IAAD + écoles de Condé

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding Interieurarchitectuur - Nieuwe vormen van het moderne leven

IAAD en de Écoles de Condé kondigen de ondertekening van een belangrijk strategisch partnerschap, wat zal resulteren in de integratie van deze twee eenheden binnen een bredere realiteit. Onder de gezamenlijke projecten zullen nieuwe cursussen, nieuwe didactische modellen en nieuwe locaties worden overwogen om de mogelijkheden te vergroten voor studenten.

Door deze samenwerking, uniek in zijn soort, de twee instellingen zal een nieuwe dimensie aan hun educatieve projecten die een echt Europees waarde zal geven te geven: in het begin van ay 2013-2014, zullen de cursussen Frankrijk-Italië en Italië-Frankrijk toegankelijk zijn aan studenten van beide scholen.

Deze overeenkomst onmiddellijk laat IAAD studenten om toegang te krijgen tot het Strategisch Masterplan van Ecoles de Condé - als Communicatie, Architectuur en Art Direction van Handel Luxe, Interior Design en gemeenschappelijke ruimtes en het totale onderzoek en innovatie - en Franse studenten om toegang te krijgen tot IAAD specialisaties - zoals Transportation Design en Industrial Design.

Binnen de Écoles de Condé, zal de nieuwe cursussen van de kennis van de taal en de cultuur van Italiaans design op te nemen, het verbeteren van de cursussen in de verschillende Bachelor en Master of Design en Graphic Arts (ontwerp van ruimten, het product van de mode en grafische vormgeving) en geleidelijk vormen een goede gebied van Italiaans design.

De Meester onderzoekt de ruimte ontworpen, zowel in de esthetische en functionele aspecten en in die, minder voor de hand, de wijze van gebruik en symbolische waarden. Het blijkt een dubbel pad, uitgaande van het instinct van mannen om ruimte te maken, het plaatsen van een eigen habitat, onderzoekt de performatieve waarde van gebouwd, depositaris van de fundamentele waarden van de gemeenschap. Suggesties en theoretische stimuli worden het materiaal waarop het mogelijk is om het project activiteit richten alle aandacht op het maken van beton wat electieve reikwijdte van een ontwerper te ontwikkelen.

Doelstellingen en vakdidactiek

Ontwerp is het ervaren van een tijd van sterke momentum en verspreiden. De snelle ontwikkeling van de productie methoden en leefstijlen steeds vereist aanpassingsvermogen en innovatie. Anticiperen op en het stimuleren van verandering is uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanjagers van groei en concurrentiefactor van de hedendaagse economieën. De traditionele disciplinaire grenzen worden overweldigd door de behoefte aan meer interactie, het vermogen om te werken in groepen en de overdracht van technologie. Ontwerpers moeten nieuwe instrumenten representatie en uitwisseling van informatie en verbeteren vaardigheden luisteren naar de behoeften kennen. Echter, nieuwe mogelijkheden openen voor ontwerpers die wordt gevraagd gebruik te maken van de rijkdom van de traditionele kennis, zonder voorwaarden of verplichtingen formeel gekleed.

Het product van creativiteit, ook toegepast op een thema zo oud als de woonkamer, kan een software die ons helpt ons oriënteren of een interface voor een domotica applicatie te beheren, maar in ieder geval is het tijd om te profiteren van nieuwe kennis te nemen ter verbetering moet zijn geworden het welzijn en voldoen aan de behoefte aan comfort. Het lijkt duidelijk, zelfs uit deze korte inleiding, dat de meester niet alleen bedoeld is om een ​​vooraf bepaalde kennis en geconsolideerde ervaring als het gebruik van technieken overdragen, materialen typisch voor andere gebieden, zoals literatuur, chemie, neurowetenschappen, cinema, computer science . Tot slot willen we ruimte geven aan de thema's een typisch voorbeeld van de beroepspraktijk en het beheer van het project en aan het team van medewerkers dat de klant, beschouwd als onderdeel van de kwaliteit van het werk van de ontwerper.

Essentieel om te presenteren en te begrijpen hun werk en hun vaardigheden - in aanvulling op het geweten van de economie van het project, moeten de studenten IAAD de mogelijkheid om marketing te doen van zichzelf te verwerven. Tijdens de cursus wordt veel belang toegekend aan presentaties en ontwerpwedstrijd: studenten worden aangemoedigd om presentaties van hun werk te maken en ondersteund om deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden: de projecten moeten niet alleen voldoen aan de ontwerpers, maar ze moeten in staat zijn om gewaardeerd te worden en begrepen door de jury van deskundigen en het publiek.

FACULTEIT

Professionals die werkzaam zijn in de desbetreffende academisch onderwerp sectoren, die de belangrijkste spelers van de sector en de vaardigheden die nodig zijn concurrerend in de arbeidsmarkt te weten, make-up IAAD onderwijzend personeel. Docenten zullen instrumenteel in het helpen van studenten te verbeteren en te begrijpen welke aspecten van iemands professionaliteit moeten worden geperfectioneerd om de arbeidsmarkt te betreden met een loden zijn.

Bijdragen van excellentie

IAAD gelooft in de waarde van culturele en ervaringsgerichte verontreiniging, het openen van de deuren van de universiteit om professionals nationaal en internationaal bekend, experts die een bijdrage leveren aan de didactische, leiden van workshops, seminars en lezingen.

Studenten krijgen de unieke kans om te communiceren met "goeroes" van de sector, die zal toetreden IAAD faculteit als Gastprofessoren hebben.

Coördinator van de master

Federico De Giuli Geboren in 1966, Federico De Giuli is Architect en behandelt architectonische vormgeving en projectmanagement van herstel. Hij is partner en directeur van het bedrijf DORAPAL Spa dat zich bezighoudt in de business van de vastgoedontwikkeling en restauratie.

Jarenlang heeft hij publiceert het tijdschrift Cluster over de kwesties van de stad van design en innovatie. Hij is de coördinator van het Wetenschappelijk Comité van IAAD en adviseur van de Deense Index.

Laatst bijgewerkt op jan 2016

Over de school

École de Condé offers specialised programs in all the fields of design (graphic, interior, fashion and product), graphic arts (illustration, animation and photography) and cultural heritage (restorati ... Lees meer

École de Condé offers specialised programs in all the fields of design (graphic, interior, fashion and product), graphic arts (illustration, animation and photography) and cultural heritage (restoration, art market) at bachelor level as well as master level. Lees Minder
Lyon , Lyon , Nancy , Leuk , Bordeaux , Turijn , Parijs + 6 Meer Minder