Gespecialiseerde master in interdisciplinaire EU-studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De gespecialiseerde master in EU-interdisciplinaire studies is een Engelstalige cursus van 60 credits, georganiseerd door IEE-ULB.

Deze gespecialiseerde meester heeft interdisciplinariteit als een van zijn belangrijkste kenmerken.

Ze zijn een reflectie op Europese politieke, economische, sociale en juridische integratiekwesties.

De uniciteit van dit Master-programma ligt in de focus op loopbaanontwikkeling . Een innovatief seminar wordt georganiseerd om studenten de nodige vaardigheden te bieden om een ​​professioneel project en een carrièreplan te ontwikkelen.

Het programma van de gespecialiseerde master in EU-interdisciplinaire studies

Het curriculum van deze gespecialiseerde masteropleiding is niet bedoeld als initiatie voor het onderwerp, maar voor een diepgaande studie van de voorgestelde thema's. Een fundamentele module van verplichte vakken zorgt voor een goed begrip van de Europese integratie.

Vervolgens kan de student kiezen uit 3 thematische tracks:

 • Economische governance en beleid in de EU
 • Migraties, rechten en beleid
 • EU-integratie, regionalisme en mondiale governance

Stage is verplicht. Studenten schrijven een eindverhandeling op basis van de beroepservaring die is opgedaan tijdens de stage en het seminar over loopbaanontwikkeling.

Studenten van deze gespecialiseerde masteropleiding kunnen profiteren van een jaarlijks uitwisselingsprogramma voor studenten en van een internationale academische leerstoel in Comparative Regionalism, beide onderdeel van een overeenkomst met de Waseda University (Tokio, Japan) .

Doelen

Het doel van dit programma is om de vaardigheden van de student te ontwikkelen. Door hun opleiding aan te vullen met een hoog niveau van deskundigheid, zijn zij beter in staat om te begrijpen hoe het EU-beleid functioneert. Het heeft als doel de experts van de toekomst te trainen en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van analyse, synthese en debat.

Carriere vooruitzichten

Deze gespecialiseerde masteropleiding bereidt mensen voor op een carrière in:

 • Europese, nationale of lokale instellingen
 • particuliere bedrijven
 • handelsverenigingen
 • speciale belangengroepen
 • NGO
 • media en communicatie.

Toelating

Dit programma wordt georganiseerd door The Institute for European Studies van de ULB (IEE-ULB). Kandidaten worden geaccepteerd op basis van academische criteria, in het bijzonder door middel van een evaluatie:

 • Van de kwaliteit van het academisch verslag van de kandidaat (resultaten verkregen tijdens eerdere studies, maar ook de relevantie van eerdere voltooide studies en hun vermogen om de student voor te bereiden om de Masters in European Studies te volgen)
 • Van de motivatie en project van de student en
 • Van zijn / haar internationale profiel .
 • Een voldoende beheersing van het Engels is noodzakelijk.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The organisation of the IEE-ULB is unique, thanks to its international teams, the interaction with EU institutions, and the strong connection between teaching and research. The IEE-ULB is a centre of ... Lees meer

The organisation of the IEE-ULB is unique, thanks to its international teams, the interaction with EU institutions, and the strong connection between teaching and research. The IEE-ULB is a centre of interdisciplinary excellence in teaching and research. It focuses on European issues. Lees Minder