Studie Graduate Studies in Griekenland

Master Opleidingen in Griekenland 2018/2019

Studie in Griekenland

Hoger onderwijs in Griekenland

Griekse hoger onderwijs is grotendeels de staat gesponsord en is verdeeld in twee delen: de universiteit en technologische. Hoger universitair onderwijs programma's worden gegeven door de universiteiten, polytechnische scholen, een instituut van beeldende kunst en een open universiteit. Hogere Technologische Instituten bieden hoger onderwijs gericht op wetenschap en toegepast onderzoek. Master's graden worden toegekend als Master of Science (MSc), Master of Arts (MA) of Master of Business Administration (MBA). Griekenland kent ook een Graduate Diploma, die wordt beschouwd als tussen de bachelor-en masterniveau en kunnen verdiend worden in ongeveer de helft van de tijd van een masterdiploma. Credits verdiend van een Graduate Diploma kunnen worden toegepast in de richting van een volledige masteropleiding.

 

Waarom studeren in Griekenland?

Studeren in Griekenland biedt studenten de kans om te leren in een creatieve omgeving met duizenden jaren geschiedenis van de hoge kwaliteit van het onderwijs, te beginnen met de vroegste westerse filosofen. Griekse scholen zijn vooral bekend van programma's in de beeldende kunst, theater, fotografie, filosofie, archeologie, geschiedenis en het bedrijfsleven. Opleidingen meeste masteropleidingen worden in het Grieks, maar voor internationale studenten niet bedreven in het Grieks, sommige opleidingen de meer dan 100 masters worden in het Engels gegeven. Studenten niet bedreven in het Grieks hebben ook de mogelijkheid om te studeren Grieks voor een jaar voorafgaand aan de toelating tot een Grieks-taught programma.

Twee gespecialiseerde scholen bieden extra programma's. De Griekse Open Universiteit biedt ook leren op afstand programma's voor masters in een verscheidenheid van disciplines.Bovendien, de Internationale Universiteit van Griekenland in Thessaloniki biedt verschillende verblijfs-en afstandsonderwijs programma's gericht op buitenlandse studenten.

 

Universiteiten in Griekenland

Achttien universiteiten in Griekenland aanbod masteropleiding in zes steden - Athene, Glyfada, Herklion, Mytilini, Thessaloniki en Volos. Universiteiten award graden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, gezondheidswetenschappen, technologie, economie en bedrijfskunde. Technologische Onderwijsinstellingen award graden in de kunst, muziek, zaken, economie, gezondheid, technische toepassingen, voeding en landbouwkunde.

 

Collegegeld en Programma Duur

Het hoger onderwijs in Griekenland is gratis voor de meeste programma's voor studenten uit EU-lidstaten. Andere internationale studenten betalen collegegeld van € 11.000 tot € 16.000 per jaar. Gespecialiseerde en leren op afstand programma's vereisen ook een vergoeding voor alle studenten.

Volledige master-opleidingen nemen meestal twee jaar te verkrijgen, terwijl een Graduate Diploma kan worden verkregen in ongeveer een jaar.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar in Griekenland bestaat uit twee semesters van elk meestal 16 weken lang, waarvan 13 weken les en 3 weken examens. Echter, sommige scholen gebruik maken van de kwartaal-systeem. Het academisch jaar begint meestal in september en eindigt in juni.

 

Post-Graduate Kansen

Ondanks de huidige recessie in Griekenland, zijn er een aantal mogelijkheden voor post-graduate werkgelegenheid voor internationale studenten, met name in de horeca. Burgers uit een EU-land, kan IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland in Griekenland werken zonder werkvergunning; burgers uit andere landen moeten een werkvergunning hebben.

 

Visa Requirements

Studenten uit de EU-landen geen visum om te studeren in Griekenland vereist. Alle andere internationale studenten moeten een studentenvisum. Om een ​​visum te verkrijgen, moet een student een brief van aanvaarding van de universiteit dat ze aanwezig zullen zijn, een bewijs van de ziektekostenverzekering en het bewijs dat zij over voldoende financiële middelen voor het leven in Griekenland voor de duur van hun studie hebben. Studenten moeten ook een brief van een arts waaruit blijkt dat zij geen besmettelijke ziekten hebben. Instellingen voor de meeste hoger onderwijs zullen studenten helpen met de visumprocedure. Zodra studenten hebben alle benodigde documenten, moeten zij een verzoek om hun lokale Griekse ambassade of het consulaat in te dienen.

