Human Resource Management (Master of Science in Business Administration

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma richt zich op de ontwikkeling en controle van de menselijke factor in een werkende context die steeds diverser. Deze elementen zijn terug te vinden in de cursussen Carrière & Organisaties, Performance Management & Control en diversiteit in organisaties.

Als je de master specialisatie in HRM, wordt u beloond met een diploma in Business Administration met vermelding van je specialisatie in het diplomasupplement. U zal zich specialiseren in processen van prestaties van het personeel en menselijke ontwikkeling. Dit zal niet alleen bereidt je voor op een carrière in human resources, maar ook als een management trainee of business consultant met een speciale kennis van deze gebieden.De Master specialisatie in Human Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam is gestructureerd rond drie belangrijke HR-processen en hedendaagse thema's:

  • Medewerkers inzet en ontwikkeling: de mate waarin medewerkers zich betrokken voelen bij hun werkgever, hun eigen prestaties en ontwikkeling van hun eigen werk-gerelateerde kennis en vaardigheden. Dit is besproken in de Carrière & Organisaties cursus.
  • Het beheren en beheersen van de prestaties: de HRM-gerelateerde modellen en instrumenten voor het meten en beheren van de prestaties van werknemers. Dit is de focus van de Performance Management & Control natuurlijk.
  • Het beheren van de organisatie diversiteit: een belangrijk punt voor veel werkgevers en werknemers vandaag. Dit is de focus van de diversiteit in organisaties cursus.

Waarom Vrije Universiteit Amsterdam

Vergelijkende HRM
Aan de Vrije Universiteit Amsterdam, leert u alles over effectief HRM door het vergelijken en het toepassen van theorie en praktijk op micro-niveau (individueel gedrag, zoals de motivatie van werknemers), meso-niveau (de organisatie HRM-praktijken, zoals performance management) en macroniveau (contextuele factoren , zoals nationale cultuur). Deze brede en multi-level benadering is een van de hoekstenen van dit unieke programma.

Kritische ontwikkelingen
Je wordt aangemoedigd om uw kritische en analytische vaardigheden aan te scherpen door het beoordelen van de huidige HRM theorieën en praktijken in het licht van hun geschiktheid loop van de tijd en de manier waarop zij betrekking hebben op verschillende aspecten van sociale, politieke en technologische vooruitgang.Je zal onderzoeken of de traditionele HRM-theorieën zijn nog steeds relevant, wanneer toegepast op actuele HRM-vraagstukken, zoals de vergrijzende westerse landen of het verschuiven balans tussen werk en gezinsleven.

Hedendaags onderzoek
Niet alleen zal je leren om je eigen onderzoek uit te voeren, maar u zult ook te gebruiken, toe te passen, en nadenken over de hedendaagse onderzoek op het gebied van HRM, zowel fundamenteel als empirisch.

&nbsp

Carrièremogelijkheden

Als afgestudeerde van specialisatie van de Master in Human Resource Manager zul je waarschijnlijk een baan als

  • een human resource manager
  • een consultant (eventueel met een specialisatie in HRM-gerelateerde onderwerpen)
  • een manager of management trainee.

Met succes de Master specialisatie in Human Resource Management, zul je de arbeidsmarkt betreden als een afgestudeerd in Business Administration met een specialistische kennis van human resource prestaties en ontwikkeling.

Toelatingseisen en de toepassing

Kandidaten met minimaal een bachelor 's diploma van een andere geaccrediteerde universiteit zijn ontvankelijk indien ze een specialisatie in Business Administration, blijkt uit een grondige kennis van de standaard literatuur hieronder beschreven (of het equivalent daarvan):
Organizational Behavior Robbins, SP, & Judge, TA (2007). Organizational Behavior. New Jersey: Pearson Education, Inc
of
Fred Luthans (2007) Organizational Behavior (11e ed..). New York: McGraw-Hill
Human Resource Management Noe et al.. (2006) Human Resources Management. Het verkrijgen van een concurrentievoordeel. 5e editie.Boston: McGraw-Hill
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

With more than 50 Bachelor's degree programmes, one of which is taught in English, and almost 100 Master's degree programmes, of which over 70 are taught in English, VU University Amsterdam offers a w ... Lees meer

With more than 50 Bachelor's degree programmes, one of which is taught in English, and almost 100 Master's degree programmes, of which over 70 are taught in English, VU University Amsterdam offers a wide choice of study options. Lees Minder