Gezamenlijk masterprogramma in Space Science and Technology - SpaceMaster

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

136866_LC19_.png

SpaceMaster Round 9

Het Joint Master Programme in Space Science and Technology - SpaceMaster is gebaseerd op het Erasmus Mundus Joint Master Degrees Programme en wordt gegeven in nauwe samenwerking met de leidende Europese universiteiten, ruimteonderzoek en industriële organisaties.

SpaceMaster biedt multidisciplinair, onderzoeksgericht onderwijs met uit de eerste hand en hands-on ervaring in ruimtewetenschap, technologie en engineering. Het programma heeft een gemeenschappelijk eerste jaar in Kiruna, Zweden. Tijdens het tweede jaar zitten de studenten aan een van de Europese partneruniversiteiten, die verschillende expertises in de ruimte hebben. Het programma-curriculum wordt erkend door de consortiumuniversiteiten. Dit leidt tot twee officieel erkende masterdiploma's: een diploma van LTU en, mits het tweede jaar aan de partneruniversiteit heeft doorgebracht, een diploma van die universiteit.

Meer informatie op www.spacemaster.eu en op de officiële universiteitswebsite.

Beschrijving

Het hoofddoel van het programma is om de grote diversiteit aan ruimtevaartexpertise van vijf universiteiten te combineren tot een gemeenschappelijk platform. De onderwijssamenwerking wordt ondersteund door wetenschappelijke en industriële organisaties, waardoor er direct contact is met professioneel onderzoek en de industrie. SpaceMaster biedt daarom multidisciplinair, onderzoeksgericht onderwijs met uit de eerste hand en hands-on ervaring in ruimtewetenschap, technologie en engineering.

De structurele mobiliteit van het programma stelt de studenten in staat kennis op te doen uit een aantal fundamentele academische disciplines binnen één onderwijsprogramma, namelijk lucht- en ruimtevaarttechniek, atmosferische wetenschap, signaalverwerking, ruimtewetenschap, ruimtetechnologie en robotica. De studenten kunnen vijf technische en drie wetenschappelijke trajecten aanvragen:

 • Ruimtetechnologie en instrumentatie, Luleå University of Technology;
 • Atmosferische en Ruimtewetenschap, Luleå University of Technology;
 • Space Robotics and Automation, Aalto University School of Electrical Engineering;
 • Space Science and Technology, Aalto University School of Electrical Engineering;
 • Dynamiek en controle van systemen en structuren, Cranfield University;
 • Ruimteautomatisering en -controle, Tsjechische Technische Universiteit in Praag;
 • Ruimtetechniek en -instrumentatie, Université Toulouse III - Paul Sabatier Astofysica, Ruimtewetenschap en Planetologie, Université Toulouse III - Paul Sabatier.

De leden van het academisch personeel in de partneruniversiteiten zijn actieve onderzoekers die de recente wetenschappelijke prestaties op hun respectieve academische gebieden implementeren in de cursussen van het programma.

De belangrijkste leerresultaten van het programma zijn:

 • Fundamentele en gevorderde kennis van de bestudeerde academische vakken;
 • Een holistische benadering van en uitgebreide kijk op geavanceerde ruimteprojecten;
 • Beheersvaardigheden die vereist zijn voor ruimteprojecten, bijv. Systemen aan boord van vliegtuigen of satellieten, technieken voor het lanceren van satellieten, interplanetaire missies, aardobservatie, beheer van ruimtegegevens;
 • Overdraagbare vaardigheden, bijv. Ondernemerschap, wetenschappelijk schrijven, sociale competentie, communicatieve vaardigheden, leiderschap in een internationale en interculturele omgeving.

De meerwaarde van SpaceMaster in vergelijking met andere programma's in hetzelfde vakgebied kan worden samengevat als:

 • Gestructureerde samenwerking tussen de academische instellingen en het bedrijfsleven.
 • Onderwijs beïnvloed door de huidige vooruitgang in onderzoek.
 • Verhoogd intercultureel begrip en integratie.
 • Gestructureerde samenwerking tussen de universiteiten via het gebruik van het ECTS-beoordelingssysteem, waarbij verschillende onderwijsmodellen worden gecombineerd.
 • Uitwisseling van ervaringen voor zowel het academisch als het administratief personeel. Een breed scala aan specialisaties verbetert de carrièremogelijkheden van studenten.

Sinds 2005 trekt het programma ambitieuze studenten met hoge academische prestaties uit landen over de hele wereld. De beroepskwalificaties van studenten zijn erkend door de internationale academische gemeenschap via studentenpublicaties in collegiaal getoetste wetenschappelijke tijdschriften en congresverslagen, evenals regelmatige deelname aan internationale conferenties, bijv. De Algemene Vergadering van de European Geophysical Union, International Astronautical Congress en ESA Symposium on European Rocket en ballonprogramma's en aanverwant onderzoek.

De afgestudeerden van het programma werken met fundamenteel en toegepast onderzoek, technologie en engineering. Onderwijs is een uitstekende basis voor studenten die een academische onderzoekscarrière nastreven.

Onderwijs in Zweden is gratis voor burgers uit de EU / EES, Scandinavische landen, Zwitserland, personen met een permanente verblijfsvergunning in Zweden, verblijfsvergunning in Zweden om andere redenen dan studie. Deelnamekosten en vergoedingen worden in rekening gebracht volgens de landelijke en universitaire regelgeving van de partneruniversiteiten.

Arbeidsmarkt

De belangrijkste voordelen van de SpaceMaster zijn "verbrede horizon" en "reputatie van uitmuntendheid". Het programma biedt zijn afgestudeerden een breed professioneel netwerk tussen de onderzoeksinstellingen, industriële partners en agentschappen. Het zeer hoge niveau van beroepskwalificaties resulteert in een arbeidsparticipatie van 92% binnen een jaar. SpaceMaster-afgestudeerden werken bij ESA, DLR, CNES, Airbus, EADS Astrium, Thales Alenia Space, OHB, SSC Space, IRF, etc.

Toepassing

Toelatingseisen

Succesvolle afronding van een basis engineering programma of een bachelordiploma met een minimum van 180 ECTS op het gebied van fysica (ruimte, plasma, atmosferisch, nucleair, deeltjes, vloeistofdynamica, aerodynamica), ruimtewetenschap, planetologie, astronomie, atmosferische wetenschap , teledetectie, numerieke simulaties, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, ruimtevaarttechniek, lucht- en ruimtevaarttechniek, robotica, automatisering, communicatie, elektronica, mechatronica, regeltechniek of gelijkwaardig. Een minimum van 22,5 ECTS wiskunde op universitair niveau is vereist.

Gedocumenteerde vaardigheden in de Engelse taal.

Selectie

De selectieprocedure is gebaseerd op academische kwalificaties, kwaliteits- en kwantiteitsaspecten.

Collegegeld

Deelnamekosten en vergoedingen worden in rekening gebracht volgens het universitaire reglement van de Partneruniversiteiten. Meer informatie vindt u op de pagina Beurzen en vergoedingen .

Ontmoet alumni

Ontmoet de alumni op de officiële Alumnipagina .

Meer informatie over het programma op www.spacemaster.eu en de officiële universitaire website .

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We conduct world-leading research and education with a strong experimental and applied profile. The Department of Computer Science, Electrical and Space Engineering has 160 employeesincluding 60 PhD s ... Lees meer

We conduct world-leading research and education with a strong experimental and applied profile. The Department of Computer Science, Electrical and Space Engineering has 160 employeesincluding 60 PhD students and55 teachers and researchers. You find us in the A-building on campus in Luleå, on Space Campus in Kiruna, and at campus in Skellefteå. Lees Minder
Luleå , Skellefteå , Kiruna + 2 Meer Minder