Gezamenlijk masterprogramma in gezondheidsinformatica (MSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Gezamenlijk masterprogramma in

Gezondheidsinformatica

Het programma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in informatietechnologie en dit willen toepassen op de geneeskunde of gezondheidszorg. Het wordt gezamenlijk gegeven door Karolinska Institutet en de Universiteit van Stockholm en je krijgt een joint degree van beide universiteiten.


Gezondheidsinformatica gaat over het leren verbeteren van de moderne gezondheidszorg door middel van efficiënt beheer van kennis en gezondheidsinformatie. U leert methoden om de gezondheidszorg veiliger, efficiënter en van hogere kwaliteit te maken door middel van computergebaseerde informatie en kennisbeheer.


Studenten met een technische achtergrond beginnen met het volgen van cursussen in medische basiswetenschappen en organisatie en management in de gezondheidszorg aan Karolinska Institutet, terwijl studenten met een achtergrond in de gezondheidszorg cursussen in basiscomputer- en systeemwetenschappen volgen aan de Universiteit van Stockholm. Hierna komen beide groepen samen om zich te concentreren op gezondheidsinformatica. In het tweede jaar profileren studenten hun opleiding door keuzevakken te volgen en een afstudeerproject af te ronden.

Carrière

Veel gezondheidsinformatici werken als projectmanagers, terwijl andere veel voorkomende beroepen binnen het veld IT-managers, klinische informatici, applicatie-experts, vereistenanalisten, systeemspecialisten en -ontwikkelaars, interactieontwerpers, evaluatoren en onderzoekers zijn.

Wie zou moeten solliciteren?

Studenten moeten solliciteren met een B.Sc. of een professionele graad gelijkwaardig aan een Bachelor graad in de gezondheidszorg, biogeneeskunde, medische technologie, computer- en systeemwetenschappen, informatica of andere gerelateerde onderwerpen.

Waarom zou ik solliciteren?

Je moet een aanvraag indienen als je een leidende rol wilt spelen in de ontwikkeling van de gezondheidszorg door het gebruik van ICT en als je een joint degree wilt behalen van twee toonaangevende onderzoeksuniversiteiten.

Meer informatie over het programma:

Credits: 120
Taal Engels
Duur: 2 jaar
Begint: herfst


Lees meer over dit programma
www.ki.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Lees meer

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Lees Minder