Gespecialiseerde master in strategie en organisatieconsultancy

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De aanmeldingen voor de Intake 2020 zijn gesloten. Aanvragen voor de intake voor 2021 openen vanaf oktober 2020.

Het doel van de Specialized Master® in Strategie en Organisatieconsultancy is om deelnemers te trainen in zakelijke advies- en interventieberoepen. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het plannen en uitvoeren van grootschalige projecten voor bedrijven moeten zowel organisatorische als bestuurlijke expertise hebben, en ook de capaciteit om een duidelijke strategische visie voor het bedrijf en zijn informatiesystemen op te stellen in een innovatieve context. Dit programma vindt plaats op onze Parijse campus.

Belangrijkste kenmerken

De ESCP Masters zijn professioneel georiënteerde programma's in specifieke managementgebieden die zijn ontworpen voor postdoctorale studenten met een duidelijk carrièredoel en die leiden tot een specialisatie of dubbele vaardigheid als reactie op de vraag van bedrijven naar hooggekwalificeerde managers.

Deze Master is een eenjarig full-time academisch programma ontworpen voor studenten met een eerste academische of professionele graad op het gebied van techniek, business, architectuur, geneeskunde, rechten, farmacologie, politieke wetenschappen, kunst of een andere graad.

Het curriculum bestaat uit zes maanden full-time cursussen inclusief een internationaal seminar, gevolgd door een stage van minimaal vier maanden en de afronding van een professionele scriptie die aan het einde van het programma moet worden overgemaakt.

Cursussen worden gegeven in het Engels en de nationale taal van onze respectieve campussen.

leerplan

Ons programma is gericht op uw expertise

De cursusinhoud van deze Specialized Master® is gebaseerd op drie essentiële vaardigheden:

 • Het vermogen om strategische analyses uit te voeren in een snel veranderende omgeving waarin nieuwe informatie- en communicatietechnologieën een beslissende rol spelen.
 • Kennis van zakelijke advies- en interventieberoepen, opgedaan door praktische ervaring met strategische ontwikkelings- en bedrijfsbeheersystemen.
 • Het vermogen om grootschalige strategische projecten te leiden en grote veranderingen binnen bedrijven door te voeren door te vertrouwen op een nieuwe opvatting van informatie- en communicatiestromen.

Deelnemers moeten zowel Frans als Engels bekwaam zijn.

Profiel van de lidstaten in strategie- en organisatieconsultancy

Academische achtergrond:

 • Zakelijk 32%,
 • Engineering 24%,
 • Economie / Financiën 21%,
 • Politicologie 16%,
 • Wet 5%,
 • Marketing en communicatie 2%,
 • 28% internationale studenten,
 • 50% vrouwen, 50% mannen

Ruimdenkendheid en diversiteit van de gespecialiseerde meesters:

ESCP Specialized Master® in Strategy and Organization Consulting-studenten, en dus het alumninetwerk, dat nu meer dan 300 leden telt, heeft een breed scala aan achtergronden en nationaliteiten. Deze rijke diversiteit draagt bij aan de excellentie van het programma.

Potentiële deelnemers zijn onder meer degenen met speciale belangen in bedrijfsinterventie en advies met uiteenlopende profielen, waaronder ingenieurs (ongeveer 40% van de deelnemers), IT-managers, beheerders van de openbare sector, juridische adviseurs, mensen met sociale wetenschappen en humaniora, en zakelijke professionals.

Sinds de oprichting in 1988 heeft de Specialized Master® in Strategy and Organization Consulting 500 studenten opgeleid die nu deel uitmaken van het ESCP 55.000 leden alumninetwerk.

Vereisten

 • Houders van een eerste masteropleiding.
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS): met een minimum van 3 jaar beroepservaring
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS) zonder beroepservaring (minder dan 30% toegelaten)

vergoedingen

De kosten voor het academiejaar 2020/2021 zijn vastgesteld op 20.000 € (inclusief kosten van het internationale seminarie - vervoer & accommodatie - en de naslagwerken).

De kosten worden ook gefactureerd:

 • in één aflevering aan het begin van het academisch jaar
 • ESCP biedt ook de optie voor automatische incasso: in dat geval worden van november tot april 6 maandelijkse termijnen betaald.

Aanvragers aan wie een plaats wordt aangeboden, moeten hun aanvaarding bevestigen en een niet-restitueerbare aanbetaling van 2.000 € betalen voor het collegegeld.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Established in 1819, ESCP Business School is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opp ... Lees meer

Established in 1819, ESCP Business School is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opportunities offered by cultural diversity. Lees Minder
Parijs , Madrid , Londen , Berlijn , Turijn , Warschau , Beijing , Venetië + 7 Meer Minder