 

Zorgverzekering

Studenten uit de EU-landen in aanmerking komen voor gratis gezondheidszorg tijdens zijn studie in Griekenland.Andere internationale studenten moet een particuliere ziektekostenverzekering te verkrijgen; bewijs van deze verzekering is nodig om een ​​studentenvisum aanvragen. Particuliere ziektekostenverzekering varieert van ongeveer € 200 tot € 600 per jaar.

 

Tips

Griekenland is lid van de EU en maakt gebruik van de euro voor de munt. Een paspoort is vereist bij het wisselen van geld.

Naast de belangrijke religieuze feestdagen, Griekenland viert Onafhankelijkheidsdag op 25 maart, Dag van de Arbeid op 1 mei en een nationaal feest met een militaire parade op 28 oktober.

Het openbaar vervoer in Griekenland is over het algemeen goedkoop. Studenten uit de EU-landen die willen rijden kunnen de licentie te gebruiken van hun land van herkomst, maar zullen alle andere internationale studenten nodig hebben om een ​​Internationaal rijbewijs te verkrijgen.

 

Over Griekenland

Griekenland is een ruig, bergachtig mediterraan land met duizenden jaren geschiedenis en traditie, die een aanzienlijk effect op de westerse cultuur hebben gehad. Het land is gelegen op de zuidpunt van het Balkanschiereiland in het zuidoostelijke deel van Europa. Griekenland is een echt kruispunt als de continenten Europa, Azië en Afrika elkaar ontmoeten in de buurt van het land. Griekenland grenst aan Bulgarije, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Albanië en Turkije en heeft kusten aan de Middellandse Zee, de Egeïsche en de Ionische Zee. In aanvulling op het vaste land van Griekenland, het land heeft ongeveer 6000 eilanden van verschillende grootte in de Egeïsche en de Ionische Zee. Belangrijke industrieën omvatten toerisme, voedsel en de verwerking van tabak, textiel, chemie, metaal, mijnbouw en aardolie.

 

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat met zeer warme zomers, maar de bergachtige regio's zijn aanzienlijk koeler dan de rest van het land.Noordelijke Macedonië heeft invriezen winters met hete, vochtige zomers, terwijl een groot deel van de rest van Noord-Griekenland heeft een milde winter met hete, droge zomers. Het zuiden van Griekenland is warm bijna het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur in Athene is ongeveer 10 graden C in januari en ongeveer 28 graden C in juli. Thessaloniki varieert van een laag van ongeveer 5 graden C tot ongeveer 27 graden C.

 

Cultuur

Griekse keuken is gebaseerd op een gezonde mediterrane dieet dat volle granen, olijven, olijfolie, verse groenten en fruit, noten, feta kaas, vis en kip benadrukt. Peulvruchten worden vaak omgezet in heerlijke spreads die zijn gekoppeld met pita brood en gebak zijn populair desserts.

 

Kosten van levensonderhoud

Griekenland is een redelijk duur land, en internationale studenten kunnen verwachten te betalen ongeveer € 1.000 per maand voor huisvesting, voeding en diverse kosten.

 

Universiteiten in Griekenland

Universiteiten in Griekenland

Feiten over Griekenland

Gelegen in Zuid-Europa, Griekenland vormt een onregelmatig-vormig schiereiland in de Middellandse Zee met twee extra grote schiereilanden projecteren vanaf het: de Chalkidiki en de Peloponnesos. Moderne Griekenland vindt zijn wortels aan de beschaving van het oude Griekenland, beschouwd als de bakermat van de westerse beschaving. Als zodanig, het is de geboorteplaats van de democratie, de westerse filosofie, de Olympische Spelen, Westerse literatuur en geschiedschrijving, politieke wetenschappen, belangrijke wetenschappelijke en wiskundige principes, en West-drama, met inbegrip van zowel tragedie en komedie.

 

Hoofdstad: Athene
Officiële talen: Grieks
Overheid: Unitary parlementaire constitutionele republiek
Bevolking: 10815197
Bruto Binnenlands Product: $ 281.000.000.000
Valuta: Euro (€)
Tijdzone: (UTC 2)