee verschillende tracks: de Erasmus Mundus gezamenlijke master in duurzame territoriale ontwikkeling en de ICP Master of Science in duurzame ontwikkeling.

Structuur

Dit actieve, onderzoeksgestuurde onderwijsmodel heeft vijf hoofdpijlers:

  • Pijler 1: bestaat uit op onderzoek gebaseerd onderwijs, gegeven door experts in verschillende duurzaamheidsdomeinen.
  • Pijler 2: Training in onderzoekspraktijken, het stimuleren van kritische leerlingen, systemisch denken en creativiteit bij het oplossen van complexe sociaal-ecologische problemen.
  • Pijler 3: Is geïnformeerd door de behoeften van regio's in het zuiden van de wereld, die de economische, sociale en ecologische uitdagingen aanpakken.
  • Pijler 4: Is gebaseerd op de actieve integratie van veldwerk op het zuidelijk halfrond, stages, scriptie en portfolio-ontwikkeling.
  • Pijler 5: Het KU Leuven Sustainability Living Lab is het real-world platform waar de uitkomsten van de master zullen worden getest en geïmplementeerd.

Je kiest tussen twee specialisaties: 'Ruimte en Maatschappij' en 'Ecologie'.

Sterke punten

  • Een uniek voordeel van het interuniversitaire karakter van de opleidingen is dat zowel Europese als niet-Europese studenten samen kunnen studeren en multiculturele ervaringen en een internationaal academisch perspectief kunnen opdoen.
  • De master wordt beoordeeld en uitgevoerd in een real-world setting, in overeenstemming met de meest hedendaagse internationale agenda en de meest boeiende duurzaamheidsdebatten.
  • Tijdens de master doe je mee aan het Living Lab Project Duurzame Ontwikkeling. Deze bekroonde cursus biedt een unieke onderdompeling in onderzoek in het Globale Zuiden.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder