Gevorderde Master in Finance

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De aanmeldingen voor de Intake 2020 zijn gesloten. Aanvragen voor de intake voor 2021 openen vanaf oktober 2020.

De ESCP Advanced Master in Finance, voor het eerst gemaakt in 1987, is nu een referentie voor financieel onderwijs in Europa. Het beschikt over een prestigieuze faculteit, een uitgebreid alumninetwerk van financiële professionals en solide, langdurige relaties met financiële instellingen (banken, makelaars, financiële bedrijven). Het programma omvat meer dan 30 weken rigoureuze voltijdse academische cursussen:

15 weken op de ESCP Paris Campus en 15 weken op de London Campus - onmiddellijk gevolgd door een stage om toegepaste professionele vaardigheden en een individueel onderzoeksproject (proefschrift) te stimuleren. De Advanced Master in Finance is in constante dialoog met leidende figuren in de financiële wereld om de inhoud aan te passen aan veranderende marktbehoeften en om de hoogst mogelijke kwaliteit van instructie te garanderen.

Belangrijkste functies

De ESCP Masters zijn professioneel georiënteerde programma's in specifieke managementgebieden die zijn ontworpen voor postdoctorale studenten met een duidelijk carrièredoel en die leiden tot een specialisatie of dubbele vaardigheid als reactie op de vraag van bedrijven naar hooggekwalificeerde managers. Deze master is een eenjarig voltijds academisch programma dat is ontworpen voor studenten met een eerste academische of professionele graad op masterniveau in engineering, business, architectuur, geneeskunde, rechten, farmacologie, politicologie, de kunsten of een andere graduaat.

Het curriculum bestaat uit zes maanden full-time cursussen inclusief een internationaal seminar, gevolgd door een stage van minimaal vier maanden en de afronding van een professionele scriptie die aan het einde van het programma moet worden overgemaakt. Cursussen worden gegeven in het Engels en de nationale taal van onze respectieve campussen.

leerplan

Het programma wordt aangeboden op de ESCP Campus in Parijs met een looptijd van vijftien weken op onze London Campus.

Studenten moeten een specialisatie kiezen die hun persoonlijke en professionele doelstellingen weerspiegelt.

Zodra hun cursussen zijn voltooid, moeten studenten een stage van vier maanden volgen en een professionele scriptie schrijven. De lessen worden zowel in het Frans als in het Engels gegeven.

Vaardigheid in het Frans is vereist.

Dit full-time curriculum is gespreid over één jaar en is als volgt verdeeld in 3 termen:

 • 2 intensieve cursussen: september tot december; Januari tot april. inclusief 15 weken op ESCP's campus in Londen.
 • 1 professionaliseringstermijn van april tot december: een bedrijfsstage van ten minste 4 maanden en een professionele scriptie die mondeling door een commissie wordt verdedigd tussen begin november en medio december van het jaar volgend op de intake in september.

Bedrijfsplaatsing

Het alumninetwerk van zowel de Advanced Master in Finance als ESCP als geheel bevordert sterke banden met financiële instellingen. Alumni die vooraanstaande experts in internationale financiën zijn, geven regelmatig lezingen en presentaties en delen zo hun schat aan kennis met huidige studenten en spelen een belangrijke rol bij het zoeken naar werk.

Profielen van deelnemers

Profiel van de Advanced Master of Finance

Academische achtergrond:

 • Economische en Financiële Wetenschappen: 60%
 • Ingenieurswetenschappen: 21%
 • Managementwetenschap: 12%
 • Rechtswetenschappen: 4%
 • 36% internationale studenten
 • 22% vrouwen, 78% mannen

Het Masters-programma van ESCP verwelkomt aanvragers uit verschillende disciplines die openheid en potentieel tonen:

Masterstudenten komen uit verschillende landen en hebben verschillende achtergronden: ingenieurs, artsen, apothekers, studenten literatuur en rechten, enz.

Ze zijn ontstaan ​​uit 40 nationaliteiten en vormen een groep multiculturele deelnemers, waardoor het uitwisselen en werken in groepen des te verrijkender is.

Toelatingsvoorwaarden

Vereisten

 • Houders van een eerste masteropleiding.
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS): met een minimum van 3 jaar beroepservaring
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS) zonder beroepservaring (minder dan 30% toegelaten)

vergoedingen

De kosten voor het academiejaar 2020/2021 zijn vastgesteld op 25.000 € * (inclusief kosten van de naslagwerken).
De vergoedingen worden ofwel gefactureerd:

 • in één aflevering aan het begin van het academisch jaar
 • ESCP biedt ook de optie voor automatische incasso: in dat geval worden van november tot april 6 maandelijkse termijnen betaald.

Aanvragers aan wie een plaats wordt aangeboden, moeten hun aanvaarding bevestigen en een niet-restitueerbare aanbetaling van € 2.000 betalen voor het collegegeld.
* De uitgaven voor accommodatie en vervoer in Londen zijn niet inbegrepen in het collegegeld.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Established in 1819, ESCP Business School is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opp ... Lees meer

Established in 1819, ESCP Business School is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opportunities offered by cultural diversity. Lees Minder
Parijs , Madrid , Londen , Berlijn , Turijn , Warschau , Beijing , Venetië + 7 Meer Minder